Liker du å synge og vil lære mer?

Sør-Trøndelag musikkråd arrangerer sangkurs hvert semester. Det tilbys to nivåer, nybegynner og TEMA-kurs. I tillegg har det blitt dannet et kurs til - Nonstop - som består av deltakere som trives så godt på kurs at de bare vil fortsette på kurs etter kurs! Kurslærer på alle kursene er Gunnhild Hasund.

Finn stemmen din - lær å bruke den - syng ut!

Svært mange har lyst til å synge, men tror ikke de kan. Er du en av dem? Da er dette kurset noe for deg! Kurset er preget av latter og moro - det å bli kjent med stemmen sin opplever de fleste som fint og positivt, og så kan vi jo bruke det vi lærer hver dag. Ta en trall og bli i godt humør! Kurset har gått en rekke steder rundt om i landet, og er meget populært siden det tar utgangspunkt i det mange har lyst til, men ikke tør. Erfaringen er at etter kurset har mange lyst til å følge opp enten med et påbygningskurs - som vi også tilbyr - eller å begynne i kor - eller kanskje etter hvert begge deler.

Gjennomføring:

Det undervises i plenum - tilsvarende et kor - og man velger ut noen sanger som det øves sangteknikk på. Dette er altså ikke "allsangkvelder" - men et kurs hvor man lærer hvordan man synger riktig og avslappet.

Innhold:

Trinn 1-kurset tar blant annet for seg dette:

- bruk av stemmen til sang og ellers

- å bruke pusten, oppvarming av stemmen,

- om å finne tonen, huske tonen og flytte tonen

- om å justere tonen etter de andre som synger

- praktiske øvinger - av mange ulike slag

- diverse sanger - unisont og i kanon

Kursmateriell:

Nødvendig kursmateriell fåes på kurset.