Nyheter  Torsdag 2. juni 2022

Strålende ukrainsk-norsk sangkveld i Nittedal

31. mai arrangerte Akershus musikkråd, Norsk sangerforum og Kulturverket Flammen (Nittedal kommune) ukrainsk-norsk sangkveld. Ove 150 personer deltok, både ukrainere og nordmenn, og stemningen var på topp gjennom hele det vel 2 timers lange arrangementet.

Musikken har et felles språk uansett nasjonalitet. Progranmmet var lagt oppmed en kombinasjon av allsang, sang fra scenen og improviserte innslag. Publikum var aktive og sang både på norsk, engelsk og ukrainsk.

Nittedal Bygdekor presenterte sanger fra scenen og var også med på allsangene. det var flere flotte opptreden i åpen mikrofon, bl.a. gruppa “KåL” som framførte sanger av Knutsen og Ludvigsen og to ukrainske kvinner med ukrainske folkesanger.

I pausen, over kaffe, te og kaker, og etter arrangementet ble folk mer kjent med hverandre og utvekslet kontakter. Vi erfarte at det fantes enkeltpersoner i kommunen som ikke var klar over at det bodde andre ukrainere i nærheten, men som under arrangementet fikk knyttet en rekke kontakter. Slik sett var sangkvelden nyttig, ikke bare for å la ukrainere møte nordmenn, men også for å la ukrainere møte hverandre.

Arrangørene fikk mange tilbakemeldinger fra ukrainere som sa at det var en fantastisk atmosfære - og veldig fint å møtes i musikken.

Her er noen av tilbakemeldingene:

«Tsvite teren (Thorn is blooming) har surret i hodet mitt siden i går.»

«Veldig glad jeg var med. Rørende og samtidig hyggelig med en god balanse av variert underholdning og allsang. Jeg synger fortsatt ‘Thorn is blooming’ Takk til alle»

Anna Kargaltseva Sandvik

Anna Sandvik, med Kjetil Aamann på piano

Anna Sandvik, med Kjetil Aamann på piano