Konsertreise til Berlin og Potsdam 27. - 30. oktober

03.10.2017 14:06 Skrevet av Rogaland musikkråd

Høstens konsertreise i regi av Rogaland musikkråd og Per Dahl går til Berlin og Potsdam. Foruten at vi skal oppleve Berlin og få med oss flotte konserter og opera der, følger vi litt videre i fotsporene til C.P.E. Bach etter Hamburg-turen i vår. Turen ble fulltegnet emd 25 påmeldte.

Vi skal bli kjent med stedet der C.P.E. Bach var i 30 år før han kom til Hamburg, nemlig slottet Sanssouci og Potsdam. Bach-sønnene er også på programmet til lyttekurset og SSO i september, og det vil gi oss en fin opptakt til turen. Potsdam er også kjent som residensby i Preussen med sine mange enestående slott og parkanlegg, og stedet der de seirede allierte lederne, Truman, Churchill og Stalin, møttes i 1945 for å diskutere Tysklands fremtid.


Fredag 27. oktober:
Ankomst og Berliner Philharmoniker
Avreise fra Sola med SAS kl 09.35, ankomst Berlin kl 12.40. Busstransfer med guide til Wyndham Berlin Excelsior, et elegant 4-stjerners hotell med moderne innredning og meget sentral beliggenhet. Her bor vi nær restauranter, fornøyelser og en av Berlins mest kjente gater, Kurfürstendamm. På kvelden har vi gode billetter til Berliner Philharmoniker; Messe i h-moll av Bach, dir. Ton Koopman. Solister er Yetzabel Arias Fernandez, Wiebke Lehmkuhl, Tilman Lichdi, Klaus Mertens og RIAS Kammerchor.

Lørdag 28. oktober: Fritid og Deutscher Oper Berlin: Kjærligheten til de tre appelsiner av Prokofiev.
Denne dagen har du til fri disposisjon og muligheten til å utforske Berlin ut fra dine interesser. På kvelden skal vi oppleve Kjærligheten til de tre appelsiner av Prokofiev på Deutsche Oper.

Søndag 29. oktober: Dagsutflukt til Potsdam.
Dagen starter kl 08.30 med utflukt til Potsdam og slottet Sanssouci, 25 km sørvest for Berlin ved elven Havel. Vi blir hentet med buss og skandinavisk eller engelsktalende guide. Etter en to-timers omvisning på slottet og Park Sanssouci med slottets egen guide, har vi en 3-retters lunsj på en restaurant i Potsdam. Ca 15.30 er vi tilbake til hotellet, før vi skal til Komische Oper og oppleve operetten Den skjønne Helene av J. Offenbach.

Mandag 30. oktober: Avreise
Etter frokost og utsjekk blir det busstransfer fra hotellet til flyplassen. Avreise kl 12.35 med SAS via København, ankomst Sola kl 17.45.

Pris maks kr 13 000 (inntil 25 deltakere). Tillegg for enkeltrom kr 1 200.
Prisen inkluderer: Flyreise t/r, busstransfer flyplass t/r med skandinavisk eller engelsktalende guide, 4-stjerners hotell m/frokost sentralt beliggende ved Kurfürstendamm, gode konsertbilletter, inngangspenger, guideturer og omvisninger med engelsktalende guide, en felleslunsj og en fellesmiddag på gode restauranter og billetter til kollektivtransport.

PÅMELDINGSFRIST: 21. SEPTEMBER.
Frem til 15. september er påmeldingen reservert lyttekursdeltakerne. Maks 25 deltakere.
Turen er i samarbeid med Berg-Hansen Reisebureau AS.

Påmeldingen er bindende. Gyldig pass og egen reiseforsikring er nødvendig.

Påmelding til konsertreise Berlin og Potsdam 27. - 30. oktober

Fyll ut opplysningene nedendfor (*obligatorisk):


Konsertreise til St. Petersburg

30. april - 5. mai drar vi til St. Petersburg med et flott, innholdsrikt og variert program! Mer info og påmeldingsskjema i artikkelen.

Konsertreise til St. Petersburg - les hele sakenLyttekurs 2018-19 - også fulltegnet!

Det ha vært stor interesse for lyttekurset denne sesongen, og nå er det dessverre fulltegnet. Send gjerne din e-post adressse til Rogaland musikkråd for å stå på mailingliste for førstehåndsinfo når påmelldingen åpner for neste sesong! Se mer info i artikkelen.

Lyttekurs 2018-19 - også fulltegnet! - les hele sakenKonsertreise til München

Vårens konsertreise gikk av stabelen til München 9.-12. mars. 

Konsertreise til München - les hele sakenLyttekurset 2017-18 er fullbooket!

Det har vært stor interesse for sesongens lyttekurs, og med 51 påmeldte må vi nå sette strek. Fikk du ikke plass i år? Prøv igjen neste år!

Lyttekurset 2017-18 er fullbooket! - les hele sakenLyttekurs

Er du interessert i å forsterke musikkopplevelsen enda mer, er det mulig å melde seg på lyttekurs med Per Dahl. Kurset er lagt til rette for alle musikkinteresserte, også de uten musikkfaglig bakgrunn. Hver kurskveld vil det bli tatt utgangspunkt i ett av verkene som Stavanger Symfoniorkester fremfører den etterfølgende torsdagen.

Lyttekurs - les hele sakenKonsertreiser siden 2004

Rogaland musikkråd har arrangert konsertreiser til en europeisk by hvert halvår siden våren 2004. 

Konsertreiser siden 2004 - les hele sakenKonsertreise til Helsinki 27. - 30. oktober 2016

Høstens konsertreise går til Helsinki. Det er en by rik på musikk, kultur, design og arkitektur. I 2011 stod det nye musikkhuset ferdig, MUSIIKKITALO, som er base for Helsinkis to orkestre - Helsinki Philharmonic Orchestra og Finnish Radio Symphony Orchestra - og musikkhøgskolen Sibelius-akademiet. I 2012 fikk Helsinki utmerkelsen World Design Capital, bl.a. for designmessig byutvikling. Helsinki (eller Helsingfors på svensk) er også kjent for Alvar Aalto, en av de mest kjente finske arkitektene gjennom historien, og finsk design som Iittala og Marimekko. I 2015 feiret byen 150-årsjubileum for Sibelius.

Konsertreise til Helsinki 27. - 30. oktober 2016 - les hele saken


Kontakt oss

Rogaland musikkråd
Telefon: 51 84 66 55
E-post: rogaland@musikk.no

Sandvigå 7
4007 Stavanger

KONTAKTSKJEMA