Statusrapport pr februar 2015 for EU-prosjektet "Be2gehter"

09.02.2015 21:55 Skrevet av

I skrivende stund; 9. februar 2015, er prosjektet halvgått, og vi har hatt prosjektmøter i Polen mai 2014 og i Nederland oktober 2014. Vi har vært representert med styremedlemmer og daglig leder på de to møtene som har vært. Nå gjenstår prosjektmøtet i Tsjekkia i mars og i Tyrkia i april 2015. Og siste møte, som blir i Tromsø i juni.

Vi har hatt flotte opplevelser til nå, og vi regner med at de andre turene blir like fine. Vi har sunget tradisjonsmusikk og fått innblikk i lokal kunst og kultur fra Kozalin i Polen, og vi har kokkelert og lagd nord-norsk tradisjonsmat i Middelburg i Nederland (reinkjøtt, torsketunger, multekrem). I Oloumuc i Tsjekkia blir det musikkterapi og kor på høyt nivå, og i Amasra i Tyrkia blir det fokus på matkultur.

Vi planlegger nå Tromsø-besøket, og det blir mange inntrykk for de tilreisende. Kokkene fra Middelburg i Nederland og Tyrkia skal få prøve seg på norske fisk - både å fiske den og lage gode retter av den. Musikerne og sangerne fra Polen og Tsjekkia skal få et kurs de antakelig aldri har deltatt på før - nemlig joikekurs! Og det blir fjellheis, uteliv og selvfølgelig midnattsol.

Vi gleder oss og kan anbefale alle som har mulighet, til å være med på kulturutveksling gjennom et EU-prosjekt!


Troms musikkråd partner i EU-prosjekt

Sommeren 2012 deltok Troms musikkråd på et EU kontaktseminar i Birmingham, som resulterte i et samarbeidsprosjekt innen kulturbasert voksenopplæring mellom åtte land; Litauen, Polen, Nederland, Tsjekkia, Portugal, Tyrkia, Kroatia og Norge. Prosjektet inngår i EUs Lifelong learning Programme. Bare fem av landene fikk nasjonal finansiering, nemlig Polen, Nederland, Tyrkia, Tsjekkia og Norge.
Les mer...

Her har vi målt akustikk i Troms:

Kontakt oss

Troms musikkråd
Telefon: 900 14065
Parkgata 29, 9008 TROMSØ

E-post

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART