Nyheter  Tirsdag 16. februar 2021

Kjærkommen musikalsk aktivitet på kontoret

Etter endeløs musikalsk tørke fikk vi muligheten til å lage smittende og smittevernvennlige toner på kontoret.

Fra innspilling track kjeller band001

Akershus musikkråds lokaler ble på kort tid gjort om til musikkvideoworkshop for å sende en kjærlighetserklæring til helseministeren.

Norsk sangerforum og Norsk musikkråd henvendte seg til Akershus musikkråd for praktisk å få produsert en kjærlighetssang til helseminister Bent Høie på valentinsdagen. Blant våre ansatte er det mange som har lang erfaring som utøvende musikere, og store deler av staben vår ble satt i sving for å få dette til på rekordtid.

I løpet av få dager ble det skrevet tekst og musikkarrangement, det ble spilt inn lyd fra 7 musikere og mer enn 30 sangere, det ble spilt inn videoer og alt ble mikset og klippet sammen til en forførende hilsen til helseministeren på valentinsdagen med bønn om at musikklivet skal være i tankene hans når gjenåpningen av samfunnet begynner. Vi håper innsatsen gir resultater og at arbeidet vårt stimulerer til storproduksjon av nye smektende ballader når vi endelig kan møtes for å musisere igjen.

Lesesalen hos Fylkesbiblioteket, ble innredet til et provisorisk korona-studio hvor vi i forsvarlige rammer gjorde opptak av Leif Lillejordet; bass, Kjetil Aamann på piano, Raymond Egge; perkusjon, Marianne Tomasgård; fele og Roy Botten; gitar og innspillingstekniker. Sigurd Engesnes skrev musikkarrangementet som også involverte sang og trompet. Sigurd Engesnes står for nyskreven kjærlighetserklæring og arrangement av den klassiske «I love you because» popularisert av Jim Reves.

Fra innspilling track kjeller band004
Spill av video

Bakomfilm fra innspillingen av vokal. Et av kontorene ble i anledningen mikserom og vokalboks. Legg merke til pop-filteret som består av en modifisert ampel og forhåpentligvis nyvaskede nylonstrømper.

2021 vi elsker deg bent
Spill av video

Resultatet kan du se her!