Gewandhaus, Leipzig

Konsertreise Leipzig 24.-27. april 2015

29.03.2017 12:38 Skrevet av Rogaland musikkråd

Vårens konsertreise går til Leipzig 24. – 27. april 2015.

Fredag 24. april

Vi reiser fra Stavanger fredag 24. april med Lufthansa kl. 06.30 via Frankfurt til Leipzig. På flyplassen i Frankfurt får vi lang ventetid, 4 timer, men siden dette likevel var den raskeste reiserute, så valgte vi det framfor kombinasjon med flere mellomlandinger. I Leipzig skal vi bo sentralt i byen, på Victor’s Residenz Hotel, ikke langt fra jernbanestasjonen. Vi har egen buss som plukker oss opp på flyplassen. Vi gjør regning med å være på hotellet rundt kl. 15.30. Hotellet ligger i gåavstand til både Gewandhaus og Oper Leipzig. Billettene til konsertene i Leipziger er kjøpt med unntak av konserten i Thomaskirche på lørdag ettermiddag. Dette er en konsert uten forhåndssalg.

Vi går fra hotellet kl. 19.00 til kveldens konsert i Gewandhaus. Konserten begynner kl. 20.00. Det er Gewandhausorkesteret som spiller under ledelse av David Zinman og med Truls Mørk som solist. På programmet står:

             Joseph Haydn: Symfoni nr. 87 A-dur
             Henri Dutilleux: Tout un monde lointain. (cello og orkester)
             Franz Schubert: Symfoni nr. 4 (den tragiske)

Lørdag 25. april

Formiddag står til fri disposisjon. Ellers på programmet står

Kl. 15.00: i Thomaskirche med Thomanerkoret og Gewandhausorkesteret:
              J. S. Bach: Kantaten «Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen»

Kl. 19.00: Gallakonsert i serien «Morgendagens stjerner»: Gaston Rivero mit Freunden.
Gaston Rivero har med seg på konserten sopranen Olena Tokar fra Ukraina, mezzosopranen Karin Lovelius fra Sverige, baritonen Mathias Hausmann fra Østerrike og Opernchor ved Oper Leipzig.

Det er foreløpig solgt få billetter til denne gallaen. En av grunnene kan være at lørdag kveld er såkalt museumsnatt i Leipzig og Halle. Det betyr at museene er åpne helt til kl. 03.00, med egne program. Så for dem som vil gå i museer etter konserten, så skulle det være et stort antall av muligheter.

Søndag 26. april

Søndag morgen er det kl. 09.30 gudstjenester både i Nickolaikirche og i Thomaskirche.
Siden kveldens opera, Siegfried, varer i hele 5½ time, må vi spise godt før opera/konsert. Vi har derfor reservert plass på Weinwirtschaft allerede kl. 13.00. Dette måltidet, 4 retter, er lagt inn i reisen, men drikke til maten må hver betale selv.

Allerede kl. 17.00 starter Siegfried av Richard Wagner. De aller fleste har valg denne forestillingen. For dem som heller ville gå i Gewandhaus og høre kammermusikk, så starter denne konserten en time senere; kl. 18.00. Det er Arcanto Quartett som spiller i Mendelsohn Hall med bl.a. Tabea Zimmerman på bratsj:
            Beethoven: Styrkekvartett op. 95 (den seriøse)
            Smetana: styrkekvartett nr. 1 fra Aus Meinem Leben
            Schuman: Strykekvartett i a-moll

Mandag 27. april

Mandag formiddag står til egen disposisjon. Dessverre er de aller fleste museene stengt, men butikkene og spisesteder er selvsagt åpne.
Vi skal reise hjem med Lufthansa fra Leipzig mandag 27. april kl. 18.40 via Frankfurt. Da vil vi være tilbake i Stavanger kl. 23.45.


Seks søkere i Rogaland fikk KOMP-tilskudd

Jæren viseklubb, Folkemusikkarkivet for Rogaland, Ryfylkemuseet, BandOrg, Kids in Jazz, AKKS Stavanger og SalsaNor Stavanger fikk tilsammen kr 81 000. 

Seks søkere i Rogaland fikk KOMP-tilskudd - les hele sakenLyttekurs 2014/2015 - Inn i musikken

Rogaland musikkråd vil også i kommende sesong kunne tilby lyttekurs med Per Dahl som kurslærer.

Lyttekurs 2014/2015 - Inn i musikken - les hele sakenKonsertreise Tallin 31. okt - 3. nov 2014

Høstens konsertreise går til Tallinn, 31. oktober – 3. november 2014

Konsertreise Tallin 31. okt - 3. nov 2014 - les hele saken

Stavanger kåret til Norges musikkommune 2012

Stavanger ble idag tildelt Norsk musikkråds pris som Norges musikkommune 2012. Kåringen ble kunngjort på NRK Nitimen, og Rogaland musikkråd har fått i oppdrag og overrekke prisen Stavanger kommune.

Stavanger kåret til Norges musikkommune 2012 - les hele sakenStavanger kommune blant nominerte til tittelen «Norges beste musikkommune 2012»

Prisen Norges musikkommune er en nyopprettet kåring, som er satt i gang av Norsk musikkråd. I løpet av nominasjonstiden har det blitt foreslått kommuner over hele landet.

Stavanger kommune blant nominerte til tittelen «Norges beste musikkommune 2012» - les hele sakenJA til flere rom for spilleglede!

Dårlig luftkvalitet, vanskelige lysforhold, uønsket støy og laber akustikk. Slike forhold møter mange av de over 500 000 kulturentusiastene og kulturskoleelevene som ukentlig samles for å spille, synge i kor, danse eller drive teater på skoler, gymsaler og kulturhus landet over. Mange av disse er barn og unge. Oppropet Rom for spilleglede mener alle fortjener gode rom for kreativ utfoldelse - ikke rom som er uegnet, dårlige eller til og med helsefarlige!

JA til flere rom for spilleglede! - les hele sakenKonsertreise Amsterdam 25.-28. oktober og 1.-4.november 2013

Amsterdam presenterer seg som stor kultursatsningsby i 2013 med blant annet gjenåpning av Van Gogh museet og Rijksmuseum etter mange års oppussing, og Concertgebouw-orkesteret feirer sitt 125-årsjubileum.

Konsertreise Amsterdam 25.-28. oktober og 1.-4.november 2013 - les hele sakenLyttekurs 2013/2014 - Inn i musikken

Rogaland musikkråd vil også i kommende sesong kunne tilby lyttekurs med Per Dahl som kurslærer.

Lyttekurs 2013/2014 - Inn i musikken - les hele saken


Kontakt oss

Rogaland musikkråd
Telefon: 51 84 66 55
E-post: rogaland@musikk.no

Sandvigå 7
4007 Stavanger

KONTAKTSKJEMA