Kontakt oss

Troms musikkråd
Telefon: 77 65 59 00
E-post: troms@musikk.no

Postboks 123, Parkgata 27/29
9252 TROMSØ

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART

KURSTILBUD HØSTEN 2016

Vi planlegger høstens kurstilbud, som legges ut for påmelding så snart alt er klart. Kursene arrangeres i Tromsø, hvis ikke annet er nevnt.
Merk at påmeldingen er bindende hvis ikke annet er avtalt. Ved avmelding to uker eller senere før kursstart, belastes full kursavgift, med mindre avmeldingen skyldes sykdom. Legeerklæring eller sykemelding må da framlegges.

Kursmateriell kommer i tillegg til kursavgiften.


MELD DEG PÅ

NR KURS DATO LOKALE LÆRER PRIS
2016H1 GITAR I 8-12 ÅR 27.09. KL.18.00 BJERKAKER SKOLE SIVERT HENRIKSEN 2100
2016H2 GITAR VOKSEN 27.09. KL.19.30 BJERKAKER SKOLE SIVERT HENRIKSEN 2100
2016H3 MUSIKKTEORI OG GEHØR NOV/DES. MUSIKKONSERVATORIET
2016H4 OPERAKURS/MUSIKKHISTORIE 05.10. KL.19.00 MUSIKKONSERVATORIET MICHAEL STROBELT 1600

Lyttekurs/operakurs Tromsø høsten 2016

Fra 5. oktober til 16. november arrangerer vi, i samarbeid med Verdensoperaen i Tromsø, til lyttekurs innen klassisk musikk, med opera som tema. Forelesningene knyttes til operaforestillingene til Verdensoperaen, som er direkteoverført fra the Metropolitan Opera i New York, og Michael Strobelt er foreleser. I høst er det Tristan og Isolde av Wagner, Don Giovanni av Mozart og L'Amour de loin av Saariaho som står på programmet.


Anmelderkurs i Tromsø

Bli en bedre konsertanmelder og lær nyttige tips og metoder fra Egon Holstad, kjent musikkritiker fra avisa Nordlys. Troms musikkråd har i samarbeid med avisa Nordlys og Holstad utviklet et kurs i anmeldelse.


Elgitar

Vi arrangerer elgitarkurs. Deltakerne må ha egne elgitarer, kabler, jack-ledning og hodetelefon.
Resten av utstyret (forsterkere mm) har vi. Maks 8 deltakere.


Gitar barn

Vi arrangerer akustiske gitarkurs for barn i alderen 10-12 år, både for nybegynnere og viderekomne.
Meld deg på


Jeg kan ikke synge-koret

Også høsten 2015 arrangerer vi "Jeg kan ikke synge"-koret. Dette er et åtte ukers sangkurs for alle som har lyst til å synge, men tror de ikke kan!
Meld deg på


Munnspillkurs

Munnspillkurs arrangeres vanligvis som helgekurs og målgruppa er alle som ønsker å få en innføring i munnspill, eller bygge videre på det de kan fra før.

Meld deg på


Ukulelekurs

Ukulelekurset er beregnet på barn og voksne som ønsker å lære grunnleggende ferdigheter på et strengeinstrument. Det er ingen krav til forkunnskaper for å delta på kurset. I høst setter vi opp ukulele-kurs både i Tromsø og Salangen!

Nasjonalt munnspillseminar i Tromsø sommeren 2016!

Den 23.-26. juni arrangerer Norsk munnspillforum sitt årlige nasjonale munnspillseminar, denne gangen i samarbeid med Troms musikkråd!


Beatboxing

I 2011 arrangerte vi vårt første kurs i beatboxing. Human beatbox; menneskelig trommemaskin, er kunsten å skape rytmer, lydeffekter og musikk kun ved å anvende sin egen kropp (munnen).


Forkurs i musikkteori og gehør

Målgruppa til forkurset i musikkteori og gehør er søkere til høyere utdanning i musikk som trenger å forbedre sine kunnskaper innen musikkteori, eller de som bare er interesserte i å lære mer om dette.


Gitarteknikerkurs

Gitarteknikerkursene til bandORG har vært en stor suksess i øvrige deler av landet. Våren 2014 arrangerte Troms musikkråd et slikt kurs for første gang i Tromsø!


Lyttekurs

Vi arrangerer lyttekurs/musikkhistorie, gjerne i forbindelse med en planlagt konsertreise, som vi har hatt to av - til Berlin og Wien. Dette er lytting og forelesninger om kjente klassiske verk.


Trekkspillkurs

Kursets målgruppe er alle, både barn og voksne, og er beregnet for nybegynnere. Du må ha eget trekkspill og det undervises på pianospill. Spiller du knappespill, kan du også ha utbytte av kurset. Notekunnskap er en fordel, men ikke nødvendig.