Her er turneer for 2008

Rolf-Havard

Allsang

For instiusjoner som deltar i den kulturelle spaserstokken. I begynnelsen av november går den siste allsangaktiviteten av stabelen. Allsangleder denne gang er Rolf Nicolaisen. Håvard Svendsrud spiller trekkspill ved siden av. Allsang er en aktivitet som alle kan delta i og det er nettopp det Rolf og Håvard skal lede. De er begge erfarne i allsang-ledelse så her er det bare å stemme i. Det er veldig mange som synes allsang er en morsom aktivitet. Sang gjør deg lett og glad til sinns. Det er til og med noen institusjoner som har etablert egne sangkor, så her er det bare å henge seg på.

Kulturskolen

Underholdning av den lokale kulturskolen

Til institusjonene som deltar i den kulturelle spaserstokken. Den lokale kulturskolen er også et tilbud som er i den kulturelle spaserstokken.Elever fra kulturskolene besøker i de fleste kommuner institusjonene, ved spesielle anledninger (jul/17. mai) og ellers. Dette bidrar til gode opplevelser og er et positivt bidrag til institusjonene, samtidig som elevene får erfaring med å forberede seg til og gjennomføre en opptreden Beboerne i institusjonene ser alltid fram til å få besøk av kulturskolene. Da får de både se og høre framtidens unge opptrede med sang, dans, teater og andre aktiviteter som er representer i den lokale kulturskolen. Det er en glede for oss å også kunne ha med de lokale kulturskolene i vårt utvalg av aktiviteter.

Dengodemelodi

Vidar Sandbeck - mer enn morsom

I den siste konserten i 2008 får institusjonene besøk av "Den Gode Melodi". Det er Leif Blix og Lars Nygaard som kommer på besøk med en forestilling om Vidar Sandbeck.

Alle husker "Pengegaloppen", og mange husker "Menuett i mai". Men Vidar Sandbeck har signert mange andre viser som dukker fram fra hukommelsen, bare den får litt hjelp. Vidar Sandbeck var en mangfoldig kunstner. Han var forfatter, komponist, poet, og en habil fiolinist. I tillegg til at han var en dyktig treskjærer. Vi husker ham også fra barnetimen for de minste. Historien om Sandbeck, er også historien om vårt land i det 20. århundre. Fra hans oppvekst i små kår med streik og klassekamp i et lite skogbruks- og industrisamfunn, til et kunstnerliv i etterkrigstidas sosialdemokratiske Norge. Denne forestillingen tar vare på de lyriske og melankolske visene hans, som "Gråten sjø", i tillegg til de humørfylte "Heksedans" og "Gull og grønne skoger". "Den gode melodi" har etterhvert opparbeidet seg et godt renommé. De har med sine temakonserter og andre tilpassede konserter, vist at publikum setter pris på gjenkjennelse og erindring i repertoaret. Ikke minst holder de en høy kunstnerisk kvalitet.

Leif Blix er skuespiller, sanger og tekstforfatter. Han er utdannet i London og har også arbeidet ved i fleste teaterscener i Norge. Leif Blix er også kjent fra NRK med bl.a radioteateret, film og reklame. Turneer rundt om i landet har han gjort mye av, både for Rikskonsertene, Norsk Musikkråd m.m.

Lars Nygaard er en allsidig musiker som i denne forestillingen spiller trekkspill. Han var elev av den kjente trekkspiller Toralf Tollefsen. Han er også bassist og har spillt inn cd`er med bl.a Wenche Myhre og Stephen Ackles. Lars Nygaard har også turnert i hele Norge. Sammen har Leif Blix og Lars Nygaard også duoen "Bal Musette" som i 2001 ga ut cd`n "Helt umulig".

Sybil

Walt Disney`s magiske verden

I siste halvdel av oktober får alle institusjonene besøk av sanger Sybil Richardson og pianist Ira Jansons. Sammen skal de presentere en forestilling med sanger fra Disney`s mange filmer. Sangene fremføres på både norsk og engelsk. Vi vil også få korte fortellinger og humoristiske påfunn som krever litt hjelp og deltagelse av publikum. Her blir det både humor og engasjement. Sybil og Ira har vært på turneèr for Akershus Musikkråd før. Publikum setter alltid stor pris på forestillingene de presenterer.

Sybil Richardson har studert sang både i England og Norge.Hun var medlem av de berømte "Vernon Girls" i England, som i en periode opptrådte ukentlig på BBC Television. Hun har opptrådt sammen med Cliff Richard og Tommy Steele, og har bl.a. sunget som freelance - sanger i Det Norske Operakor. Sybil har hatt stor suksess med sin kritikerroste forestilling "We'll meet again", om den legendariske britiske sangerinnen Vera Lynn. Forestillingen ble bl.a. fremført i Den Skandinaviske Kirken i Liverpool i mai 2006.

Ira Jansons er født i Russland og har sin utdannelse fra Leningrad Musikkkonservatorium. Hun kom til Norge med sin mann, som er den kjente dirigent Mariss Jansons. Hennes store repertoar spenner fra klassisk til evegreens.

Follomuseum

Emilie Antonette - liv og sanger

Til institusjonene som deltar i den kulturelle spaserstokken.

I uke 41 kommer Follo Museum med forestillingen om Emilie Antonette. Hun levde på begynnelsen av nittenhundre- tallet. Her blir det sanger og fortellinger fra hennes liv av barnebarnet Marit Solli. Emilie Antonette er født i 1905 i nordre Frogn. Dette er en fortelling om hennes liv på en gård under fattige kår. Barnebarnet Marit Solli viser glimt fra livet til Emile Antonette gjennom fortelling og sang, også fra Emilies egen sangbok. Vi får glade viser som revyviser fra denne tiden, men også skillingsviser som representerer sorgen ved fattigdom, nød og tap. Emilie var veldig flink til steke flatbrød og var veldig nøyre når hun lærte det bort. Marit Solli kan selvfølgelig bake disse berømte flatbrødene, og hun har med seg smaksprøver.

Losmosquitos

Prøysen og kjærligheta

Høstens første konsertturne i de sosiale institusjonene går fra siste halvdel av september og 3 uker framover. Turneèn går over hele fylket. I denne konsertturne besøker gruppen "Mora, dottera og mainnfolket" institusjonene. Gruppen består av fortelleren Marit Jacobsen, sangeren Kristin Seim Buflod og Martin Alfonso på gitar. De har "Prøysen og kjærligheta" som tittel. Prøysen og kjærligheta er en forestilling med utgangspunkt i Alf Prøysens viser og tekster. "Mora, dottera og mainnfolket" tar dere med på en reise der vi lærer å håndtere både mannfolk, kvinnfolk og hvordan holde på kjærligheta.

Marit Jacobsen er utdannet barnevernspedagog og har studert drama, fortellerkunst og dramaturgi på Høgskolen i Oslo. Hun har også tatt et klovnekurs! Hun er en aktiv dame som bl.a er en av "To Quinder" som har turnert hele Østlandet med et fortellerseminar. Disse har foregått på høgskoler m.m.

Kristin Seim Buflod er utdannet inne film, musikk og teater. Hun har opptrådt med sang og musikk siden begynnelsen av 90-tallet. Hun har jobbet med musikkstiler som viser, jazz og brasilansk musikk. Hun har samarbeidet med bl.a trekkspilleren Stian Carstensen og gitaristen Tom Lund. Kristin har sunget Prøysen ved fler anledninger.

Martin Alfonso spiller gitar og er fra Montevideo, Uruguay. Han er nå bosatt i Hurdal med kone og barn. I tillegg til viser spiller han også sydamerkanske rytmer. Han er også lydteknikker. Med Martin som gitarist kan det hende at vi får høre noe av Prøysens melodier i en annen drakt.

Gudevold

Allsang i august

Til institusjonene som deltar i den kulturelle spaserstokken.

I vår serie med allsang-aktiviteter begynner vi igjen siste uka i august. I den syvende aktiviteten som er allsang, er det Trond Gudevold som leder allsangen og Håvard Svendsrud som akkompagnerer på trekkspill. De vil lokke fram sangstemmene igjen etter sommeren.

Morten Og Germaine1

No livnar det i lundar

Vårens siste konsert-turne i de sosiale institusjonene er i gang. Turneen går over hele fylket fra midten av mai til midten av juni.I vårens siste konsertturne besøker Morten Fagerli og Germaine B. Hexeberg intitusjonene igjen. Nå skal det handle om våren. Tittelen er: "Nå livnar det i lundar".Løvet spretter og sevjen stiger. Våren er her. Vi presenterer kjent og kjær musikk i tilknytning til denne årstiden.Utøverne på denne konsert-turneen er:

Germaine B. Hexeberg kommer fra Venlo i Nederland, og er fløytist. Hun bor nå på Snarøya, og er fløytelærer og musikklærer i Asker og Bærum. Hun har tidligere spilt i mange sammenhenger og ensembler, og bl.a. vært solist med Venlo Symfoniorkester.

Morten Fagerli kommer fra Løvenstad på Romerike og har studert både i Oslo og Bergen. Han har vært solist bl.a. med Romerike Symfoniorkester og jobber er i dag som pianolærer ved Asker kulturskole.

Germaine og Morten spiller sammen ved en rekke anledninger, også ved eldresentre og institusjoner. De spiller hovedsakelig klassisk musikk, og prøver å sette sammen program som både er variert og iørefallende.

Kavalkade

Den glade enke

Turneperiode 7.-24. januar 2008.

Vi starter opp 2008-sesongen med en kjempe flott forestilling. Det er Torill Eriksen, Roald Nygård og Øyvind Denstad som har laget en kortversjon av den kjente og kjære "Den Glade Enke" - med enkjent historie og ikke minst mange kjente sanger. Franz Lehars romantiske operette "Den Glade Enke" ble skrevet i 1905 og spilles over hele verden den dag i dag. Derfor er det flott å kunne presentere denne "lommeversjonen" av operetten for dere. Det handle først og fremst om KJÆRLIGHET.

«Den glade enke» Franz Lehars romantiske operette "Den Glade Enke" ble skrevet i 1905 og spilles over hele verden den dag i dag. Derfor er det flott å kunne presentere denne "lommeversjonen" av operetten for dere. Det handle først og fremst om KJÆRLIGHET. I operetten opptrer det to kjærlighetpar. Vi skal i vår versjon av stykket, konsentrere oss om Hanna Glawari (Den Glade Enke) og Grev Danilo. Hanna og Danilo var kjærestepar i fyrstedømmet Pontevedro da de var helt unge. Men Danilo var adelig og Hanna var bare en pike av folket, så derfor var det umulig for dem å gifte seg. Danilo får en stilling ved det lille landets ambassade i Paris, og Hanna gifter seg med en gammel styrtrik hoffbankier, som gjør henne til enke etter 8 dager, styrtrik enke .Operetten starter med at Hanna dukker opp i Paris for å nyte pariserlivet (og kanskje møte Danilo igjen). Det lille landet feirer sin fyrstes fødselsdag i ambassaden og Hanna gjør stor entre, og prøver å riste av seg alle giftesyke parisere.

Torill Eriksen har vært ansatt som mezzosopran ved Den Norske Opera siden 1981. Hun har innehatt store og varierte oppgaver ved denne institusjonen. Fra repertoiret kan nevnes: Carmen i flere oppsetninger, Hanna Glavari i Den Glade Enke, Cheru bino i Figaros Bryllup, Lady Mac beth i Macbeth, Madame Croissy i Karmelittsøstrene, Volven i Olav Tryggvason, Gudrun i Spelet om Heilag Olav, Fru Inger i Olav Engelbrektson m.m.m. T.E. har reist mye for Rikskonsertene, både på skolekonsertturneer og institusjonsturneer. T.E. har også hatt oppdrag med Oslo Filharmonien, Bergen Filharmonien etc., dessuten har hun deltatt i mange TV- og radioprogram.

Roald Nygård er utdannet fra Statens Opera-høgskole og har siden 1976 vært ansatt i koret i Den Norske Opera der han har hatt mange solistoppgaver. Roald har opptrådt med bl.a. Opera Mobile, Trondheims Operaselskap, Kristiansund Opera- festival. Han har også reist på flere turneer for Rikskonsertene og Akershus musikkråd, og vært solist ved mange kirkekonserter rundt om i landet.

Øyvind Denstad er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Han har solid erfaring som akkompagnatør for sangere i ulike sjangere og som organist og teatermusiker. For tiden er han musikklærer ved Follo folkehøgskole.