Gitarkurs

03.05.2017 11:45 Skrevet av

Vi arrangerer akustiske gitarkurs for barn i alderen 8-12 år og for voksne, både for nybegynnere og viderekomne. 
Meld deg på

Gitar I barn 8-12 år og voksen
Kurset har målgruppe barn fra 8 til 12 år og er et innføringskurs i gitarspill tilrettelagt for barn. Vi har også egne innførinskurs for voksne. Emner er akkordspill etter besifring/grepdiagram og melodispill etter tabulatur/noter, men det er ikke nødvendig at deltakerne har notekunnskap. Deltakerne må disponere egen akustisk gitar.
Varighet 10 uker a 1 klokketime -  13 studietimer.

 

Gitar II barn 8-12 år og voksen
Dette kurset er for de som har litt innblikk i gitarspill, enten ved å ha fulgt vårt nybegynnerkurs eller ved å ha spilt litt før. Kurset er en videreføring av kurs I og deltakerne vil jobbe videre med akkordspill etter besifring/grepdiagram og melodispill etter tabulatur/noter. Egne kurs tilrettelagt for barn og for voksne.
Varighet 8 uker - 16 studietimer. 

For å gi et mest mulig kvalitativt tilbud, tas det inn maksimalt 8 deltakere pr kurs på barnekursene.  På voksenkurset kan det tas inn noen flere.

 

Vi bruker instruktører med musikkutdanning på høyere nivå, ofte fra Universitetet i Tromsø og med pedagogisk erfaring/utdanning.

 

 

 


Forkurs i musikkteori og gehør i Tromsø

Målgruppa til forkurset i musikkteori og gehør er søkere til høyere utdanning i musikk som trenger å forbedre sine kunnskaper innen musikkteori, eller de som bare er interesserte i å lære mer om dette.  For å følge progresjonen i kurset, er det nødvendig med grunnleggende notekunnskap.
Kurset er organisert over to helger på høstsemesteret i lokalene til musikkonservatoriet i Tromsø.  I 2017 blir de to kurshelgene 4.-5.11. og 2.-3.12.

Forkurs i musikkteori og gehør i Tromsø - les hele sakenJeg kan ikke synge-koret

Dette er et åtte ukers sangkurs for alle som har lyst til å synge, men tror de ikke kan!  Svært mange har lyst å synge, men tror de ikke kan. Er du en av dem? Da er dette kurset for deg!
Meld deg på

Jeg kan ikke synge-koret - les hele sakenAnmelderkurs i Tromsø

Bli en bedre konsertanmelder og lær nyttige tips og metoder fra Egon Holstad, kjent musikkritiker fra avisa Nordlys. Troms musikkråd har i samarbeid med avisa Nordlys og Holstad utviklet et kurs i anmeldelse.  

Anmelderkurs i Tromsø - les hele sakenBeatboxing

I 2011 arrangerte vi vårt første kurs i beatboxing. Human beatbox; menneskelig trommemaskin, er kunsten å skape rytmer, lydeffekter og musikk kun ved å anvende sin egen kropp (munnen).

Beatboxing - les hele sakenLyttekurs/operakurs Tromsø høsten 2016

Vi planlegger nytt lyttekurs/operakurs i 2017 i samarbeid med Verdensoperaen i Tromsø. Forelesningene knyttes til operaforestillingene til Verdensoperaen, som er direkteoverført fra the Metropolitan Opera i New York, og Michael Strobelt er foreleser. 

Lyttekurs/operakurs Tromsø høsten 2016 - les hele sakenNasjonalt munnspillseminar i Tromsø sommeren 2016!

Den 23.-26. juni arrangerer Norsk munnspillforum sitt årlige nasjonale munnspillseminar, denne gangen i samarbeid med Troms musikkråd!

Nasjonalt munnspillseminar i Tromsø sommeren 2016! - les hele sakenJEG KAN IKKE SYNGE-koret er tilbake!

Nå setter vi opp Jeg-kan-ikke-synge-koret på nytt!  Det starter 21. februar i lokalene til Musikkonservatoriet, med to instruktører; Ida Løvheim og Karoline Olsen Stensland. Begge er under utdanning i sang på musikkonservatoriet, og har også endel kordireksjon.  Dette kurset passer for deg som gjerne vil synge ilag med andre, men kanskje har hørt at du ikke kan synge.  Kurset tar sikte på ufarliggjøre det å synge, og emner som pusteteknikk, sangteknikk og klang inngår i kurset.  
Tanken med dette kurset er at man skal få utviklet sangstemmen gjennom å synge i uhøytidelige omgivelser sammen med andre som heller ikke tror de kan synge. I tillegg til at man skal ha det gøy, såklart!Gitarteknikerkurs

Gitarteknikerkursene til bandORG har vært en stor suksess i øvrige deler av landet. Våren 2014 arrangerte Troms musikkråd et slikt kurs for første gang i Tromsø!

 

Gitarteknikerkurs - les hele sakenLyttekurs

Vi arrangerer lyttekurs/musikkhistorie, gjerne i forbindelse med en planlagt konsertreise, som vi har hatt to av - til Berlin og Wien.  Dette er lytting og forelesninger om kjente klassiske verk.

 

Lyttekurs - les hele sakenMunnspillkurs

Munnspillkurs arrangeres vanligvis som helgekurs og målgruppa er alle som ønsker å få en innføring i munnspill, eller bygge videre på det de kan fra før.

Meld deg på

 

Munnspillkurs - les hele sakenTrekkspillkurs

Kursets målgruppe er alle, både barn og voksne, og er beregnet for nybegynnere.  Du må ha eget trekkspill og det undervises på pianospill.  Spiller du knappespill, kan du også ha utbytte av kurset.  Notekunnskap er en fordel, men ikke nødvendig.

Trekkspillkurs - les hele sakenUkulelekurs

Ukulelekurset er beregnet på barn og voksne som ønsker å lære grunnleggende ferdigheter på et strengeinstrument.  Det er ingen krav til forkunnskaper for å delta på kurset. I høst setter vi opp ukulele-kurs både i Tromsø og Salangen!

Ukulelekurs - les hele saken


Her har vi målt akustikk i Troms: