Nyheter  Onsdag 21. desember 2022

God jul og godt nytt 2023

Vi i Akershus musikkråd vil med dette ønske alle våre samarbeidspartnere en riktig god jul og et godt 2023.

God jul Adobe Stock 222222

Det er mange store, viktige og omveltende hendelser som har preget oss dette året.

Gjennom året så har det som alltid skjedd ting på vårt lille kontor, men det er alltid hyggelig med oppdateringer av den lille staben vår. Vi har hatt familieforøkning som har gjort at gamle kjenninger er tilbake i vikariat. Raymond har vært hjemme med lille Tilda denne høsten og da fikk vi huket inn Roy som supervikar.

Krigføringen i Ukraina er en av de virkelig store tragediene ikke bare i år, men i vår generasjon og for vårt nærområde. Dette har også påvirket oss helt nære. I denne situasjonen har vi vært så heldige å kunne tilføye Anna på vårt lag. Hun jobber som musikkonsulent og lager Ukrainske kulturkvelder for nyankomne flykninger og lokalbefolkningen rundt om i vår region. Det er oppløftende at vi kan bruke musikken til å gi noe positivt i tider hvor mye går på tverke.

Anna Sandvik

Vår nye konsulent Anna Sandvik.

Portrett god jul

Raymond og Tilda har "hjemmekontor" i permisjon.

Akershus musikkråd ledet utviklingen av ISO-standard for musikkøverom – som også ble til norsk standard i desember 2021. Oppfølgingen av og informasjon om NS-ISO 23591 Akustiske kvalitetskriterier for rom og lokaler til musikkøving tok mye tid for oss i 2022. Parallelt med dette ledet Jon G. også arbeidet med utvikling av en Norsk Standard for konsertrom. Denne ble sendt på høring nå i desember, og blir vedtatt i løpet av første kvartal 2023. Med dette har vi i Norge oppdaterte standarder for både øverom og konsertrom, mye takket være vårt lille kontor!

Viken fylkeskommune har også besluttet å trekke seg tilbake og gi plass til sine tre opphavlige regioner. Vi skal vel ikke si; hva var det vi sa? men i og med at vi aldri kom så langt som å bytte navn fra Akershus til Viken musikkråd, er vi klare for å fortsette i nye gamle Akershus. Det er uansett et gode for oss at vi ikke trenger ny logo, og at vi igjen kan ta kulepennen fra Akershus fylkeskommune opp fra roteskuffen.

Vi ser med spenning på prosessen med nye Akershus fylkeskommune, og at vi skal samarbeide om best mulig musikkliv i den delen av Norge vi har spisskompetanse på.

Jon G Olsen ISO

Daglig leder Jon G. Olsen fra Akershus musikkråd.

2021 08 16 ISO approved b

Konsertserien som Akershus musikkråd produserer på vegne av fylkeskommunen har jubileum i 2023. Da fyller den faktisk 30 ÅR! Disse konsertene ble startet i 1993 og Akershus musikkråd har vært produsent i alle disse årene. Det er vi stolte av. Det skal selvfølgelig markeres. Datoen blir 25. april. Så sett et kryss i kalenderen!

Fylkeskommunen åpner sine lokaler for det frivillige musikklivet!

Dette er kanskje den største julegaven. Dette er et av kjerneområdene vi i musikkrådet jobber for. Det at musikkaktivitet har et sted å være, og at dette er fritt tilgjengelig. Det er så enkelt som at om koret eller korpset ikke har et sted å øve, så har man ikke kor eller korps. Og de fleste egnede rom som har en størrelse som kan huse musikkensembler av en viss størrelse er i det offentliges eie. Nå er fylkeskommunes bygg åpnet for musikken og det er gode toner i våre ører!

Godjul institusjon

God jul og godt nytt år!