Nyheter  Mandag 13. januar 2020

14 unge talenter klare for finalen i Ung klassisk!

Festivalen Ung klassisk som arrangeres 11. til 14. mars, hadde lørdag audition med 35 påmeldte musikktalenter fra hele landsdelen.

Deltakerne imponerte med flotte prestasjoner og ga fagjuryen en vanskelig jobb med å ta ut de som får delta i den store finalen lørdag 14.mars.

I tillegg til finalen plukket juryen ut noen av kandidatene som inviteres til å opptre på andre spilleoppdrag under festivalen. 14 unge musikere fikk plass i finalen som er inndelt i 4 aldersklasser. Det deles ut premier i alle fire klasser og dessuten solistpriser som gir spilleoppdrag med Kristiansand symfoniorkester i 2021. Talentarbeidet i Agder er i god utvikling, noe publikum vil kunne glede seg over under Ung klassisk 2020!

Unge musikktalenter fra 8 til 25 år

Ung klassisk talent, som står sentralt i festivalen Ung klassisk, er en talentkonkurranse for musikkutøvende ungdom i alderen 8 til 25 år. Konkurransen, som hadde audition 11. januar, er åpen for unge musikkutøvere

innen klassisk musikk som f. eks. elever i kulturskoler, musikklinjer, orkestre, korps etc. og musikkstudenter som studerer ved UiA, eller musikkstudenter fra Sørlandet som studerer andre steder. Konkurransen har fire aldersklasser.

Finalistene presenteres i en flott finalekonsert i Arendal kulturhus lørdag 14. mars. De konkurrerer blant annet om pengepremier sponset av Sparebanken Sør, og solistoppdrag med Kristiansand symfoniorkester. Finalen i Ung klassisk talent inngår i festivalen som arrangeres for 12. gang i år. Ung klassisk er en viktig visningsarena for de unge som legger ned mange øvings/treningstimer over flere år for å bli dyktige på sitt instrument, og er dermed en viktig samarbeidspartner i talentutviklingsarbeidet på Sørlandet.

Disse gikk videre til finalen

I årets finale vil vi få høre strykere, blåsere, pianister, sangere og gitarist. Yngste finalist er 9 år og eldste 25 år.

May-Lin Duong Hansen - Klaver - 9 år
Lovisa Moen Wilkensen - Fiolin - 11 år
Kitty Gjerland Teobald - Klaver - 12 år
Catherine Thibault - Fiolin - 13 år
Florian Almedal Silitoe - Sang - 13 år
Gustas Petrikas - Klaver - 14 år
Eirik Rødal - Klaver - 16 år
Tiril Metveit Beisland - Fløyte - 18 år
Katrine Lislevand Pavljuk - Klaver - 18 år
Gabriel Punsvik Gluch - Cello - 19 år
Phelan Nyvoll Walker - Fiolin - 19 år
Tomas Laukvik Nannestad - Gitar - 21 år
Aldo Hodja - Cello - 24 år
Helene Jensen - Sang - 25 år

I tillegg til finalistene tok juryen ut 11 deltakere som blir invitert til å spille på andre konserter under festivalen.
Mye å glede seg til med andre ord. Det ligger an til en spennende og variert finale.

Kompetent fagjury
Årets fagjury er oppnevnt av Ung klassisk sine samarbeidspartnere og av festivalstyret og består av 5 medlemmer med høy fagkompetanse og erfaring i juryarbeid. Auditionjuryen var: Dag Henrik Skatteboe, Maja Birkeland, Bodil K. Nørsett, Eirik Raude og Stig Nordhagen. Disse 5 vil også juryere finalen i mars.