JA til flere rom for spilleglede!

27.10.2014 20:43 Skrevet av Rogaland musikkråd

Dårlig luftkvalitet, vanskelige lysforhold, uønsket støy og laber akustikk. Slike forhold møter mange av de over 500 000 kulturentusiastene og kulturskoleelevene som ukentlig samles for å spille, synge i kor, danse eller drive teater på skoler, gymsaler og kulturhus landet over. Mange av disse er barn og unge. Oppropet Rom for spilleglede mener alle fortjener gode rom for kreativ utfoldelse - ikke rom som er uegnet, dårlige eller til og med helsefarlige!

Vi utfordrer alle de politiske partiene til å sørge for at kulturlivet får samme modell for finansiering av øverom som idretten har til sine bygg og anlegg.

Rom for spillegledes målsetting: OM FEM ÅR SKAL DET LOKALE MUSIKK- OG KULTURLIVET HA EGNEDE ROM FOR OPPLÆRING, UTØVING OG FORMIDLING.

Rom for spilleglede har også som mål at alle kommuner innen fem år skal ha kartlagt kvaliteten og behovet for kulturlokaler i sin kommune og vedtatt en strategi for kulturarenaene som er forankret i kommuneplanen.

Over en halv million ildsjeler!
Det er et samlet kulturliv som står bak oppropet Rom for spilleglede. Kampanjen er satt i gang av Norsk musikkråd, som har med seg landets musikk- og kulturorganisasjoner. Undersøkelser i en del kommuner viser at det ikke er uvanlig at halvparten av øverommene som er i bruk i dag er uegnet til formålet. Dette er for dårlig!

Kampanjens mål er lik finansieringsmodell som idretten!
Finansieringsordningen for utbygging og rehabilitering av lokale idrettsbygg i kommunene er god: Ved bygging av lokale idrettsanlegg, utløses statlige midler på ca 1/4  av utgiftene. Tilsvarende finnes ikke for øverom og kulturarenaer. De kommunale kulturbudsjettene omfatter tilskudd til både idrett og kultur i samme budsjett-pott. Ulikheten i finansieringsmodellen gjør at kulturen taper systematisk kampen om de kommunale midlene. Kulturlivet må derfor få de samme betingelsene, og finansieringsmodellen for kulturarenaer må bli tilsvarende som for idrettens bygg og anlegg. Dagens modell gjør at kommunene velger å bygge idrettsanlegg fremfor kulturanlegg.  Rom for spilleglede mener at det må være behovene lokalt som bestemmer hva som skal prioriteres i kommunene.

 

JA til flere rom for spilleglede!

 

Kampanjen støttes av:

Norsk musikkråd, Musikkens studieforbund, Norsk kulturforum, Korpsnett Norge, Buskerud musikkråd, Oslo musikkråd, Norsk sangerforum, FONOKO, bandORG, Foreningen Musikk fra livets begynnelse, Oppland og Hedmark musikkråd, Folkeakademienes landsforbund, MFO – Musikernes Fellesorganisasjon, UNOF – De unges orkesterforbund, Norsk kulturskoleråd, Østfold musikkråd, Noregs Ungdomslag, Norges korforbund, Norsk Frilynt ungdomsforbund, Norsk Viseforum, Aust-Agder musikkråd, Norsk Bluesunion, Norsk Mandolin og Balalaikaorkester, Norsk Americana Forum, Norges Musikkorps forbund, Musikk i Skolen, Norsk Artistforbund, Galeiscenen, AKKS Oslo, Sørnorsk jazzsenter, Arendal Jazzklubb, Rykkinn teater, Kulturforbundet, Norsk Jazzforum, Klassisk – organisasjon for konsertarrangører, Sundalens Storblæser ensemble, Galeiscenen, Dissimilis Norge, Ung i Kor, Arendal musikkråd, Norges kulturvernforbund, Norges kirkesangforbund,  flere organisasjoner skriver under 

 

Et godt øverom har:


Støtt oppropet her:

Underskriftskampanje

Facebook

For mer informasjon:

Magnar Bergo i Norsk musikkråd, 90 67 90 67

www.musikk.no


Seks søkere i Rogaland fikk KOMP-tilskudd

Jæren viseklubb, Folkemusikkarkivet for Rogaland, Ryfylkemuseet, BandOrg, Kids in Jazz, AKKS Stavanger og SalsaNor Stavanger fikk tilsammen kr 81 000. 

Seks søkere i Rogaland fikk KOMP-tilskudd - les hele saken

Lyttekurs 2014/2015 - Inn i musikken

Rogaland musikkråd vil også i kommende sesong kunne tilby lyttekurs med Per Dahl som kurslærer.

Lyttekurs 2014/2015 - Inn i musikken - les hele sakenKonsertreise Tallin 31. okt - 3. nov 2014

Høstens konsertreise går til Tallinn, 31. oktober – 3. november 2014

Konsertreise Tallin 31. okt - 3. nov 2014 - les hele saken

Stavanger kåret til Norges musikkommune 2012

Stavanger ble idag tildelt Norsk musikkråds pris som Norges musikkommune 2012. Kåringen ble kunngjort på NRK Nitimen, og Rogaland musikkråd har fått i oppdrag og overrekke prisen Stavanger kommune.

Stavanger kåret til Norges musikkommune 2012 - les hele sakenStavanger kommune blant nominerte til tittelen «Norges beste musikkommune 2012»

Prisen Norges musikkommune er en nyopprettet kåring, som er satt i gang av Norsk musikkråd. I løpet av nominasjonstiden har det blitt foreslått kommuner over hele landet.

Stavanger kommune blant nominerte til tittelen «Norges beste musikkommune 2012» - les hele sakenKonsertreise Amsterdam 25.-28. oktober og 1.-4.november 2013

Amsterdam presenterer seg som stor kultursatsningsby i 2013 med blant annet gjenåpning av Van Gogh museet og Rijksmuseum etter mange års oppussing, og Concertgebouw-orkesteret feirer sitt 125-årsjubileum.

Konsertreise Amsterdam 25.-28. oktober og 1.-4.november 2013 - les hele sakenLyttekurs 2013/2014 - Inn i musikken

Rogaland musikkråd vil også i kommende sesong kunne tilby lyttekurs med Per Dahl som kurslærer.

Lyttekurs 2013/2014 - Inn i musikken - les hele saken


Kontakt oss

Rogaland musikkråd
Telefon: 51 84 66 55
E-post: rogaland@musikk.no

Sandvigå 7
4007 Stavanger

KONTAKTSKJEMA