Nyheter  Torsdag 4. oktober 2018

Med Bendik i Biblioteket

Denne høsten jobber vi med å få musikk og unge mennesker inn i biblioteket. Med en miniturne i Akershus lanserer vi Ungplugged

Ung Plugged Gruppe Son

Ungdommene sammen med Bendik i Son Bibliotek etter vel gjennomført konsert.

Ungplugged er en plattform der bibliotekene fungerer som arena for unge artister og låtskrivere. Med midler fra Nasjonalbiblioteket har vi hyret inn Bendik for å gi oppstarten av Ungplugged trekkraft og et spennende innhold. I første runde er det folkebibliotekene i Hurdal, Vestby, Nes, Gjerdrum og Bærum som får besøk. Vi har utviklet en profil og et konsept, Håpet på sikt er at Ungplugged spre seg over hele landet, og at bibliotekene igjen blir en viktig leverandør av musikkopplevelser av og med unge mennesker.

Silje Halstensen også kjent under artistnavnet Bendik er med til alle de fem bibliotekene. Hun holder en workshop sammen med tre lokale unge talenter. Her får de innblikk hvordan hun jobber med tekst og musikken. Det blir også delt nyttig kunnskap om hvordan det er å være artist i en virkelighet der det fysiske salgsformatet er mindre viktig en tidligere. Etter workshopen holdes det en konsert i biblioteket. De tre unge artistene deler scene med Bendik. Så langt har Hurdal og Son bibliotek fått oppleve disse intimkonsertene. Det har vært tilløp til magiske øyeblikk og vi gleder oss til å se hva som skjer i de tre neste bibliotekene i slutten av oktober.

Følg med og etterlys Ungplugged på dit lokale folkebibliotek!