Instruktør Ketil Nicolaysen og kursdeltagerne skrur lyd på reggeabandet Kaurin.

Arrangørskolen - et SMIA-prosjekt

30.11.2017 15:51 Skrevet av Anne-Grethe Nyhaug

Sør-Trøndelag musikkråd har nettopp gjennomført Arrangørskolen! Kurset var både for beboere på asylmottak og de som er nylig bosatte i Trondheim kommune. Deltagerne fikk lære mer om planlegging av kulturelle arrangement og lyd- og scenearbeid. 

Arrangørskolen er et kurs i kulturproduksjon, og i uke 48 hadde vi besøk av interesserte og dyktige kursdeltagere på Kultursenteret ISAK i Trondheim.

Hill-Aina Steffanach fra Transform Internasjonale Festival startet mandag morgen med et grunnkurs i konsertplanlegging fra idé til gjennomføring. Dag to holdt Åsa Thalinsson fra Kultursenteret videre kurs i arrangementsplanlegging, der deltagerne blant annet gjorde seg kjent med produksjonsplaner og kjøreplaner for arrangement. Denne dagen fikk vi også besøk av FARK (festival- og arrangementskontoret i Trondheim kommune) og Trondheim Lyd. De fortalte litt om hva de driver med og hvilke muligheter som finnes for deltagerne både i form av videre veiledning som arrangører (FARK) eller på jobbmarkedet (Trondheim lyd).

Dag tre og fire var Ketil Nicolaysen instruktør, og deltagerne fikk bryne seg på rigging og bruk av lydteknisk utstyr. På dag fire hadde vi også med oss reggeabandet Kaurin som stilte opp som prøvekaniner en hel kursdag slik at deltagerne fikk mulighet til å rigge og skru lyd for et band. Kurset ble avsluttet fredag der deltagerne var med som produksjonsgruppe på konsert med Dalakopa i Lademoen Kirke, i samarbeid med Hill-Aina Steffanach og Transform. 

"It was a very interesting course. It gave me good backround for arrange a concert and it elaborated basic details. Moreover it was very good learning from the sound engineer about the sound system and working on the stage. I hope you do more courses and i will join. It is very useful course." - deltager ved Arrangørskolen

"Det var et veldig bra kurs. Veldig koslige folk, men kort tid også. Fantastiske aktiviteter. Tusen takk." - deltager ved Arrangørskolen

Vi håper at deltagerne får mulighet til å bygge kompetanse videre, både gjennom å være frivillig på konserter og festivaler og som fremtidige kulturarbeidere. Vi videreformidler gjerne eventuelle oppdrag til kursdeltagerne. Ta kontakt med Sør-Trøndelag musikkråd!

Vi ønsker å rette en stor takk til våre samarbeidspartnere fra Transform Internasjonale festival, og Kulturenheten i Trondheim kommune.

Kurset er gjennomført med støtte fra Musikkens studieforbund og IMDi, og er et SMIA-prosjekt (Sang og musikk i asylmottak). Les mer om SMIA her.
Konsertreise til Amsterdam

Musikkrådet har gleden av å invitere interesserte til en ny konsertreise – en 5 dagers tur til Amsterdam 6.-10.mai 2018. Vi planlegger kulturelle aktiviteter hver dag/kveld - detaljert kulturprogram vil være klart på nyåret. Vi har noen ledige plasser - ta kontakt hvis interessert!

Konsertreise til Amsterdam - les hele sakenSangkurs våren 2018

Alle kan jo synge - men det er artig å lære mer - og å synge sammen med andre!
Vi har helt siden 2002 arrangert "Jeg kan ikke synge"-kurs for voksne. Dette er kor som passer for alle som har lyst til å synge, og våren 2018 har vi to tilbud:
1) Tema-koret  - med nytt repertoar hvert semester.
2) NonStop-koret  - et utvidet kurs for de som vil ha litt større utfordringer!

Sangkurs våren 2018 - les hele sakenTrenger ditt band øvingslokale?

Vi disponerer 8 øvingslokaler med standard PA. Ta kontakt om du trenger øvested til ditt band.
For mer info og kontakt, klikk her

Trenger ditt band øvingslokale? - les hele sakenEkstraordinært årsmøte: JA til fusjon!

JA til fusjon fra 1.1.2018. Fra denne dato går Sør-Trøndelag musikkråd og Nord-Trøndelag musikkråd sammen til én organisasjon. Dette vedtok begge organisasjonene på hvert sitt ekstraordinære årsmøte 17.oktober. Det ble videre vedtatt å opprette et utvalg bestående av begge AU som skal foreslå vedtekter, handlingsplan og budsjett for den nye organisasjonene til det første årsmøtet i 2018.


Ekstraordinært årsmøte: JA til fusjon! - les hele sakenDisse fikk KOMP-tilskudd

Bandleirer og -seminarer, storband, folkemusikklag og organisasjoner over hele landet har gjennom KOMP fått støtte til kurs i 2017. Det kom inn 161 søknader, og 97 av disse ble tildelt støtte. Fordelingsutvalget hadde kr 1,6 millioner til disposisjon.


Disse fikk KOMP-tilskudd - les hele sakenSyng med overskudd!

Kurs i Levanger Lørdag 10.februar!
Etter et svært vellykket dagskurs i Trondheim i høst inviterer nå Trøndelag sangerforum til et nytt seminar for korsangere med Mai-Britt Wagnild - denne gang i Levanger. Kurset er åpent for alle som ønsker å utvikle seg som sanger/pedagog.

Syng med overskudd! - les hele sakenAkustikkmåling

Denne gjengen er nå kurset i bruk av akustikkmåleutstyr. Sammen med Nord-Trøndelag musikkråd har vi med fylkeskommunal støtte gått til anskaffelse av komplett utstyr for å kunne kartlegge akustiske forhold i lokaler som brukes til musikkformål. Mer om lokaler og akustikk finner du på denne siden.
Vi håper med dette at vi kan bidra til bedre lokaler - fordi gode lokaler gir bedre utøvere (og bedre helse)!Årsmøte og fagkonferanse lørdag 12.mars

Sør-Trøndelag musikkråd inviterer til årsmøte og påfølgende fagkonferanse om gode lokaler til musikkformål.
Årsmøtet er kl 1100 og konferansen starter kl 1230. Sted: Kultursenteret ISAK, Trondheim.

Årsmøte og fagkonferanse lørdag 12.mars - les hele sakenVi-vil-ikke-slutte-koret

Hils på Nonstop! Musikkrådets sangkurs/kor for de som ikke vil slutte å synge! Nonstop skal delta på julekonsert i Lademoen kirke 6.desember. Vi gleder oss og er stolte av både dere og instruktøren Gunnhild Hasund.

Vi-vil-ikke-slutte-koret - les hele sakenNy konsulent i Sør-Trøndelag musikkråd

Annelise Ofstad Aar er tilsatt som konsulent i 40% vikariat for Sør-Trøndelag musikkråd.

Hennes arbeidsoppgaver gjelder Ung i Kor og Bandtjenesten.

Ny konsulent i Sør-Trøndelag musikkråd - les hele sakenVel gjennomført seminar med BertaSofie-Konsertdesign

Sør-Trøndelag musikkråd samarbeidet med Trøndelag sangerforum om å gjennomføre seminar med BertSofie konsertdesign lørdag 22. mars. 

Vel gjennomført seminar med BertaSofie-Konsertdesign - les hele saken


Kontakt oss

Sør-Trøndelag musikkråd
Kultursenteret ISAK
Prinsens gt. 44
7011 Trondheim

Tlf 73 88 33 20

VIS KONTAKTSKJEMA