Konsertreise til Edinburgh og Glasgow 18. – 21. oktober

Svært få hovedsteder ligger så vakkert til som Edinburgh. Byen er omgitt av flere høye vulkanske klipper. På en av klippene ruver Edinburgh Castle majestetisk over gamlebyen med vertikale stup på tre kanter, og den berømte strekningen Royal Mile som tar deg til Holyrood Castle i Edinburgh by. Vi bor på Apex City Hotel Edinburgh. Dette er et 4-stjerners hotell med super beliggenhet midt i gamlebyen i Edinburgh. Utsikten mot Edinburgh Castle er fantastisk!

PROGRAM:
Fredagen blir det symfonikonsert med Royal Scottish National Orchestra der vi bl.a. får høre Symfoni nr. 10 av Sjostakovitsj. Den regnes i dag som en av 1900-tallets viktigste i sin sjanger. Orkesterets dirigent er en ung kvinne i 30-årene fra Hong Kong. Det andre verket er Sieidi – en konsert for perkusjon og orkester av den finske komponisten Kalevi Aho.

Denne gangen blir det musikal på konsertreisen – The King and I av Rodgers and Hammerstein, en Lincoln Center Theatre-produksjon. Musikalen hadde premie på Broadway i 1951 og ble umiddelbart en suksess. Det samme ble den i Norge da den ble satt opp på Det norske teatret i 1966.

Søndagen drar vi med buss til Glasgow, som er den største byen i Skottland og den tredje største i Storbritannia. Den ligger ved elven Clyde i den vestlige delen av det sentrale Skottland. Her skal vi oppleve Tosca av Puccini med Scottish Opera på Theatre Royal.

Turen inkluderer felles middag alle dager. Det er reservert gode billetter til alle konsertene og forestillingene.

Fredag 18. oktober
Kl 09.05 Fly fra Stavanger, via Oslo til Edinburgh med Norwegian
Kl 13.25 Ankomst Edinburgh
Overnatting på Apex City of Edinburgh Hotel
Fellesmiddag før konsert på kvelden.
Kl 19.30 Royal Scottish National Orchestra, Usher Hall. Sjostakovitsj: Symfoni nr. 10 og Kalevi Aho: Sieidi (Concerto for Percussion and Orchestra). Dirigent Elim Chan, perkusjon Martin Grubinger.

Lørdag 19. oktober
Fritid på dagtid.
Fellesmiddag før konsert på kvelden.
Kl 19.30 The King and I på The Edinburgh Playhouse. Lincoln Center Theatre's produksjon av Rodgers and Hammerstein berømte musikal.

Søndag 20. oktober
Busstur til Glasgow.
Kl 15.00 Puccini: Tosca med Scottish Opera på Theatre Royal, Glasgow.
Buss tilbake til Edinburgh og fellesmiddag på kvelden.

Mandag 21. oktober
Kl 14.00 Fly fra Edinburgh via Oslo til Stavanger med Norwegian.
Kl 19.05 Ankomst Stavanger

HOTELL OG REISE:
Fly med Norwegian via Oslo til Edinburgh. Hotellet er Apex City Hotel Edinburgh midt i gamlebyen.

PRIS OG PÅMELDING:
Pris kr 13 900. Tillegg for enkeltrom kr 1 500.

Prisen inkluderer flyreise t/r, busstransfer flyplass t/r (med guide inn til byen), sentralt beliggende 4-stjerners hotell m/frokostbuffé, busstransfer Glasgow t/r, gode konsertbilletter og 3 fellesmiddager på gode restauranter.

Påmeldingsfristen er 30. juni (pga reservasjoner). Fram til mandag 24. juni er plassene reservert lyttekursdeltakerne. Turen tar maks 25 deltakere. Påmeldingen via påmeldingsskjemaet nedenfor. Påmeldingen er bindende. Gyldig pass og egen reiseforsikring er nødvendig.

Reiseledere på turen er Liv Tjemsland og Per Dahl. Før turen inviterer vi til et infomøte i Stavanger der Per vil presentere musikken vi får oppleve. Turen er i samarbeid med Berg-Hansen Reisebureau AS.

Påmelding til konsertreisen:

Hotellrom:
Ønsker du/dere å stå på vår mailingsliste for info om konsertreiser og lyttekurs?