Meld deg på kurs i Tromsø i høst!

08.08.2018 12:02 Skrevet av

Høstens kurs er under planlegging og noen er klar for påmelding, bl.a. gitarkursene, trekkspill, munnspill og ukulele.  Vi planlegger også kurs i sang, . Kursene arrangeres i Tromsø, hvis ikke annet er nevnt.  
Les mer  og meld deg på.


Munnspillkurs 5.-7. april 2019 i Tromsø

Helga 5.-7. april inviterer vi til nye munnspillkurs med Vegard Austli Kjøsnes som instruktør! Kurshelga er todelt, og starter med et innføringskurs fredag. Lørdag fra kl.15.00 blir det kurs for mer øvede.  Vegard er en av de fremste i landet på munnspill og har en bachelorgrad i instrumentet fra Musikkonservatoriet ved NTNU i Trondheim. Han er en erfaren instruktør, og har hatt munnspillkurs for oss mange ganger før.
Prisen er på kr 1300.

Les mer og meld deg på.Vårens kurs klar for påmelding

Vårens kurs er under planlegging og noen er klar for påmelding, bl.a. gitarkursene og sangkursene.  Gi noen et kurs i julegave, det er en fin gave! Kursene arrangeres i Tromsø, hvis ikke annet er nevnt.  Påmeldingen er bindende mindre enn 14 dg før kursstart.
Les mer  og meld deg på.

Munnspillkurs 19.-21. okt 2018

Helga 19.-21. oktober kan du delta på munnspillkurs i Tromsø. Kurset er todelt med en del for nybegynnere og en for viderekomne. Målgruppa er alle som ønsker å få en innføring i munnspill, eller bygge videre på det de kan fra før. Vår instruktør er Vegard Austli Kjøsnes, som er en av de fremste i landet på munnspill og er en av få bachelore i munnspill.  Han studerte ved musikkonservatoriet i Trondheim.
Kurset er todelt, med første del for nybegynnere og andre del for viderekomne.  Forøvrig stilles det ingen krav til verken alder eller forkunnskaper, så her kan alle som vil delta. Deltagerne må ha med eget munnspill på kurset - og det må være kromatisk, da det undervises på kromatisk musnnspill.

 

 

Munnspillkurs 19.-21. okt 2018 - les hele sakenTroms sangerforums kurs i høst, nå med studentpriser!

For mange studenter og unge koster det mye å gå på kurs.  For å imøtekomme ønsker om lavere priser for studenter og ungdom, lanserer Troms sangerforum fra og med høsten 2018 egne priser for denne gruppa!  Studenter og unge under 26 år får studentpris - vanligvis halvparten av fullpris.  Les mer om kursene her.

Troms sangerforums kurs i høst, nå med studentpriser! - les hele sakenNina Jebens instruktør for Jeg-kan-ikke-synge-koret

Nå er det klart for Jeg-kan-ikke-synge-koret - som starter opp 1. oktober og vi har vært heldig å få Nina Jebens som instruktør. Hun er en dyktig sanger og dirigent, synger selv i kor og dirigerer tre kor i Tromsø, og har til og med eget band. 

Nina Jebens instruktør for Jeg-kan-ikke-synge-koret - les hele sakenTrekkspillkurs i høst - både for knapp og piano!

Torsdag 20. september starter vi opp nytt trekkspillkurs. Målgruppe er alle, både barn og voksne. I utgangspunktet er kurset for nybegynnere, men mer øvede kan også ha utbytte av det da det tas utgangspunkt i deltakernes nivå. Du må ha eget trekkspill og det undervises både på knappe- og pianospill.   Notekunnskap er ikke nødvendig.  Instruktøren er Joakim Solhaug Monsen, som har undervist trekkspill flere år på Kulturskolen i Tromsø.
Les mer og meld deg på 

Trekkspillkurs i høst - både for knapp og piano! - les hele sakenUkulelekurs i Tromsø

Ukulelekurset er beregnet på barn og voksne som ønsker å lære grunnleggende ferdigheter på et strengeinstrument.  Det er ingen krav til forkunnskaper for å delta på kurset. Opplæringen skal gi deltakerne en første innføring i instrumentalteknikk og grunnleggende kunnskap om eget instrument.  Opplæringen består av øvelser og enkle sanger.
Opplæringen er organisert som gruppeøvelser. 
Les mer og meld deg på

Ukulelekurs i Tromsø - les hele sakenNye munnspillkurs i høst

Helga 19.-21. oktober 2018 inviterer vi til et nye munnspillkurs med Vegard Austli Kjøsnes som instruktør! Kurset er todelt, en del for nybegynnere og en for mer øvede. Vegard er en av de fremste i landet på munnspill og har en bachelorgrad i instrumentet fra Musikkonservatoriet ved NTNU i Trondheim. Han er en erfaren instruktør, som har hatt mange kurs for oss før.
Les mer og meld deg på.

Nye munnspillkurs i høst - les hele sakenÅpningstider sommeren 2018Munnspillkurs april 2018 i Tromsø

Lørdag og søndag 14.-15. april 2018 inviterer vi til et nytt munnspillkurs med Vegard Austli Kjøsnes som instruktør! Kurset er tenkt som et innføringskurs i munnspill. Kurset går over 2 dager - 5 timer pr dag. Vegard er en av de fremste i landet på munnspill og har en bachelorgrad i instrumentet fra Musikkonservatoriet ved NTNU i Trondheim. Han er en erfaren instruktør, og vi har bl.a. brukt ham mange ganger før.
Les mer og meld deg på.Årsmøte og PR-seminar - Troms musikkråd 2018

Fredag 27. april 2018 arrangerer Troms musikkråd ordinært årsmøte, og samme dag inviterer viseklubben Spelt til lunsjseminar om PR og profilering av kulturarrangement.  Det er Lasse Lauritz Pettersen i Buktafestivalen som har seminaret og gir oss innblikk i hvordan festivalen jobber med emnet. Seminaret koster kr 300.  Påmeldingsfrist: 18. april 2018
Påmelding til årsmøtet og seminaret gjøres her.Trekkspillkurs i Tromsø

Torsdag 22. februar starter vi opp trekkspillkurs.  Kursets målgruppe er alle, både barn og voksne, og er beregnet for nybegynnere. Du må ha eget trekkspill og det undervises på pianospill. Spiller du knappespill, kan du også ha utbytte av kurset. Notekunnskap er en fordel, men ikke nødvendig.
Les mer og meld deg på

Trekkspillkurs i Tromsø - les hele sakenMeld deg på kurs i vår!

Vårens kurstilbud er klart for påmelding, og det blir gitarkurs for nybegynnere og viderekomne, jeg-kan-ikke-synge-koret, munnspillkurs og trekkspillkurs. Kursene arrangeres i Tromsø, hvis ikke annet er nevnt.  I vår kan det for første gang gis mulighet til gratis kursplass for barn og unge under 26 år som trenger det, hvis vi får omsøkt tilskudd fra Barne- og likestillingsdepartementet, noe vi vet mer om i mars 2018.
Les mer  og meld deg på.Åpningstider sommeren 2017

Kontoret vårt har feriestengt fra 10. juli til 7. august.  Hvis det er veldig viktig, kan vi nåes på e-post: troms@musikk.no. Lag som ikke har fått avsluttet voksenopplæringskursene for våren 2017, vil ennå ha mulighet etter ferien.  Vi ønsker våre medlemmer og kontakter en riktig god sommerferie!Kurs i gitar, sang og musikkteori i Tromsø til høsten

Flere av høstkursene er nå klare for påmelding, bl.a. gitarkurs for barn og voksne.  Vi planlegger også nybegynnerkurs i sang (Jeg kan ikke synge koret) og forkurs i musikkteori og gehør. Alle kurs foregår i Tromsø, hvis ikke annet er nevnt.  Vi kan også arrangerer kurs andre steder på oppfordring.  Gitarkursene er av markedets billigste (kr 2300).  Voksenkurset går over 8 uker og barnekurset 10 uker.
Mer info og påmelding herKurstilbud innen musikk i Troms nå

Her finner du oversikt over alle kurstilbud i Troms innen musikk i regi av Musikkens studieforbund/Troms musikkråd inneværende semester.  Kursene arrangeres av lokale arrangører, så som kor, band, trekkspillklubber mm.  Er du interessert i noen av tilbudene, så kan vi hjelpe med kontaktinfo.  Ta isåfall kontakt med oss på tlf 900 14065 eller på troms@musikk.no.Nordnorsk trekkspilltreff i uke 30

Troms krets av NTL arrangerer på dugnad nordnorsk trekkspilltreff i uke 30-2017, og forteller at de har gjort det i 23 år. Treffet foregår på Polleidet 26.-30. juli og det blir samspilløvinger, konsertet, dans mm.  Trekkspillere, band, solister og danseglade kan melde seg på.  Påmelding her.

Nordnorsk trekkspilltreff i uke 30 - les hele sakenMinikurs i søknadsskriving på Tvibit

Tir. 14. februar inviterer vi til minikurs i søknadskriving og rapportering i voksenopplæringsprogrammet Kursadmin.org.  Målgruppa er ansatte og brukere på Ungdomshuset Tvibit, og det blir 3 kortkurs i løpet av dagen.  Ved behov, så arrangerer vi åpne kurs for andre brukere, det er bare å ta kontakt på troms@musikk.no. Dette kurset arrangeres i samarbeid med Tvibit. Band og lag som øver på Tvibit, kan melde seg på her.Troms fylkeskommunes svik av frivillige lag og foreninger

I forbindelse med fylkeskommunens budsjettforslag for 2017-2020, foreslås det dramatiske kutt i støtten til frivillige organisasjoner og studieforbund. Studieforbundet Kultur og tradisjon skriver i et leserinnlegg at frivilligheten i Troms ønsker en dobling, ikke en halvering av støtten til opplæring i frivillige organisasjoner.  Les mer om kuttet og følgene for Kultur og tradisjon og de andre studieforbundene her.

Troms fylkeskommunes svik av frivillige lag og foreninger - les hele sakenDramatisk kuttforslag i kultur fra Troms fylkeskommune

Fylkesrådet i Troms foreslår at rammen på 0,5 millioner til studievirksomhet i de frivillige organisasjonene og studieforbundene i fylket, halveres i 2017 og fjernes helt fra 2018. Hvis dette blir vedtatt, er det meget dramatisk for studieforbundene, og vi jobber i disse dager for å få omgjort det.
Les mer her om konsekvensene hvis kuttet blir vedtatt i fylkestinget 13. desember. Alle studieforbund så nær som Senterpartiets studieforbund har signert oppropet.

Dramatisk kuttforslag i kultur fra Troms fylkeskommune - les hele sakenGitarkursene klar for påmelding

Nå er gitarkursene for vårsemesteret 2017 klare for påmelding, og det tilbys tre nybegynnerkurs for barn og voksne, og et videregående for voksne. Kursene finner sted på Bjerkaker og Tromsdalen skole. Vi planlegger også Jeg-kan-ikke-synge-koret, et sangkurs for nybegynnere, samt andre kurs. Disse legges ut for påmelding fortløpende.
INFO OG PÅMELDING HERTroms fylkeskommunes Frivillighetspris 2016

Troms fylkeskommune deler årlig ut en frivillighetspris for å øke status og interesse for frivillig arbeid. Frivillig innsats fra enkeltmennesker er selve livsnerven i et levende og aktivt lokalsamfunn.  Frivillighetsprisen i Troms består av et beløp på kr 25 000,- og deles ut i desember i det aktuelle året.  Og nå har du mulighet til å melde inn kandidater!

 

 

Troms fylkeskommunes Frivillighetspris 2016 - les hele sakenHøstens kurstilbud fra Troms musikkråd

Flere av høstkursene er nå klare for påmelding, bl.a. gitarkurs for barn og voksne.  Vi har også operakurs i høst, som er forelesninger/lyttekurs ved Michael Stroblet. Alle kurs foregår i Tromsø, hvis ikke annet er nevnt.  Vi kan også arrangerer kurs andre steder på oppfordring.  Gitarkursene er av markedets billigste (kr 2100) og går over 8 uker med 12 timer (16 studietimer).  
Mer info og påmelding herTroms musikkråd inn i nye lokaler

Mandag 4. juli 2016 flyttet vi fra 3. etasje i Storgata 88 til 3. etasje i Parkgata 27/29 - nye Tvibit.  Der får vi kontorfellesskap med festivaler og musikkorganisasjoner, og det blir gode muligheter for møter, seminarer mm.  Og i 1. etasje er det en super kafe!  Kom gjerne å besøk oss, men vi har feriestengt til 8 august.  Les mer om Tvibit her.Kulturfordelsprogram for alle musikkrådets medlemmer

Norsk musikkråd lanserte 25. februar sitt nye fordelsprogram for alle medlemmer, Kulturfordel. Hanne Kolstø sto for musikken og flere av samarbeidspartnerene stilte opp med infostand, konkurranser og premier. "Kulturfordel" er et fordelsprogram for alle medlemmer i Norsk musikkråds medlemsorganisasjoner. Foreløpig er det 10 avtaler i programmet, og det skal inngås flere gunstige avtale de to neste årene.

Kulturfordelsprogram for alle musikkrådets medlemmer - les hele sakenÅpningstider sommeren 2016

Kontoret vårt har feriestengt fra 11. juli til 8. august.  Hvis det haster veldig, kan vi nåes på e-post: troms@musikk.no. Lag som ikke har fått avsluttet voksenopplæringskursene for våren 2016, vil ennå ha mulighet etter ferien.  Vi ønsker våre medlemmer og kontakter en riktig god sommerferie!Åpent infomøte for musikklag på Bardufoss 7. april 2016

Torsdag 7. april 2016 inviterer Troms musikkråd og Troms sangerforum til et åpent infomøte på Bardufoss.  Møtet finner sted i lokalene til Bardufoss videregående skole. Tema er tilskuddsordninger, organisasjoner i musikklivet så som Norsk sangerforum, Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund samt andre organisasjoner og korfaglige emner. Representanter fra Troms sangerforum og Troms musikkråd vil være der for å svare på spørsmål. Møtet er gratis og åpent for alle, og det blir servert kaffe med noe til. Invitasjonen kan lastes ned her.

Åpent infomøte for musikklag på Bardufoss 7. april 2016 - les hele sakenVofo Troms med seminar om voksenpedagogikk 28. april

Torsdag 28. april inviterer VOFO Troms til seminar om voksenpedagogikk. Seminaret finner sted i Tromsø og gratis. Emner er ulike aspekter ved fagfeltet Voksnes læring, hvordan voksne lærer, hva som er spesielt for den voksne i læringssituasjonen, motivasjon for læring, og voksenpedagogikk i praksis : studieplanen.

Vofo Troms med seminar om voksenpedagogikk 28. april - les hele sakenÅrsmøte Troms musikkråd to. 28. april

Torsdag 28. april arrangeres Troms musikkråds årsmøte i Tromsø.  Før møtet inviterer Vofo Troms til seminar om voksenpedagogikk og målgruppen her er kurslærere og -arrangører, tillitsvalgte og ansatte i frivillige organisasjoner og studieforbund.

Årsmøte Troms musikkråd to. 28. april - les hele saken


Her har vi målt akustikk i Troms:

Kontakt oss

Troms musikkråd
Telefon: 900 14065
Parkgata 29, 9008 TROMSØ

E-post

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART