Konsertreise til Helsinki 27. - 30. oktober 2016

28.06.2017 11:16 Skrevet av Rogaland musikkråd

Høstens konsertreise går til Helsinki. Det er en by rik på musikk, kultur, design og arkitektur. I 2011 stod det nye musikkhuset ferdig, MUSIIKKITALO, som er base for Helsinkis to orkestre - Helsinki Philharmonic Orchestra og Finnish Radio Symphony Orchestra - og musikkhøgskolen Sibelius-akademiet. I 2012 fikk Helsinki utmerkelsen World Design Capital, bl.a. for designmessig byutvikling. Helsinki (eller Helsingfors på svensk) er også kjent for Alvar Aalto, en av de mest kjente finske arkitektene gjennom historien, og finsk design som Iittala og Marimekko. I 2015 feiret byen 150-årsjubileum for Sibelius.

Torsdag 27. oktober reiser vi fra Sola kl 06.00 med SAS via København og ankommer Helsinki kl 10.40. Der blir vi hentet med buss og svensk guide som tar oss med på en to-timers guidetur i Helsinki. Turen blir avsluttet på den særpregete restauranten Savotta midt i sentrum med 3-retters lunsj. Etter lunsj kjører bussen oss til hotellet vårt, Hotel Radisson Blu Plaza, der vi sjekker inn. Hotellet ligger sentralt til, rett ved bl.a. jernbanestasjonen, trikker og byparken Kaisaniemi.   

Første kvelden skal vi på konsert med Helsinki Philharmonic Orchestra i det nye musikkhuset. Dette er bare en 10-minutters spasertur fra hotellet.
Program:
Benjamin Attahir: Sawti'l zaman
Henri Dutilleux: ”Tout un monde louintain" cellokonsert
Igor Stravinsky: Ildfuglen
Dirigent: Daniel Cohen.
Cellosolisten Jacob Korányi er også kjent fra kammermusikkfestivalen i Stavanger.

På fredagskvelden får vi oppleve Mozarts Figaros bryllup med The Finnish National Opera Ballet i operahuset.

Lørdagskvelden blir den kjente Misa Criolla av den argentinske komponisten Ariel Ramirez (f.1921) fremført. Verket er en katolsk messe for solister, kor og orkester med spanske tekster og latinamerikanske rytmer. Messen blir fremført i Tempelplatsens kyrka, er kirke som er bygget inne i et fjell. Etter konserten samles vi til felles middag på en restaurant i sentrum.

Lørdagen er også den årlige Saunas dag i Helsinki, der alle private saunaer blir åpnet og er gratis for publikum. Helsinki er full av saunaer, og mange av dem er ellers ikke tilgjengelige for hvem som helst, men denne dagen i året blir disse tilgjengelige for alle.

På søndagen er det to 1-times kammerkonserter man kan velge i som begge går kl 16. Det er påmelding via e-post innen 1. september til disse konsertene (rogaland@musikk.no):

Alternativ 1:
Lied recital med Markus Suihkonen, bass, og Jacob Lidåkra, piano, i Kirpilä Art Home, et hus sentralt i Helsinki som inneholder en variert finsk kunstsamling. Musikk av Wolf, Šostakovitš, Musorgski. Arrangør: Sibelius-akademiet.

Markus Suihkonen (f. 1993) begynte sine sangstudier med Tom Nyman og har siden høsten 2013 vært student hos Petteri Salomaa og Jaakko Ryhänen ved Sibelius-akademiet. Han har også hatt undervisning med Mika Kares og deltatt på mesterklasser med Martin Katz, Dorothy Irving og andre. I 2015 var han vinner av førsteprisen i Timo Mustakallio Competition og ble belønnet med stipend fra Martti Talvela Foundation. Han har også mottatt sponsorstøtte fra andre steder til sin videre utdannelse og karriere.

I 2014 operadebuterte han som Colline ved The University of the Arts Helsinki sin produksjon av La Bohème. Sommeren det samme året sang han i Savonlinna Opera Festival Choir. Han hadde sin Finnish National Opera-debut i Shostakovichs opera,
The Nose, høsten 2015. Våren 2016 hadde han tittelrollen i Sibelius-akademiets produksjon av Figaros bryllup, og Commendatore i Don Giovanni ved Helsinki’s Alexander Theatre. Han har også hatt solo-repertoar på konserter med Seinäjoki City Orchestra, Tapiola Sinfonietta og andre orkestre. Våren 2016 hadde han recital med Tuula Hällström ved Mariinsky Theatre i St. Petersburg.

I Kirpilä Art Home er The Kirpilä Art Collection samlet. Samlingen ble donert til The Finnish Cultural Foudantion av Doktor Juhani Kirpilä (1931–1988). Denne finske kunstsamlingen, som består av en variert samling av malerier og skulpturer fra slutten av 1800-tallet fram til 1970-tallet, er utstilt i den tidligere kunstsamlerens hjem. Samlingen har vært tilgjengelig for publikum siden 1992. Lokalene blir også jevnlig benyttet til kammerkonserter. Det er plass til 35 publikummere.

Alternativ 2:
Kammerkonsert med Simon Bernardini, fiolin, og Alessandro Comellato, Pleyel flygel, i MUSIIKKITALO, musikkhuset. Musikk av Schubert og Chopin. Arrangør: Helsinki Barokkorkester.

Simon Bernardini er 1.fiolinist i Berlinerfilharmonikerne og introduserer 1800-talls kammermusikk på tidstypiske instrumenter.

Fiolinisten Simon Bernardini ble født i Torino. Han var en av de siste studentene til Isaac Stern og gjorde sin New York-debut i 1999 i Carnegie Hall. Han studerte ved Paris-konservatoriet hvor han studerte fiolin, direksjon, piano og kammermusikk. I 2001 fikk han sin diploma og ble professor i kammermusikk. I 2001 var han solist med Berlinerfilharmonikerne, i 1996 på Festspiele Mecklenburg-Vorpommern og Schleswig-Holstein Music Festival. Han ble 1. fiolinist og fast medlem av orkesteret i 2002, hvor han fortsatt spiller. Han underviser i fiolin og kammermusikk, og siden 1999 har han hatt årlige dirigentoppdrag på Festival d'Automne i Paris og gjestedirigent på Opéra Comique Paris. I 2005 gjorde han sin debut som operadirigent ved Opéra de Monte Carlo.

Fortsatt kan det dukke opp flere konserter, enten i regi av Sibelius-akademiet eller f.eks. i Helsingfors domkirke, den flotte katedralen i sentrum. Hver sommer er det orgelfestival her.

Denne konserthelgen kommer også til å inneholde omvisning i Helsinki Music Centre og besøk til museum for design og arkitektur.

Hjemturen går via København med SAS fra Helsinki søndag kl 20.20. Ankomst Sola kl 23.55.

Pris kr 11 500 (tillegg for enkeltrom kr 2500)

Påmeldingsfrist 1. september 2016
(maks. 30 deltakere)

Prisen inkluderer 1 lunsj og 1 middag, konsertbilletter, fly og fellestransport, hotell m/frokost, inngangspenger, guideturer og trikkebilletter.

(Ansvarlig arrangør Berg-Hansen Reisebueau AS, Reisegarantifondet) 


Konsertreise til St. Petersburg

Vi arrangerer en flott 5-dagers tur til St. Petersburg 30. april – 5. mai 2019. Turen blir arrangert i et samarbeid med Art Travel og reiseleder Maria Verkhovskaya. Maria kommer fra St. Petersburg, men har bodd i Norge i mange år. Hun er dermed godt kjent i byen og arrangerer mange kunst- og kulturturer både dit og til andre steder i Europa.

Vi skal bo på et 4-stjerners hotell sentralt ved hovedgaten, får oppleve flotte konserter, opera og forhåpentligvis ballett (det endelige konsertprogrammet fastsettes ca 1-2 måneder i forveien) og spennende omvisninger og utflukter til de beste stedene St. Petersburg har å by på. Et privat arrangement med en fargerik folklorekonsert i palasset til storfyrste Nikolai Romanov og bankett i en av ballsalene får man også oppleve.

Mer info og påmeldingsskjema i artikkelen.

Konsertreise til St. Petersburg - les hele sakenLyttekurs 2018-19 - også fulltegnet!

Det ha vært stor interesse for lyttekurset denne sesongen, og nå er det dessverre fulltegnet. Send gjerne din e-post adressse til Rogaland musikkråd for å stå på mailingliste for førstehåndsinfo når påmelldingen åpner for neste sesong! Se mer info i artikkelen.

Lyttekurs 2018-19 - også fulltegnet! - les hele sakenKonsertreise til München

Vårens konsertreise gikk av stabelen til München 9.-12. mars. 

Konsertreise til München - les hele sakenKonsertreise til Berlin og Potsdam 27. - 30. oktober

Høstens konsertreise i regi av Rogaland musikkråd og Per Dahl går til Berlin og Potsdam. Foruten at vi skal oppleve Berlin og få med oss flotte konserter og opera der, følger vi litt videre i fotsporene til C.P.E. Bach etter Hamburg-turen i vår. Turen ble fulltegnet emd 25 påmeldte.

Konsertreise til Berlin og Potsdam 27. - 30. oktober - les hele sakenLyttekurset 2017-18 er fullbooket!

Det har vært stor interesse for sesongens lyttekurs, og med 51 påmeldte må vi nå sette strek. Fikk du ikke plass i år? Prøv igjen neste år!

Lyttekurset 2017-18 er fullbooket! - les hele sakenLyttekurs

Er du interessert i å forsterke musikkopplevelsen enda mer, er det mulig å melde seg på lyttekurs med Per Dahl. Kurset er lagt til rette for alle musikkinteresserte, også de uten musikkfaglig bakgrunn. Hver kurskveld vil det bli tatt utgangspunkt i ett av verkene som Stavanger Symfoniorkester fremfører den etterfølgende torsdagen.

Lyttekurs - les hele sakenKonsertreiser siden 2004

Rogaland musikkråd har arrangert konsertreiser til en europeisk by hvert halvår siden våren 2004. 

Konsertreiser siden 2004 - les hele saken


Kontakt oss

Rogaland musikkråd
Telefon: 51 84 66 55
E-post: rogaland@musikk.no

Sandvigå 7
4007 Stavanger

KONTAKTSKJEMA