Nyheter  Mandag 14. januar 2019

14 unge talenter klare for finalen i Ung klassisk!

Festivalen Ung klassisk som arrangeres 13. til 16. mars, hadde lørdag 12. januar audition med 32 unge musikktalenter fra hele landsdelen. 14 unge musikere fikk plass i finalen som er inndelt i 4 aldersklasser. Det vanker premier i alle fire klasser og dessuten solistpriser som gir spilleoppdrag med Kristiansand symfoniorkester i 2020. Talentarbeidet i landsdelen er i god utvikling, noe publikum vil kunne glede seg over under Ung klassisk 2019!

Unge musikktalenter fra 8 til 25 år

Ung klassisk talent, som står sentralt i festivalen Ung klassisk, er en talentkonkurranse for musikkutøvende ungdom i alderen 8 til 25 år. Konkurransen, som hadde audition 12. januar, er åpen for unge musikkutøvere innen klassisk musikk som f. eks. elever i kulturskoler, musikklinjer, orkestre, korps etc. og musikkstudenter som studerer ved UiA, eller musikkstudenter fra Sørlandet som studerer andre steder. Konkurransen har fire aldersklasser.

Finalistene presenteres i en flott finalekonsert i Arendal kulturhus lørdag 16. mars. De konkurrerer blant annet om pengepremier sponset av Sparebanken Sør, og solistoppdrag med Kristiansand symfoniorkester. Finalen i Ung klassisk talent inngår i festivalen som arrangeres for 11. gang i år. Ung klassisk er en viktig visningsarena for de unge som legger ned mange øvings/treningstimer over flere år for å bli dyktige på sitt instrument, og er dermed en viktig samarbeidspartner i talentutviklingsarbeidet på Sørlandet.

Kompetent fagjury

Årets fagjury er oppnevnt av Ung klassisk sine samarbeidspartnere og av festivalstyret og består av 5 medlemmer med høy fagkompetanse og erfaring i juryarbeid. Auditionjuryen var: Dag Henrik Skatteboe, Maja Birkeland, Bodil K. Nørsett, Terje Mathisen og Bjørn Rønnekleiv. Det vil bli noen få endringer i juryen til finalen ettersom to av jurymedlemmene i finalen ikke kunne stille på audition. Det er hyggelig å melde at Risør kammermusikkfest sin festivalsjef Eirik Raude stiller i finalejuryen. I tillegg vil Kristiansand Symfoniorkester stille med et jurymedlem i finalen.

Disse gikk videre til finalen I årets finale vil vi få høre strykere, blåsere, pianister, sangere og gitarist. Yngste finalist er 8 år og eldste 24 år. I tillegg til finalistene tok juryen ut 9 deltakere som blir invitert til å spille på andre konserter under festivalen. Mye å glede seg til med andre ord. Det ligger an til en spennende og variert finale.

Finalister 2019