Her er turneer for 2013

Kavalkade

Julekonsert med KAVALKADE

Turneperiode 18. november - 13. desember

Når KAVALKADE reiser på turne til dere i førjulstiden, er det med et ønske å formidle med ord, toner og sceniske virkemidler julens rikholdige og varierte sangskatter. Vi pynter juletreet vårt med alt fra de sangene og fortellingene alle kjenner, til nyere sanger som oser av julestemning!Det blir julekveldsviser, romjulsdrømmer og museviser, som du aldri har opplevd dem før! Og selvsagt skal vi synge sammen og kanskje gå rundt juletreet? Gjennom vår lille forestilling håper vi å skape skikkelig julestemning og juleforventning for dere som kommer for å se og høre!

Torill Eriksen har vært ansatt som mezzosopran ved Den Norske Opera siden 1981. Hun har innehatt store og varierte oppgaver ved denne institusjonen. Fra repertoiret kan nevnes: Carmen i flere oppsetninger, Hanna Glavari i Den Glade Enke, Cheru bino i Figaros Bryllup, Lady Mac beth i Macbeth, Madame Croissy i Karmelittsøstrene, Volven i Olav Tryggvason, Gudrun i Spelet om Heilag Olav, Fru Inger i Olav Engelbrektson m.m. T.E. har reist mye for Rikskonsertene, både på skolekonsertturneer og institusjonsturneer. T.E. har også hatt oppdrag med Oslo Filharmonien, Bergen Filharmonien etc., dessuten har hun deltatt i mange TV- og radioprogram.

Roald Nygård er utdannet fra Statens Opera-høgskole og har siden 1976 vært ansatt i koret i Den Norske Opera der han har hatt mange solistoppgaver. Roald har opptrådt med bl.a. Opera Mobile, Trondheims Operaselskap, Kristiansund Opera- festival. Han har også reist på flere turneer for Rikskonsertene og Akershus musikkråd, og vært solist ved mange kirkekonserter rundt om i landet.

Øyvind Denstad er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Han har solid erfaring som akkompagnatør for sangere i ulike sjangere og som organist og teatermusikker. For tiden er han musikklærer ved Follo folkehøgskole

Rolf-Havard

Snurr film - filmslagere gjennom 80 år

Turneperiode 21. oktober - 12. november

Hva var vel filmen uten musikk! Rolf Nicolasien og Håvard Svendsrud tar oss med på en reise i filmmusikkens verden. De tar for seg filmmusikken de siste 80 år, og presenterer et knippe slagere fra noen utvalgte filmer Du kan bla får høre: Hva var vel livet uten deg, Easter Parade, Kalle på Spången, Pølsemaker, pølsemaker og mange flere. Med Rolfs smittende og gode humør, akkompagnert av Håvard, vil du garantert synge med!

Rolf Nicolaisen er født i Oslo og har vokst opp på Grorud. Sangen har vært bærekraft i hele hans liv. Han startet sin ”sangkarriære” som sopransolist i det kjente kirkeguttekoret ”Olavsguttene”, og fikk sin sangutdannelse som voksen av korets dirigent, sangpedagog Ragnvald Bjarne. Rolf Nicolaisen er utdannet teolog og ble på 80-tallert landskjent for sine familiegudstjenester/kulturgudstjenester på NRK-TV. Fra 1997 var han leder i 12 år for Kirkens Bymisjon, Ammerudhjemmet bo- og kultursenter i Bydel Grorud. I år 2000 ble han tildelt Bydel Groruds Kulturpris for sitt arbeide der. Rolf Nicolaisen gikk av med pensjon i 2009 og jobber nå som freelands-artist med allsangkonserter i eldresentre, kultursentre, sykehjem og kirker som sitt spesialområde.

Håvard Svendsrud er profesjonell utøver innen klassisk og folkloristisk musikk. Han har sin musikkutdannelse fra Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo med trekkspill som hovedinstrument. Han vant diverse klasser ved NM på trekkspill i 1992, 1993 og 1994, og den nordiske finalen i Frosini Grand Prix i 1993. Håvard Svendsrud har i mer enn 10 år vært en sterkt etterspurt og hyppig brukt artist i radio og fjernsyn, og han har medvirket på og utgitt flere CD -er. Han har også vært aktiv som teatermusiker, bl.a. ved Nationaltheateret i Oslo, og han har medvirket i forestillinger som Spelemann på taket og Tolvskillingsoperaen. I dag arbeider Håvard Svendsrud som frilansmusiker, og er blant de mest etterspurte på sitt instrument.

Engelberg-Andersen

Musikalske erindringer

Turneperiode 23. september - 15. Oktober

Roar Engelberg og Harry Andersen var sist på turne for Akershus musikkråd i 2011. De ble veldig godt mottatt og derfor er det flott å kunne presentere dem også denne høsten. Roar og Harry vil gi dere et trivelig program med mye norsk musikk og litt eksotisk musikalsk krydder.Det blir livlige valsetakter, lyriske visetoner, friske fjelltraller og virtuose bravurnumre, samt nyoppdaget folkemusikk samlet inn av bl.a. Harry Andersen. De sier selv at de prøver å tilrettelegge konserten for å skape et musikalsk “erindringsrom”.

Roar Engelberg er fra Romedal i Hedmark og begynte å spille panfløyte allerede i 12 års alderen. Han utviklet seg snart til å bli landets ledende panfløytist. Som den første profesjonelle utøver i Skandinavia har han utviklet panfløyten til å bli et fullverdig soloinstrument. Roar har opptrådt i en mengde musikalske sammenhenger og har holdt konserter med tradisjonell panfløytemusikk fra Romania og Sør-Amerika, samt vært solist med en rekke symfoniorkestre. I 1989 avsluttet han som den første i Vest-Europa, soliststudiet på panfløyte ved Amsterdaamse Hoeghschoole für die Kunsten. Der fikk han høyeste oppnåelige karakter. Roar Engelberg har blitt kjent for et bredt publikum gjennom en rekke radio- og TV-opptredener og hele 13 plateutgivelser. Han har turnert landet rundt flere ganger med bl.a. Iver Kleive, Sondre Bratland, Anita Skorgan, Elisabeth Andreasson, Lars Klevstand, Guri Schanke og Øystein Wiik.

Harry Andersen er en av pionerne i trekkspill-Norge. Han var med på å bane vei for trekkspillet som instrument da han begynte sitt studium på Universitetet i Oslo i 1970. Han har bred musikalsk bakgrunn og har vært storbandleder og dirigent i tillegg til trekkspillsolist. Han var også med på å grunnlegge norsk rock på begynnelsen av 60-tallet da han var leder av Brio Band. De innførte bl.a. jenkadansen og var en periode Norges mest etterspurte danseband. Han har hatt en rekke turneer innenlands og utenlands, bl.a. i USA hvor han har mottatt stor anerkjennelse. Harry har også samlet inn og nedtegnet store mengder tradisjonsmusikk fra Østlandet.

Grapelli

Grappelli - konsert

Turneperiode 8. august - 20. september

Stéphane Grappelli (1908–1997) var en fransk-italiensk jazzfiolinist som sammen med Django Reinhardt stiftet «Quintette du Hot Club de France». Grappelli lærte å spille fiolin og piano på egen hånd, og uten å ha hatt en eneste lærer klarte han opptaksprøven til musikkhøgskolen i Paris. Det er denne musikken Magne Askeland og Ola Slaaen skal presentere på høstens første turnè. Grappelli spilte flere konserter i Norge, første gang med Django Reinhardt i Gamle Logen i Oslo, 6. februar 1938, siste gang på Djangofestivalen i Oslo, januar 1994. Denne konserten ble gitt ut på CD.Denne musikken er det Magne og Ola skal presentere for dere. Virtuost gitar og fiolinspill er nøkkelordet her.Musikken er hentet fra den kjente franske jazzfiolinisten Stephane Grappelli sitt repertoar, fra 1920 til 1980-tallet.Noen kjente låter som: Sweet Georgia Brown, Summertime, Norsk dans nr 2 (Grieg), It´s all right with me…Låter som Grappelli har laget: Walz for Queenie, I remember Django…

Jostein

Sommerkonsert med Jostein Sjøhaug

Turneperiode 16. - 18. juli.

Sommeren kan ofte være en stille - og litt kjedelig periode for de som bor i institusjon. Derfor har Akershus musikkråd i år et tilbud om en sommerturne i konsertserien. Det er Jostein Sjøhuag som har med seg gitaren og skaper sommerstemning rundt i institusjonene.Musikeren Jostein Sjøhaug er opprinnelig fra Sørvågen og blant annet kjent som stemmen til Sjøboden Joviale i den populære tv-serien om redningsskøyta Elias. Han er nå bosatt på Skedsmokorset i Skedsmo kommune. Jostein har med seg gitaren og sitt gode og smittende humør.Jostein Sjøhaug er en glad trubadur som har reist land og strand rundt i mange år. Spillingene har foregått på store og små scener, privat og på institusjoner for både syke, barn, voksne og eldre. Repertoaret tilpasses etter behov. Det vil si at det mangler ikke på sanger.Jostein tar gjerne en oppfordring eller to. Kan man ikke, så kan man i alle fall prøve. Det er jo også, som regel, hjelp å få blant publikummerne. Norsk eller engelsk? Ja takk, begge deler.

Asne-berre

Allsang for alle

Turneperiode 3. juni - 28. juni

Da er det tid for den siste turneen før sommeren. Da blir det allsang med Åsne Berre Persen og Trond Akerø-Kleven. Da er det bare å renske stemmen for kjente og kjære sanger som passer til varme sommerdager og lyse sommernetter. Åsne er en durkdreven allsangleder med mange sanger på repertoaret. Hun inkluderer alle i sangen - enten man synger med høy røst eller inni seg. Det viktigste er fellesskapet, gleden, minnene, deltakelsen og engasjementet som sangstunden åpner for.

Åsne Berre Persen er forfatter, kursholder og artist. Hun holder en rekke kurs for folk som tror de ikke kan synge og folk som vil utforske sin egen stemme. Hun dirigerer kor, turnerer eldreinstitusjoner og skoler, i tillegg til å gjøre egne konserter. Høsten 2007 kom hun med boken "Syng ut - den livgivende sangen". Åsne er utdannet musikkviter og har i tillegg en praktisk utdannelse i stemmebruk og livs- og scenekunst.

Trond Akerø-Kleven var ferdig utdannet som pianist ved Norges Musikkhøgskole (NMH) i 2005 med Geir Henning Bråten og Håvard Gimse som lærere. Han har også studert komposisjon ved NMH. Trond er aktiv innenfor mange sjangre, fra klassisk til vise/pop, gospel og jazz. Trond har opptrådt en rekke ganger i TV og radio, og med diverse artister og kor. Med Tronds elegante piano-akkompagnement er det enkelt å synge med.

Dengodemelodi

Erik Bye - mannen med det store hjertet

Turneperiode 15. april - 8. mai

Duoen Den gode melodi har underholdt eldre i over tjue år. Denne gangen presentere de en konsert om Erik Bye, historien om en av Norges første medie-helter. Den vennen alle ønsker seg. Varm, vennlig, raus og lyttende, med kameratekke, talegaver og ekte medfølelse. Erik Bye viste en stor kjærlighet til ordet, til viser og vers. I forestillingen fremføres viser som ”Vårherres klinkekule”, ”En sang under skjorta”, ”Hildringstimen” og ”Skumværsvalsen”. Erik Bye gjorde ”Vandringsvise”, ”Vise fra tømmerskogen”, og ”Jørgen Hattemaker” til sine egne, fordi han ydmykt beundret diktere som Einar Skjæraasen, Hans Børli og Alf Prøysen. Ikke minst er forestillingen spekket med fakta og historier fra Erik Byes liv og virke som journalist og kunstner. Duoen består av:

Leif Blix Skuespiller og sanger, tekstforfatter og instruktør. Utdannet i London. Arbeidet ved Den Nationale Scene i Bergen, Nordland teater, Riksteateret og NRK. Medvirket i flere spillefilmer.

Lars Nygaard Musiker. Elev av trekkspillegenden Toralf Tollefsen. Medvirket på innspillinger både som trekkspiller og bassist med blant andre Stephen Ackles, Elsa Kvamme, Di Derre og Wenche Myhre.

Kjell-Eriksen

Kjente låter og anekdoter i et artistliv

Turneperiode 4. mars - 27. mars

Pianisten og orkesterlederen Kjell Eriksen har passert 75 år, men er i aller høyeste grad still going strong! Gjennom hans lange karriere har han spilt med det fremste av norske artister. Her kan nevnes Nora Brockstedt, Jens Book Jensen m. flere. Han har ledet egne band siden midten av 1950-tallet, og var med på to av sporene til Norges første jazz-LP, “Metropol Jazz” i 1963. Kjell har fortsatt sitt eget orkester, «Kjell Eriksen Septett», og han spiller sammen med vokalkvintetten «JazzÅdu». Disse gjør konserter over hele Østlandet og repertoaret består av eviggrønne slagere. I septetten hans finnes det flere dyktige solister. I 1992 spilte Kjell Eriksen og vokalkvintetten Jazzådu inn sin egen CD med den beskrivende tittelen “Swingende eviggrønt”.I denne konserten vil han spille kjente låter fra hans karriere og fortelle noen anekdoter fra hans mangeårige artistliv.

Jostein

Allsang for alle med Josten Sjøhaug

Turneperiode 11. februar - 5. mars

Musikeren Jostein Sjøhaug er opprinnelig fra Sørvågen og blant annet kjent som stemmen til Sjøboden Joviale i den populære tv-serien om redningsskøyta Elias.Han er nå bosatt på Skedsmokorset i Skedsmo kommune. Jostein skal holde en allsang-ønskekonsert. Jostein har med seg gitaren sin, og sitt gode og smittende humør. Jostein Sjøhaug er en glad trubadur som har reist land og strand rundt i mange år. Spillingene har foregått på store og små scener, privat og på institusjoner for både syke, barn voksne og eldre. Repertoaret tilpasses etter behov. Det vil si at det mangler ikke på sanger. Jostein tar gjerne en oppfordring eller to. Kan man ikke, så kan man i alle fall prøve. Det er jo også, som regel, hjelp å få blant publikummerne.

Kristin-Berit

Årstidene i musikk og bilder

Turneperiode 7. januar - 29. januar

Soprano/piano er en duo som har vært på turne flere ganger før. Denne gangen presenterer de en konsert med en 30 minutters nasjonal stemning, med norsk musikk og bilder fra norsk natur. Musikken er tatt fra vår norske toneskatt. Sanger, ballader og pianostykker av komponister som: Greig, Kjerrulf, Tveitt, Sommerfeldt, Bræim, Alnes med fler. Lysbildeshowet viser bilder fra alle årstider med stemninger fra fjord, fjell, blomsterenger, by og bygd. Bildene er tatt av Marie Kristin Øydvin. Kristin og Berit har samlet musikk og bilder etter årstidene og begynner med vinter, ”Vinter og sne” av Sigurd Jansen husker kanskje mange. Så kommer bl.a Fruhlingsrauschen av Sinding som fører oss inn i våren. I sommerens avdeling får dere høre kjente sanger av Grieg og Kjerrulf og høsten avslutter konserten med «Ut mot havet» av Fliflet Bræin.Soprano/piano har siden sist turnert for sykehjemsetaten i Oslo i 2011 Der hadde de et program om Bjørnstjerne Bjørnson i samarbeid med skuespilleren Jannik Bonnevie. Denne konserten har de også spilt på Aulestad og forskjellige steder i Norge. De har også samarbeidet med operasanger Øystein Skree, med programmet ” Scener fra et ekteskap”.

Berit H. Walaas kommer fra Bærum. Hun har vokalutdanning fra Norges Musikkhøgskole. Hun har blitt tildelt stipend fra fond for utøvende kunstnere og Nordisk Ministerråd til videre studier i sang i København. I ni år har hun jobbet som distriktsmusiker i Sogn og Fjordane. Her har hun holdt en rekke konserter for skole, barnehage, institusjoner og kirke i regi av Rikskonsertene. Berit har medvirket i flere forestillinger ved Den Norske Opera. Nå jobber hun frilanse som sanger og kordirigent.

Kristin Lunde kommer fra Asker og er utdannet ved Østlandets Musikkonservatorium. Hun har fått Nordisk ministerråds stipend til klaverstudie i København. Hun har vært engasjert som musikals leder og musiker ved teatrene i Nordland, Sogn og Fjordane, Opera Mobile og Det Norske Teateret. Hun har vært klaversolist i flere orkester, og medvirket som akkompagnatør og solist ved en rekke konserter. Til daglig arbeider hun som repetitør og akkompagnatør og har sin egen musikkskole.

Jenny-2015

Jenny Jenssen

Mange gode konserter i 2012

Konserter i sosiale institusjoner fylte 20 år i 2012. Prosjektet er fortsatt en suksess og 50 institusjoner i Akershus er med i denne ordningen.I 2013 vil konsertene fortsatt leve og gi mange gode konsertopplevelser for publikum. Beboerne på institusjonene i Akershus kan fortsatt glede seg over 9 nye konsertturneer kommende år. Det blir et variert program med alt fra klassisk til popmusikk med ABBA melodier.