Å synge sammen med andre styrker mental helse

06.12.2018 22:18 Skrevet av www.telegraph.co.uk

Å synge sammen med andre styrker mental helse, viser nye studier. Å synge sammen med andre gir bedre resultater enn å synge alene eller drive med lagidrett. Ja, var det ikke det vi visste! Les mer om saken i www.telegraph.co.uk.

http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/10496056/Choir-singing-boosts-your-mental-health.html


Vårens kurs klar for påmelding

Vårens kurs er under planlegging og noen er klar for påmelding, bl.a. gitarkursene og sangkursene.  Gi noen et kurs i julegave, det er en fin gave! Kursene arrangeres i Tromsø, hvis ikke annet er nevnt.  Påmeldingen er bindende mindre enn 14 dg før kursstart.
Les mer  og meld deg på.

Munnspillkurs 19.-21. okt 2018

Helga 19.-21. oktober kan du delta på munnspillkurs i Tromsø. Kurset er todelt med en del for nybegynnere og en for viderekomne. Målgruppa er alle som ønsker å få en innføring i munnspill, eller bygge videre på det de kan fra før. Vår instruktør er Vegard Austli Kjøsnes, som er en av de fremste i landet på munnspill og er en av få bachelore i munnspill.  Han studerte ved musikkonservatoriet i Trondheim.
Kurset er todelt, med første del for nybegynnere og andre del for viderekomne.  Forøvrig stilles det ingen krav til verken alder eller forkunnskaper, så her kan alle som vil delta. Deltagerne må ha med eget munnspill på kurset - og det må være kromatisk, da det undervises på kromatisk musnnspill.

 

 

Munnspillkurs 19.-21. okt 2018 - les hele sakenTroms sangerforums kurs i høst, nå med studentpriser!

For mange studenter og unge koster det mye å gå på kurs.  For å imøtekomme ønsker om lavere priser for studenter og ungdom, lanserer Troms sangerforum fra og med høsten 2018 egne priser for denne gruppa!  Studenter og unge under 26 år får studentpris - vanligvis halvparten av fullpris.  Les mer om kursene her.

Troms sangerforums kurs i høst, nå med studentpriser! - les hele sakenNina Jebens instruktør for Jeg-kan-ikke-synge-koret

Nå er det klart for Jeg-kan-ikke-synge-koret - som starter opp 1. oktober og vi har vært heldig å få Nina Jebens som instruktør. Hun er en dyktig sanger og dirigent, synger selv i kor og dirigerer tre kor i Tromsø, og har til og med eget band. 

Nina Jebens instruktør for Jeg-kan-ikke-synge-koret - les hele sakenMeld deg på kurs i Tromsø i høst!

Høstens kurs er under planlegging og noen er klar for påmelding, bl.a. gitarkursene, trekkspill, munnspill og ukulele.  Vi planlegger også kurs i sang, . Kursene arrangeres i Tromsø, hvis ikke annet er nevnt.  
Les mer  og meld deg på.Ukulelekurs i Tromsø

Ukulelekurset er beregnet på barn og voksne som ønsker å lære grunnleggende ferdigheter på et strengeinstrument.  Det er ingen krav til forkunnskaper for å delta på kurset. Opplæringen skal gi deltakerne en første innføring i instrumentalteknikk og grunnleggende kunnskap om eget instrument.  Opplæringen består av øvelser og enkle sanger.
Opplæringen er organisert som gruppeøvelser. 
Les mer og meld deg på

Ukulelekurs i Tromsø - les hele sakenTrekkspillkurs i høst - både for knapp og piano!

Torsdag 20. september starter vi opp nytt trekkspillkurs. Målgruppe er alle, både barn og voksne. I utgangspunktet er kurset for nybegynnere, men mer øvede kan også ha utbytte av det da det tas utgangspunkt i deltakernes nivå. Du må ha eget trekkspill og det undervises både på knappe- og pianospill.   Notekunnskap er ikke nødvendig.  Instruktøren er Joakim Solhaug Monsen, som har undervist trekkspill flere år på Kulturskolen i Tromsø.
Les mer og meld deg på 

Trekkspillkurs i høst - både for knapp og piano! - les hele sakenNye munnspillkurs i høst

Helga 19.-21. oktober 2018 inviterer vi til et nye munnspillkurs med Vegard Austli Kjøsnes som instruktør! Kurset er todelt, en del for nybegynnere og en for mer øvede. Vegard er en av de fremste i landet på munnspill og har en bachelorgrad i instrumentet fra Musikkonservatoriet ved NTNU i Trondheim. Han er en erfaren instruktør, som har hatt mange kurs for oss før.
Les mer og meld deg på.

Nye munnspillkurs i høst - les hele sakenÅrsmøte og PR-seminar - Troms musikkråd 2018

Fredag 27. april 2018 arrangerer Troms musikkråd ordinært årsmøte, og samme dag inviterer viseklubben Spelt til lunsjseminar om PR og profilering av kulturarrangement.  Det er Lasse Lauritz Pettersen i Buktafestivalen som har seminaret og gir oss innblikk i hvordan festivalen jobber med emnet. Seminaret koster kr 300.  Påmeldingsfrist: 18. april 2018
Påmelding til årsmøtet og seminaret gjøres her.Trekkspillkurs i Tromsø

Torsdag 22. februar starter vi opp trekkspillkurs.  Kursets målgruppe er alle, både barn og voksne, og er beregnet for nybegynnere. Du må ha eget trekkspill og det undervises på pianospill. Spiller du knappespill, kan du også ha utbytte av kurset. Notekunnskap er en fordel, men ikke nødvendig.
Les mer og meld deg på

Trekkspillkurs i Tromsø - les hele sakenMunnspillkurs april 2018 i Tromsø

Lørdag og søndag 14.-15. april 2018 inviterer vi til et nytt munnspillkurs med Vegard Austli Kjøsnes som instruktør! Kurset er tenkt som et innføringskurs i munnspill. Kurset går over 2 dager - 5 timer pr dag. Vegard er en av de fremste i landet på munnspill og har en bachelorgrad i instrumentet fra Musikkonservatoriet ved NTNU i Trondheim. Han er en erfaren instruktør, og vi har bl.a. brukt ham mange ganger før.
Les mer og meld deg på.Meld deg på kurs i vår!

Vårens kurstilbud er klart for påmelding, og det blir gitarkurs for nybegynnere og viderekomne, jeg-kan-ikke-synge-koret, munnspillkurs og trekkspillkurs. Kursene arrangeres i Tromsø, hvis ikke annet er nevnt.  I vår kan det for første gang gis mulighet til gratis kursplass for barn og unge under 26 år som trenger det, hvis vi får omsøkt tilskudd fra Barne- og likestillingsdepartementet, noe vi vet mer om i mars 2018.
Les mer  og meld deg på.Søknadsskjema for band og andre musikklag som søker vo-tilskudd for første gang

Fyll ut dette enkle skjemaet, så registrerer vi laget og kurset  i søkerprogrammet www.kursadmin.org.
Søknad og rapportering skjer online. Dere får automatisk tilsendt brukernavn og passord fra fylkesmusikkrådet. Da kan dere registrere alle opplysninger selv og få tilskuddet rett inn på konto hvert halvår.

Søknadsskjema for band og andre musikklag som søker vo-tilskudd for første gang - les hele sakenForkurs i musikkteori og gehør i Tromsø

Målgruppa til forkurset i musikkteori og gehør er søkere til høyere utdanning i musikk som trenger å forbedre sine kunnskaper innen musikkteori, eller de som bare er interesserte i å lære mer om dette.  For å følge progresjonen i kurset, er det nødvendig med grunnleggende notekunnskap.
Kurset er organisert over to helger på høstsemesteret i lokalene til musikkonservatoriet i Tromsø.  

Forkurs i musikkteori og gehør i Tromsø - les hele sakenKurstilbud innen musikk i Troms nå

Her finner du oversikt over alle kurstilbud i Troms innen musikk i regi av Musikkens studieforbund/Troms musikkråd inneværende semester.  Kursene arrangeres av lokale arrangører, så som kor, band, trekkspillklubber mm.  Er du interessert i noen av tilbudene, så kan vi hjelpe med kontaktinfo.  Ta isåfall kontakt med oss på tlf 900 14065 eller på troms@musikk.no.Kurs i gitar, sang og musikkteori i Tromsø til høsten

Flere av høstkursene er nå klare for påmelding, bl.a. gitarkurs for barn og voksne.  Vi planlegger også nybegynnerkurs i sang (Jeg kan ikke synge koret) og forkurs i musikkteori og gehør. Alle kurs foregår i Tromsø, hvis ikke annet er nevnt.  Vi kan også arrangerer kurs andre steder på oppfordring.  Gitarkursene er av markedets billigste (kr 2300).  Voksenkurset går over 8 uker og barnekurset 10 uker.
Mer info og påmelding herNordnorsk trekkspilltreff i uke 30

Troms krets av NTL arrangerer på dugnad nordnorsk trekkspilltreff i uke 30-2017, og forteller at de har gjort det i 23 år. Treffet foregår på Polleidet 26.-30. juli og det blir samspilløvinger, konsertet, dans mm.  Trekkspillere, band, solister og danseglade kan melde seg på.  Påmelding her.

Nordnorsk trekkspilltreff i uke 30 - les hele sakenJeg-kan-ikke-synge-koret

Jeg-kan-ikke-synge-koret passer for deg som gjerne vil synge ilag med andre, men kanskje har hørt at du ikke kan synge.  Kurset tar sikte på ufarliggjøre det å synge, og emner som pusteteknikk, sangteknikk og klang inngår i kurset.  
Tanken med dette kurset er at man skal få utviklet sangstemmen gjennom å synge i uhøytidelige omgivelser sammen med andre som heller ikke tror de kan synge. I tillegg til at man skal ha det gøy!

Meld deg på her

Jeg-kan-ikke-synge-koret - les hele sakenMinikurs i søknadsskriving på Tvibit

Tir. 14. februar inviterer vi til minikurs i søknadskriving og rapportering i voksenopplæringsprogrammet Kursadmin.org.  Målgruppa er ansatte og brukere på Ungdomshuset Tvibit, og det blir 3 kortkurs i løpet av dagen.  Ved behov, så arrangerer vi åpne kurs for andre brukere, det er bare å ta kontakt på troms@musikk.no. Dette kurset arrangeres i samarbeid med Tvibit. Band og lag som øver på Tvibit, kan melde seg på her.Gitarkursene klar for påmelding

Nå er gitarkursene for vårsemesteret 2017 klare for påmelding, og det tilbys tre nybegynnerkurs for barn og voksne, og et videregående for voksne. Kursene finner sted på Bjerkaker og Tromsdalen skole. Vi planlegger også Jeg-kan-ikke-synge-koret, et sangkurs for nybegynnere, samt andre kurs. Disse legges ut for påmelding fortløpende.
INFO OG PÅMELDING HERTroms fylkeskommunes svik av frivillige lag og foreninger

I forbindelse med fylkeskommunens budsjettforslag for 2017-2020, foreslås det dramatiske kutt i støtten til frivillige organisasjoner og studieforbund. Studieforbundet Kultur og tradisjon skriver i et leserinnlegg at frivilligheten i Troms ønsker en dobling, ikke en halvering av støtten til opplæring i frivillige organisasjoner.  Les mer om kuttet og følgene for Kultur og tradisjon og de andre studieforbundene her.

Troms fylkeskommunes svik av frivillige lag og foreninger - les hele sakenDramatisk kuttforslag i kultur fra Troms fylkeskommune

Fylkesrådet i Troms foreslår at rammen på 0,5 millioner til studievirksomhet i de frivillige organisasjonene og studieforbundene i fylket, halveres i 2017 og fjernes helt fra 2018. Hvis dette blir vedtatt, er det meget dramatisk for studieforbundene, og vi jobber i disse dager for å få omgjort det.
Les mer her om konsekvensene hvis kuttet blir vedtatt i fylkestinget 13. desember. Alle studieforbund så nær som Senterpartiets studieforbund har signert oppropet.

Dramatisk kuttforslag i kultur fra Troms fylkeskommune - les hele sakenLyttekurs/operakurs

Vi arrangerer fra tid til annen lyttekurs der klassisk musikk er tema.  Foreleser er vanligvis Michael Strobelt, som til daglig er universitetslektor ved UIT/Konsen.  Strobelt har hatt flere kurs for oss tidligere, og har vært guide ved to konsertreiser vi har arrangert, den ene til Berlin og den andre til Wien.

Lyttekurs/operakurs - les hele sakenHøstens kurstilbud fra Troms musikkråd

Flere av høstkursene er nå klare for påmelding, bl.a. gitarkurs for barn og voksne.  Vi har også operakurs i høst, som er forelesninger/lyttekurs ved Michael Stroblet. Alle kurs foregår i Tromsø, hvis ikke annet er nevnt.  Vi kan også arrangerer kurs andre steder på oppfordring.  Gitarkursene er av markedets billigste (kr 2100) og går over 8 uker med 12 timer (16 studietimer).  
Mer info og påmelding herTroms fylkeskommunes Frivillighetspris 2016

Troms fylkeskommune deler årlig ut en frivillighetspris for å øke status og interesse for frivillig arbeid. Frivillig innsats fra enkeltmennesker er selve livsnerven i et levende og aktivt lokalsamfunn.  Frivillighetsprisen i Troms består av et beløp på kr 25 000,- og deles ut i desember i det aktuelle året.  Og nå har du mulighet til å melde inn kandidater!

 

 

Troms fylkeskommunes Frivillighetspris 2016 - les hele sakenTroms musikkråd inn i nye lokaler

Mandag 4. juli 2016 flyttet vi fra 3. etasje i Storgata 88 til 3. etasje i Parkgata 27/29 - nye Tvibit.  Der får vi kontorfellesskap med festivaler og musikkorganisasjoner, og det blir gode muligheter for møter, seminarer mm.  Og i 1. etasje er det en super kafe!  Kom gjerne å besøk oss, men vi har feriestengt til 8 august.  Les mer om Tvibit her.Åpningstider sommeren 2016

Kontoret vårt har feriestengt fra 11. juli til 8. august.  Hvis det haster veldig, kan vi nåes på e-post: troms@musikk.no. Lag som ikke har fått avsluttet voksenopplæringskursene for våren 2016, vil ennå ha mulighet etter ferien.  Vi ønsker våre medlemmer og kontakter en riktig god sommerferie!Åpent infomøte for musikklag på Bardufoss 7. april 2016

Torsdag 7. april 2016 inviterer Troms musikkråd og Troms sangerforum til et åpent infomøte på Bardufoss.  Møtet finner sted i lokalene til Bardufoss videregående skole. Tema er tilskuddsordninger, organisasjoner i musikklivet så som Norsk sangerforum, Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund samt andre organisasjoner og korfaglige emner. Representanter fra Troms sangerforum og Troms musikkråd vil være der for å svare på spørsmål. Møtet er gratis og åpent for alle, og det blir servert kaffe med noe til. Invitasjonen kan lastes ned her.

Åpent infomøte for musikklag på Bardufoss 7. april 2016 - les hele sakenNasjonalt munnspillseminar i Tromsø sommeren 2016!

Den 23.-26. juni arrangerer Norsk munnspillforum sitt årlige nasjonale munnspillseminar, denne gangen i samarbeid med Troms musikkråd!

Nasjonalt munnspillseminar i Tromsø sommeren 2016! - les hele sakenKulturfordelsprogram for alle musikkrådets medlemmer

Norsk musikkråd lanserte 25. februar sitt nye fordelsprogram for alle medlemmer, Kulturfordel. Hanne Kolstø sto for musikken og flere av samarbeidspartnerene stilte opp med infostand, konkurranser og premier. "Kulturfordel" er et fordelsprogram for alle medlemmer i Norsk musikkråds medlemsorganisasjoner. Foreløpig er det 10 avtaler i programmet, og det skal inngås flere gunstige avtale de to neste årene.

Kulturfordelsprogram for alle musikkrådets medlemmer - les hele sakenVofo Troms med seminar om voksenpedagogikk 28. april

Torsdag 28. april inviterer VOFO Troms til seminar om voksenpedagogikk. Seminaret finner sted i Tromsø og gratis. Emner er ulike aspekter ved fagfeltet Voksnes læring, hvordan voksne lærer, hva som er spesielt for den voksne i læringssituasjonen, motivasjon for læring, og voksenpedagogikk i praksis : studieplanen.

Vofo Troms med seminar om voksenpedagogikk 28. april - les hele sakenGitarkurs for voksne

Vi har akustiske gitarkurs for ungdom fra 13 år og for voksne. Mer info finner du under fanekortet KURS.
Meld deg på

Gitarkurs for voksne - les hele sakenÅrsmøte Troms musikkråd to. 28. april

Torsdag 28. april arrangeres Troms musikkråds årsmøte i Tromsø.  Før møtet inviterer Vofo Troms til seminar om voksenpedagogikk og målgruppen her er kurslærere og -arrangører, tillitsvalgte og ansatte i frivillige organisasjoner og studieforbund.

Årsmøte Troms musikkråd to. 28. april - les hele sakenPartiene i Troms om frivillighet, voksenopplæring og kultur

VOFO Troms har undersøkt hva partiene mener om frivillighet, studievirksomhet mm. Kanskje ikke noe nytt under solen, men stem ikke Troms Frp hvis dere bryr dere om det frivillige kulturliv i fylket vårt! De har i tillegg til kutt i den frivillige kursvirksomheten også fjernet ei tilskuddsordning som lag og foreninger i hele fylket kunne søke. En lavterskelordning som kor, korps, revygrupper, organisasjoner og andre kunne få noen kroner fra.

Partiene i Troms om frivillighet, voksenopplæring og kultur - les hele sakenBekymret over store kutt til studieforbund i Troms

VOFO Troms er bekymret over kuttene i den fylkeskommunale driftsstøtten til studieforbundene i fylket. Åsmeldingen deres viser at tilskuddet nesten er halvert fra 2012 til 2014 - fra over 834 000 til over 481 000! Tilretteleggingstilskuddet, som går til opplæringstiltak for de som trenger tilrettelagt opplæring, er redusert fra 150 000 til 75 000.
Dette rammer altså de som trenger aller mest hjelp i samfunnet; mennesker med fysisk og psykisk funksjonshemming, mennesker med manglende grunnskole m.fl.

Bekymret over store kutt til studieforbund i Troms - les hele sakenKurs i bruk av sosiale media 29.10.15

Forum for natur og friluftsliv og Troms musikkråd går sammen om å invitere til et matnyttig kveldskurs om kommunikasjon på nett. Deltakerne får svar på hvordan nå ut til flest mulig på div. sosiale media.

Kurs i bruk av sosiale media 29.10.15 - les hele sakenHøstens kurstilbud

Høstens kurs starter opp i september/oktober og alle våre kurs er nå åpnet for påmelding.  Alle våre instruktører har høyere musikkutdanning. Merk at påmeldingen er bindende hvis ikke annet er avtalt. Ved avmelding 2 uker eller senere før kursstart, belastes full kursavgift, med mindre avmeldingen skyldes sykdom. Legeerklæring eller sykemelding må da framlegges.  Kursmateriell kommer i tillegg til kursavgiften.
Mer info    -  
Påmelding


Høstens kurstilbud - les hele sakenSolistkurs og vokalopplæring - kurstilbud fra Troms sangerforum

Helga 3.-4. oktober inviterer Troms sangerforum til to kurs i Tromsø; kurs for solister i kor og ellers og kurs i vokalopplæring.  Hvis du har en drøm om å være solist i koret ditt eller i andre sammenhenger, vil solistkurset være nyttig for deg. Vokalopplæringen har dirigenter og hjelpedirigenter, så vel som for sangere som målgruppe.

Solistkurs og vokalopplæring - kurstilbud fra Troms sangerforum - les hele sakenMeld deg på et kurs høsten 2015

Denne høsten setter vi opp gitarkurs, Jeg kan ikke synge-koret, Jeg kan synge litt-koret og forkurs i musikkteori og gehør.  Vi har markedes laveste kursavgifter - følg med på kurssidene våre!
Les mer og meld deg på.Troms musikkråd vertskap for EU-besøk

Torsdag 4. juni får Troms musikkråd besøk av 57 gjester fra Tyrkia, Tsjekkia, Polen og Nederland.  De deltar i EU-prosjektet "Be togehter - improving perception of European treasure". Prosjektet, knyttet til Lifelong Learning-programmet til EU, har utvekslet kulturarv gjennom musikk og tradisjonsmat (slow food) med elementer av historie, arkitektur mm. 

Troms musikkråd vertskap for EU-besøk - les hele sakenMeld dere på Musikkfest 2015!

Musikkfest Tromsø arrangeres 22. august 2015.  Dette er 2. året og arrangøren ønsker seg lag innen alle sjangre på scenene rundt om i byen denne dagen.  Musikkfest arrangeres av Tromsø kommune ved KOFOR, Fritid og Tvibit, og de ønsker å synliggjøre det byens yrende musikkliv.
Påmelding gjøres her innen 1. juli. 

Meld dere på Musikkfest 2015! - les hele sakenVoksenopplæringstilskudd

Troms musikkråd forvalter voksenopplæringsmidler (VO) for medlemmer i Musikkens Studieforbunds 28 medlemsorganisasjoner med aktivitet i Troms.
Husk rapportfrist 1. juli for vårsemesteret

Voksenopplæringstilskudd - les hele sakenTilskudd til studieforbundene berget!

Idag ble det klart at studieforbundskuttet er reversert!  Voksenopplæringsforbundet melder i en pressemelding:
"– Vi må takke Venstre og Krf for at de virkelig sto på kravene i forhandlingene, sier Gro Holstad, generalsekretær i Voksenopplæringsforbundet - Studieforbundenes interesseorganisasjon.
– Samtidig har vi sett et eventyrlig engasjement fra grasrota. Hundrevis har skrevet leserinnlegg, snakket med sine lokalpolitikere, og bidratt på andre måter til å få fokus på hvorfor studieforbundenes arbeid er viktig. Dette engasjementet er sterk motivasjon for vårt arbeid videre, sier hun."

Tilskudd til studieforbundene berget! - les hele sakenKatastrofebudsjett for frivilligheten i Norge

Regjeringen vil kutte 40 millioner i støtte til studieforbundene, et kutt på over 20 % til de frivillige organisasjonene. Dette vil ramme hardt og øke egenandelene over hele linja, og særlig de som har dårlig betalingsevne vil merke kuttet.  For det frivillige musikklivet betyr det at kor, korps, band, orkestre mm vil få mindre kursmidler og helgekurs med tilreisende instruktører blir det vanskelig å få finansiert. Voksenopplæringsforbundet i Troms samt studieforbundene i fylket har publisert en uttalelse til media, politikerne m.fl.  Skriv også under oppropet.

Katastrofebudsjett for frivilligheten i Norge - les hele sakenVofo Troms med styreseminar for frivillige organisasjoner 24. okt.

Som et tilbud til våre medlemsorganisasjoner under Læringsdagene i uke 43, inviterer vi til seminar i styrearbeid. Seminaret er åpent for alle og vi oppfordrer studieforbundene til å sende dette ut til sine medlemsorganisasjoner/-lag.

Vofo Troms med styreseminar for frivillige organisasjoner 24. okt. - les hele sakenBarbershopkurs I og II på Finnsnes 31.10-02.11.14

Troms sangerforum inviterer til barbershopkurs på Finnsnes (Silsand barneskole) helga 31. oktober til 2. november. Kurset er for alle som er interesserte i sangstilen som er kjent som Barbershop - både for både kvinner og menn - både nybegynnere og viderekomne. Kursholdere er svenskene Fredrik Högberg og Malin Eriksson.

Barbershopkurs I og II på Finnsnes 31.10-02.11.14 - les hele sakenNordnorsk viseforum med viseverksted i Finnmark

I samarbeid med Fylkesrevyfestivalen i Lakselv og Finnmark musikkråd, inviterer Nordnorsk viseforum til revy- og viseskrivekurs med velkjente Ragnar Olsen og Svein-Hugo Sørensen som kursledere. Kurset finner sted 10.-12. oktober.

Nordnorsk viseforum med viseverksted i Finnmark - les hele sakenÅrets Læringshelt i Troms skal kåres

Vofo Troms skal i oktober dele ut prisen Årets Læringshelt 2014 i Troms, og ber studieforbundene og kursarrangører sende inn forlag.  Prisen  har som formål å verdsette en person som i voksen alder har endret sin livssituasjon ved å ta utdanning og opplæring, og som gjennom dette også har inspirert og motivert andre til å gjøre det samme. 

Årets Læringshelt i Troms skal kåres - les hele sakenJeg kan ikke synge-koret

Jeg-kan-ikke-synge-koret er et nybegynnerkurs i sang, der målgruppa er alle som har lyst til å synge! Dette kurset passer for deg som gjerne vil synge ilag med andre, men kanskje har hørt at du ikke kan synge.  Kurset tar sikte på ufarliggjøre det å synge, og emner som pusteteknikk, sangteknikk og klang inngår i kurset.  
Tanken med dette kurset er at man skal få utviklet sangstemmen gjennom å synge i uhøytidelige omgivelser sammen med andre som heller ikke tror de kan synge. 

Meld deg på

Jeg kan ikke synge-koret - les hele sakenRegion Nord-konferanse 2014 for lokale musikkråd/kulturnettverk på hurtigruta

I 2014 erstattes landskonferansen for lokale musikkråd av to regionale konferanser og Troms musikkråd inviterer deltakere fra hele landet til Region Nord-konferanse 7. - 9. november. Den er lagt til hurtigruta fra Tromsø til Kirkenes! Andre lokale kulturaktører enn musikkråd er også velkomne, (kulturråd/kulturnettverk, kommuner mm), i tillegg til regionale musikkråd.

Region Nord-konferanse 2014 for lokale musikkråd/kulturnettverk på hurtigruta - les hele sakenNy versjon av "Hjelp, jeg er i popbransjen"

Jørn Dalchow kom i 2013 med en rykende ferske utgave av boka "Hjelp, jeg er i popbransjen!". Boka er beregnet på artister, band og musikere som trenger mer innsikt i musikkbransjen og temaer er managerrollen, kontrakter, plateselskaper, hvordan presentere seg, produsentrollen m.fl. - i det hele tatt en grundig bok om bransjen.

Ny versjon av "Hjelp, jeg er i popbransjen" - les hele sakenStandard for akustiske kriterier i musikkrom lansert

På vegne av Norges kommuner mottok ordfører i Rælingen kommune, Øivind Sand, den nye standarden for akustiske kriterier for musikkrom under lanseringen i Marikollen kultursal i dag.  Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund har siden slutten av 80-tallet hatt et betydelig fokus på lokaler til musikkformål og tok kontakt med Standard Norge for å drøfte utvikling av en offisiell standard for akustikk i musikklokaler. 

Standard for akustiske kriterier i musikkrom lansert - les hele sakenMusic Norway - Innføring i det tyske markedet

Mandag 12. mai kommer Jonas Vebner som leder Music Norways Berlinkontor til Tromsø og forteller om hva de holder på med, det tyske markedet og holder workshop. Dette bør være av interesse for alle som tenker på Tyskland og kontinentet som marked.

Music Norway - Innføring i det tyske markedet - les hele sakenKoret Villsauan inviterer til barnekortreff på Grytøya

Barnekoret Villsauan inviterer 13.-15. juni til barnekortreff på Grytøya 13.-15. juni 2014. De er en gjeng sangglade barn i skolealder og blir dirigert av Sylvi Anita Johansen. Bli inspirert av bevegelse, tramp, dansetrinn og tromming med deg selv som tromme. Instruktøren Edo Bumba er født i Kongo og har vokst opp med musikk, rytme og dans i ulike former. 

Koret Villsauan inviterer til barnekortreff på Grytøya - les hele sakenNarvik Brassymposium i april og juni 2014

Trompetist og messingpedagog Magnus Mulligan inviterer messingblåsere fra ungdomsskolealder og oppover til Brassymposium i Narvik 4. - 6. april og 13. - 14 juni 2014. Du må ha gjennomført grunnlenggende instrumentalopplæring og ha noe korps/ samspillserfaring.
Påmeldingsfrist 16. mars.

Narvik Brassymposium i april og juni 2014 - les hele sakenVofo Troms med seminar om voksenpedagogikk 3. april 2014

Vofo Troms arrangerer et seminar om voksenpedagogikk 3. april 2014 kl. 11.00 på Fylkeshuset i Tromsø.  Astrid Thoner fra VOFO sentralt er foreleser på seminaret, som varer i 4 timer. 

Vofo Troms med seminar om voksenpedagogikk 3. april 2014 - les hele sakenÅpent infomøte for band i Tromsø 19. mars

Troms musikkråd inviterer band i Tromsø til et infomøte for å informere om BandOrg og hvilke tilskudd band kan motta.

Åpent infomøte for band i Tromsø 19. mars - les hele saken9 av 10 anbefaler kurs

Voksenopplæringsforbundet melder at et års forskning på studieforbund viser at hele 9 av 10 anbefaler kurs.  Kurs i frivillige organisasjoner gir høyt læringsutbytte og høyt sosialt utbytte. 92% av kursdeltakerne ville anbefalt kursene til andre. Forskningsrapporten som ble lagt frem i januar har mange positive nyheter for studieforbundene.

9 av 10 anbefaler kurs - les hele sakenØkt grense for skattefri utbetaling i frivillig sektor

Grensen for skattefrie utbetalinger til enkeltpersoner i frivillige  foreninger og organisasjoner er hevet fra kr 4 000 til kr 6 000 pr år, med virkning fra og med 2014.
Grensene for fritak for arbeidsgiveravgift innen det frivillige, er undret. Hvis foreningens samlede lønnskostnader er under kr 450 000 og lønn til en person er under kr 45 000 pr år, skal det dermed ikke betales arbeidsgiveravgift.

Økt grense for skattefri utbetaling i frivillig sektor - les hele sakenKurs i KursAdmin Finnsnes 9. jan.

Torsdag 9. januar inviterer vi til kurs i bruk av det nettbaserte voksenopplæringsprogrammet KursAdmin til infomøter.  Kurset foregår på Finnsnes hotell fra kl.18.00 til 21.00 og ved stor påmelding, setter vi opp et dagkurs og. Les mer og meld deg på kurset ved å sende e-post til troms(ætt)musikk.no

Kurs i KursAdmin Finnsnes 9. jan. - les hele sakenMunnspillkurs

Munnspillkurs arrangeres vanligvis som helgekurs og målgruppa er alle som ønsker å få en innføring i munnspill, eller bygge videre på det de kan fra før. Vår instruktør er Vegard Austli Kjøsnes, som er en av de fremste i landet på munnspill og er en av få bachelore i munnspill.  Han studerte ved musikkonservatoriet i Trondheim.
Kurset er todelt, med første del for nybegynnere og andre del for viderekomne.  Forøvrig stilles det ingen krav til verken alder eller forkunnskaper, så her kan alle som vil delta. Deltagerne må ha med eget munnspill på kurset - og det må være kromatisk, da det undervises på kromatisk musnnspill.

 

 

Munnspillkurs - les hele sakenTroms musikkråd partner i EU-prosjekt

Sommeren 2012 deltok Troms musikkråd på et EU kontaktseminar i Birmingham, som resulterte i et samarbeidsprosjekt innen kulturbasert voksenopplæring mellom åtte land; Litauen, Polen, Nederland, Tsjekkia, Portugal, Tyrkia, Kroatia og Norge. Prosjektet inngår i EUs Lifelong learning Programme.   Bare fem av landene fikk nasjonal finansiering, nemlig Polen, Nederland, Tyrkia, Tsjekkia og Norge.

Troms musikkråd partner i EU-prosjekt - les hele sakenNarvik Brassymposium 24.-26.01.14

Narvik Brassymposium er et pilotprosjekt etter initiativ fra Magnus Mulligan og Paul Steinar Samuelsen. Symposiet er primært et tilbud til messingblåsere i Ofot-regionen og er ment som et supplement og møteplass for brassinteresserte amatørmusikere rundt i musikkorpsene.

Narvik Brassymposium 24.-26.01.14 - les hele sakenAnmelderkurs i Tromsø

Bli en bedre konsertanmelder og lær nyttige tips og metoder fra Egon Holstad, kjent musikkritiker fra avisa Nordlys. Troms musikkråd har i samarbeid med avisa Nordlys og Holstad utviklet et kurs i anmeldelse.  

Anmelderkurs i Tromsø - les hele sakenBEATBOXING/A CAPPELLA

Beatboxing eller human beatbox (engelsk: menneskelig trommemaskin), er kunsten å skape rytmer, lydeffekter og musikk kun ved å anvende sin egen kropp (i hovedsak munnen).  Sangere og andre som vil lære seg nye måter å bruke stemmen på, vil ha stort utbytte av dette kurset.

BEATBOXING/A CAPPELLA - les hele sakenAnmelderkurs i Tromsø - lær å skriv konsert- og plateanmeldelser

Bli en bedre konsertanmelder og lær nyttige tips og metoder fra Egon Holstad, kjent musikkritiker fra avisa Nordlys. Troms musikkråd har i samarbeid med avisa Nordlys og Holstad utviklet et kurs i anmeldelse.  Kurset arrangeres helga 23.-24. november i Tromsø.

Anmelderkurs i Tromsø - lær å skriv konsert- og plateanmeldelser - les hele sakenKurs i allsangledelse i Tromsø

Helga 30. nov til 1. des inviterer Nordnorsk viseforum til kurs i allsangledelse.  Kurset er nyutviklet av Norsk viseforum og arrangeres for 2. gang i Norge. Britt Eva Løkkemo fra Tromsø er kurslærer og hensikten med kurset er å bidra til å fremme allsangen både kvantitativt og kvalitativt.

Kurs i allsangledelse i Tromsø - les hele sakenHøstens kurstilbud i Troms klart

Høstens kurs er booket, og vi har innføringskurs i gitar fra 10 år og oppover.  Vi planlegger også kurs i trekkspill og munnspill for nybegynnere, og jobber med et anmelderkurs for musikkanmeldere.  Senere i høst blir et et beatboxingkurs med Tobias Hug.  For de som søker opptak ved et musikkonservatorium har vi forkurs i musikkteori og gehør.  Noe for enhver smak altså! 

Høstens kurstilbud i Troms klart - les hele sakenInfomøter om KursAdmin i Tromsø

Onsdag 25. sept inviterer vi de lag som trenger hjelp med det nye nettbaserte voksenopplæringssystemet KursAdmin til infomøter.  Lagenes kursadministratorer kan møte på vårt kontor i Storgata 88, 3. etasje enten kl.12.00 eller kl.17.00 - varighet ca 2 timer.  Meld deg på til troms@musikk.no. 

Infomøter om KursAdmin i Tromsø - les hele sakenFølg oss på Facebook

Hold deg orientert om de ferskeste kursnyheter og annet fra Troms musikkråd - Musikkens studieforbund i Troms.  Du kan følge oss på Facebook der vi har både ei side og ei gruppe. Finn link til sidene våre her.

Følg oss på Facebook - les hele sakenOm feriestengt kontor og kurstilskudd

Kontoret vårt har redusert bemanning fra 17. juni til 12. august grunnet ferieavvikling.  Mange av brukerne våre vil også oppdage at rapportering av voksenopplæringtiltak (kurs) er kraftig forsinket, noe som har å gjøre med overgang til nettbasert søknadssystem fra 2013.  Alle vil uansett få mulighet til å søke og rapportere, selv om fristene blir overskredet.

Om feriestengt kontor og kurstilskudd - les hele sakenKontorlokale ledig hos oss

Etter at Norges musikkorpsforbund Nord-Norge har lagt ned sitt landsdelskontor, ble det to kontorer ledig hos oss.  Det er i Storgata 88, 3. etasje og et av kontorene er ennå ledig.  Det er god plass med tilgang til møte- og kurslokaler samt kjøkken, lagerplass mm. KursAdmin klart til bruk

Vårens kurs skal rapporteres via KursAdmin.org, og Troms musikkråd har jobbet intenst for å legge inn lag og kurs i det nye systemet. Det første laget har allerede fått brukerrettigheter til systemet, og vi satser på at flere lag får tilgang fra mandag 26. august og utover.  Så snart vi får den informasjonen vi har etterlyst, vil tilgang bli gitt.  Programmet ser bra ut, og selv om det er krevende å sette seg inn i nye rutiner, tror vi absolutt at dette forenkler søknads- og rapportrutinene.   

KursAdmin klart til bruk - les hele sakenNORDKOS - sangsommerskole for barn og unge

Liker du å synge og er mellom 11 og 20 år? Da er NORDKOS noe for deg! Det er et sommerkurs i sang som foregår i Tromsø, og er åpent for ungdom fra hele landsdelen. Nordkos varer i fem dager - fra 7.-11. august og har et fullspekket program. Det er tre forskjellige workshops med spennende tema hvor du jobber sammen med andre på din alder. I tillegg til aldersbestemte workshops, er det felleskor og undervisning i musikkteori. 

NORDKOS - sangsommerskole for barn og unge - les hele sakenRom for spilleglede!

I taket bråker et slitent ventilasjonsanlegg som har sett sine beste dager. Lufta henger tung og støvete i det lille øverommet og i gymsalen hvor musikantene forsøker å blåse liv i en melodi. Veggene suger lyden til seg, og klangen fra instrumentet faller til gulvet uten å skape den helt store musikken. Vi må skape flere rom for spilleglede!

Vi utfordrer alle de politiske partiene til å sørge for at kulturlivet får samme modell for finansiering av sine bygg og anlegg som idretten.

Rom for spilleglede! - les hele sakenInfomøte for musikklag på Skjervøy 26. april

Fredag 26. april kl.18.30 inviterer vi til et åpent infomøte på Skjervøy. Tema er tilskuddsordninger, organisasjoner i musikklivet så som Norsk sangerforum, Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund samt andre organisasjoner og korfaglige emner. Representanter for Norsk sangerforum (Troms) og Troms musikkråd vil være der for å svare på spørsmål. Møtet er åpent for alle og det blir servert kaffe og mat. Invitasjonen kan lastes ned her.

Infomøte for musikklag på Skjervøy 26. april - les hele sakenInfomøte for musikkforeninger på Finnsnes 4. april

Torsdag 4. april inviterer Troms musikkråd, Troms sangerforum og Korpsnett Norge til åpent infomøte på Finnsnes.  Møtet starter kl.18.00 på Finnsnes hotell og både medlemmer og andre er velkomne.  Representanter for disse organisasjonene vil orientere om tilskuddsordninger til frivillig musikksektor, om organisasjonene, om aktivitet og tilbud mm.  Og det serveres kaffe og kake, så si fra hvor mange som kommer!

Infomøte for musikkforeninger på Finnsnes 4. april - les hele sakenKårer Norges beste kulturkommune

Til våren vil én av landets 428 kommuner bli utropt til «Norges musikkommune 2012». Målet er å sette fokus på hvilke ambisjoner norske kommuner har for sitt lokale musikkliv og hedre kommuner som satser helhetlig og langsiktig. Den gjeve tittelen skal deles ut på Norsk musikkråds årsmøte i Trondheim 1. juni.

Kårer Norges beste kulturkommune - les hele sakenKulturministeren ønsker innspill til Kulturløftet 3

Kulturdepartementet gjennomfører en turne i landet for å få innspill til kulturløftet 3 (regjeringens satsing på kultur i de neste årene). Kulturminister Hadia Tajik kommer til å delta på disse møtene, og hun oppfordrer representanter fra alle frivillige kulturorganisasjoner til å komme med innspill. Hvis dere har anledning til å delta på møtet i deres fylke, er det selvsagt flott. Dersom dere ikke kan sende en representant, går det også an å sende innspill på kulturloftet.no 

 

Kulturministeren ønsker innspill til Kulturløftet 3 - les hele sakenRegistrer dine sanglige aktiviteter i mars!

Krafttak for sang 2012-2016 inviterer alle sangmennesker til å registrere alt det som skjer av sangaktiviteter i mars 2013. Vi vet at det kryr av konserter, opptredener, forestillinger, helgeseminarer, fremføringer, forestillinger og shower over hele landet. La oss synliggjøre alt det vi driver med! Klikk på lenken ovenfor og registrer alt dere gjør, har gjort eller planlegger å gjøre i løpet av mars måned. Vi vet at listen kommer til å bli lang! Lykke til med alle arrangementer!

Registrer dine sanglige aktiviteter i mars! - les hele sakenLag en låt og vinn 100 000 kroner!

Rapvalg er en landsdekkende musikkonkurranse, åpen for alle musikksjangre, og handler om å gjøre ungdom mer bevisst på at stemmen deres teller og bli engasjerte i Stortingsvalget 2013. I år arrangeres Rapvalg for tredje gang, og premien for beste låt på hele 100.000 kr. Stemmerettsjubileet er hovedsponsor i år. Ungdom til å sende inn låter om samfunnsrelaterte eller politiske temaer som de synes er viktig.

Lag en låt og vinn 100 000 kroner! - les hele sakenNNVF med viseseminar i Malangen 9.-10. mars

Nordnorsk viseforum inviterer til viseseminaret "Veiviseren" på Malangen Brygger lørdag og søndag 9.-10. mars. Det blir flere innledere og en åpen og lærerik arena for nye og gamle arrangører innen sjangeren.  MEN - andre arrangører får også plass.  De har til nå 15 påmeldte og har plass for flere.  Seminaret er gratis for medlemmer og koster kr 500 for andre, pluss 1300 kroner i helpensjon.  For langveisfarende tilbyr de reisestøtte.  

NNVF med viseseminar i Malangen 9.-10. mars - les hele sakenÅpne infomøter på Finnsnes og Skjervøy i april

Torsdag 4. april inviterer vi til et åpent infomøte på Finnsnes hotell om tilskuddsordninger, om organisasjoner i musikklivet så som Norsk sangerforum, Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund samt andre organisasjoner mm. Representanter for Norsk sangerforum (Troms), Korpsnett Norge, Troms musikkråd og andre vil være der å svare på spørsmål. Fredag 26. april er vi på Skjervøy med samme type møte. Møtene er åpne for alle og alle er hjertelig velkommen. Det blir servert kaffe med noe noe til! 
Invitasjon sendes ut når den er klar.Akademisk kortreff i Tromsø 9. mars!

Det Norske Mannskor av 1995 og Tromsø Akademiske Kvinnekor arrangerer det tradisjonsrike Akademisk kortreff, for første gang i Nord-Norge, og du er invitert på studentersanggalla i kulturhuset lørdag 9. mars kl 17!
Konserten varer ca en time og her vil de rundt 160 sangerne sammen i forskjellige fellesnummer - som damekor, mannskor, blandakor og selvfølgelig også alle sangerne på en gang. For eksempel vil det totalt være rundt 85 mannskorsangere som sammen skal fremføre Hugo Alfvens utrolige "Gryning vid havet" - helt unikt i tromsøsammenheng! Dirigenter på konserten er Ragnar Rasmussen, Bjarne Isaksen, Hanne-Sofie Akselsen, Birger. A. Nilsen, Tore Johannessen og sist, men ikke minst, selveste Carl Høgseth, en legende i norsk korliv.

Akademisk kortreff i Tromsø 9. mars! - les hele sakenNMF nedbemanner i Nord-Norge

NMF melder i en pressemelding at landsdelskontoret nedbemannes nå i vår. Det er økonomiske årsaker som ligger til grunn, gjennom bl.a. svikt i offentlig støtte, manglende påmelding til arrangementer og svak medlemsutvikling. Fra 1. april administreres NMF Nord-Norge fra NMF Trøndelag sitt kontor i Trondheim der Karsten er daglig leder.  De to ansatte i Tromsø; Rigmor Sætherskar og Christina Andreassen slutter fra samme dato.

NMF nedbemanner i Nord-Norge - les hele sakenMusikkens studieforbunds Vervekampanje 2013

Nå lanserer Musikkens studieforbund Vervekampanje 2013.

Musikkens studieforbund er Norges nest største studieforbund og vår spesialitet er voksenopplæring i det frivillige musikklivet i Norge. Vi har plass til enda flere, så la deg inspirere! Hver mandag fra 14.januar legger vi ut en ny film om voksnes læring i musikklivet på YouTube. Følg med!
Se ukens film - uke 3: Bodø domkor

Musikkens studieforbunds Vervekampanje 2013 - les hele sakenKOMP-midler fordelt - 77 000 til Troms

Av 219 søknader med et samlet søknadsbeløp på vel 6 millioner kroner, ble det fordelt kr 1.720.000 kroner i KOMP-midler. KOMP er en støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rock, jazz, folkemusikk, verdensmusikk mm.  Søkere fra Troms ble tildelt ialt 77 000 kroner

KOMP-midler fordelt - 77 000 til Troms - les hele sakenHøstens kurstilbud

I høst tilbyr vi gitarkurs (akustisk) for barn fra 10 år og oppover, både nybegynner og videregående. Vi har også trekkspillkurs for nybegynnere og planlegger et munnspillkurs. Gitarkursene deles opp i barn 10-12, ungdom og voksne, mens de andre  tar imot alle. Vi har under utvikling et anmelderkurs og et kurs i beatboxing - mer info følger etterhvert.
Les mer på KURSOVERSIKTEN og meld deg på her: PÅMELDINGSSKJEMA

Høstens kurstilbud - les hele sakenStudiokurs trinn I og II

Siden 2010 har vi arrangert kurs i studio-opplæring for musikkinteresserte som ønsker å lære seg å ta opp det de spiller i lydstudio. Tilbudet er et lavterskeltilbud hvor målgruppa er tidligere innsatte, langtidsmottakere av sosialhjelp, bostedsløse, innvandrere, rusmiddelavhengige og tidligere rusmiddelavhengige, og personer med psykiske problemer.

Studiokurs trinn I og II - les hele sakenTrekkspillkurs for nybegynnere

Kursets målgruppe er både barn og voksne, og er beregnet for nybegynnere.  Du må ha eget trekkspill og det undervises vanligvis på pianospill.  Spiller du knappespill, kan du også ha utbytte av kurset. Notekunnskap er en fordel, men ikke nødvendig.
MELD DEG PÅ

Trekkspillkurs for nybegynnere - les hele sakenJulekampanje: Kortreiste konserter og miljøvennlige musikkopplevelser!

Er du lei av å gi bort slips og nips? Hva med en felles konsertopplevelse eller et trommekurs i stedet? Musikkopplevelser er noe av det mest miljøvennlig du kan gi bort til jul og vi har samlet våre beste tips!

Julekampanje: Kortreiste konserter og miljøvennlige musikkopplevelser! - les hele saken"Allsang for alle"

Turneperiode 29. mai- 22. juni

Den andre av tre allsang-turneer for 2012, kommer Åsne Berre Persen og Trond Akerø-Kleven igjen på besøk. Da er det bare å renske stemmen for kjente og kjære sanger som passer til varme sommerdager og lyse sommernetter.


"Allsang for alle" - les hele saken
Her har vi målt akustikk i Troms:

Kontakt oss

Troms musikkråd
Telefon: 900 14065
Parkgata 29, 9008 TROMSØ

E-post

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART