Nyheter  Torsdag 11. mai 2023

Konserter i eldreinstitusjoner - 30 år

"Dette er en gledens dag og idag skal vi feire" sa daglig leder i Akershus musikkråd Jon G. Olsen i sin åpningstale til de inviterte. Han roste de dyktige og engasjerte kontaktpersonene som arrangerer konsertene på institusjonene.

Nyhet-jubileum

Den 25. april hadde Akershus musikkråd invitert til jubileumsdag. Konserter i eldreinstitusjoner startet i 1993 etter oppdrag fra Akershus fylkeskommune og har siden vært et fast innslag på eldreinstitusjonene som er med i ordningen. I 30 år har konsertserien blitt regnet som et av de mest suksessfulle tiltakene for eldre i vårt fylke.

Årlig møte

Dagen startet med et møte for kontaktpersonene som arrangerer konserterer, kulturinnslag og andre kulturelle aktiviteter på institusjonene. Foruten evaluering og presentasjon av kommende konserter og artister, var et av punktene et foredrag av Tove S. Kvamme, førsteamanuensis i musikkterapi på Norges musikkhøyskole - om musikk og demens. Hun har blant annet skrevet boken "Å finne tonen - om musikk og demens". Hun var også i forskerteamet rundt TV-serien Demenskoret. Engasjerte deltagere uttrykte begeistring - spesielt da foredragsholder snakket om serien som ble sendt på NRK 1.

Jubileumskvelden

Resten av dagen ble tilbrakt i Lillestrøm kultursenter hvor jubileumsmiddagen ble arrangert. Styreleder og konferansier Bjørn Hansen ønsket velkommen til jubileum. "Det ville ikke vært et så vellykket tiltak uten dere" sa Jon G. Olsen i sin åpningstale. Han har fulgt tiltaket siden oppstarten i 1993. De inviterte besto av kontaktpersonene fra institusjonene, institusjonsledere og politikere samt ordførere fra flere av kommunene i Akershus. I salen satt også Randi-Marit Graversen som har vært kontaktperson for Gjestad bo- og aktivitetssenter i alle 30 årene. Hun ble hyllet for sin innsats av styreleder Bjørn Hansen.

Det var flere musikkinnslag i løpet av kvelden. Palle Wagnberg (gitar og sang) var først ut med sine "gullkorn fra den Svenske viseskatten". Det ble en smakebit på konserten han skal på turné med i Akershus i løpet av 2024. Kvelden ble avsluttet av en skikkelig konsert-finale av Hans Olav Trøen (gitar) og Odd Arne Sørensen (trekkspill). De framførte deler av sitt repertoar som de for tiden spiller for institusjonene i Akershus.

Denne dagen ble et verdig markering av regionalt tiltak som har spredt musikk og glede i 30 år.

Palle Wagnberg

Palle Wagnberg fremførte gullkorn fra den Svenske viseskatten

Jon G.Olsen sosjub

Jon G. Olsen har fulgt tiltaket hele veien siden 1993

Overrekkelse blomster sosjub

Randi-Marit Graversen får en oppmerksomhet for sin innsats i 30-år

blomsterbilde sosjub
Palle og publikum
Bilde avslutning sosjub

f.v daglig leder Jon. G Olsen, Produsent og koordinator Leif Erik Lillejordet, Leder for avd. kunst, kultur-kultur og mangfold i Viken fylkeskommune Jon Endre Røed Olsen, Randi-Marit Graversen fra Gjested bo- og aktivitetssenter og styreleder i Akershus musikkråd Bjørn Hansen

Odd Arne og Hans Olav

To blide karer backstage før konsert

OA-HO spiller sosjub

Musikk og glede fra Hans Olav og Odd Arne