Munnspillkurs

26.01.2017 13:16 Skrevet av

Sør-Trøndelag musikkråd arrangerer med jevne mellomrom munnspillkurs. Mer informasjon om disse kursene kan du lese her, og nye kurs vil bli utlyst på vår nettside og på facebook.

Kursene er for både nybegynnere og viderekommende, men siden det finnes mange ulike typer munnspill, så er det er viktig å presisere at dette vil være et kurs i kromatisk (m/knapp) munnspill.


Kurset vil bestå av:
- Spilling i plenum med individuelle tilbakemeldinger
- Lære grunnleggende og viderekommende munnspillteknikk
- Lære nye melodier
- Samspill i mindre grupper
- Lytting
- Minikurs i vedlikehold av munnspillet
- Muligheter for å spille med pianoakkompagnement
- Bli kjent med andre munnspillinteresserte

Det er ingen krav om notekunnskaper for å gjennomføre kurset, da læremateriellet vil være tilgjengelig både i form av noter og innspilt lyd. Kursmateriellet vil sendes ut så snart påmeldingsfrist er utløpt, og vil bestå av solo- og samspillstykker. Solostykkene vil være gradert etter nivå, og deltakerne velger selv hvilke de har lyst til å spille. Det er også mulighet for å komme med egne ønsker til solostykker. Kursinstruktørene vil sette sammen samspillgrupper når oversikt over påmelding er klar. Kurset avsluttes med en liten internkonsert.

Om instruktørene
De to kursholderne, Tore Reppe og Vegard Austli Kjøsnes, har lenge vært instruktører under Norsk munnspillforums sommerkurs, og er de to eneste i norgeshistorien som har konservatorieutdanning med munnspill som hovedinstrument. De har også hver for seg holdt munnspillkurs ulike steder i landet, blant annet så har Vegard gjennomført kurs for både Troms musikkråd og Sør-Trøndelag musikkråd.
Tore Reppe spiller også svært godt piano, og vil kunne akkompagnere kursdeltagerne. Tore Reppe kan dessuten titulere seg som verdensmester i munnspill, etter å ha stukket av med seieren under World Harmonica Festival på Jersey i 1987!Rockekurs for "gamlinger"!

Har du hatt lyst til å prøve å spille i band, men aldri funnet noen å spille sammen med? Spilte du i band i din ungdom for mange år siden, og har lyst til å gjenoppfriske dette? Sør-Trøndelag musikkråd arrangerer rockekurs for gamlinger for alle som enten spiller i band eller har lyst til å treffe likesinnede å spille sammen med.  

Rockekurs for "gamlinger"! - les hele saken"Jeg kan ikke synge!"

Sør-Trøndelag musikkråd arrangerer sangkurs hvert semester. Det tilbys to nivåer, nybegynner og TEMA-kurs. I tillegg har det blitt dannet et kurs til - Nonstop - som består av deltakere som trives så godt på kurs at de bare vil fortsette på kurs etter kurs!
Kurslærer på alle kursene er Gunnhild Hasund. 

"Jeg kan ikke synge!" - les hele sakenSommerSangUka

Hvert år arrangerer Sør-Trøndelag musikkråd i samarbeid med Ung i Kor SommerSangUka. Påmeldingen for SommerSangUka 2015 er åpnet!

SommerSangUka - les hele sakenLåtskriverkurs

Sør-Trøndelag musikkråd har også hatt låtskriverkurs. Disse kursene vil bli annonsert på vår nettside og facebooksider. 

Låtskriverkurs - les hele sakenInfokvelder om VO-tilskudd og KursAdmin

Sør-Trøndelag musikkråd inviterer jevnlig til infokveld om voksenopplæringstilskuddene. Her får man informasjon om tilskuddsordningen og søkeportalen KursAdmin.

Infokvelder om VO-tilskudd og KursAdmin - les hele sakenKonsertdesign

Sør-Trøndelag musikkråd har hatt kurs i Konsertdesign.

Konsertdesign - les hele saken
Kontakt oss

Sør-Trøndelag musikkråd
Kultursenteret ISAK
Prinsens gt. 44
7011 Trondheim

Tlf 73 88 33 20

VIS KONTAKTSKJEMA