Her er turneer for 2014

Den-gode-melodi

Adventskonsert

Turneperiode 24. november - 16. desember

Barndommens adventstid var fylt med stemninger og forventning. Fugleneket skulle opp, både mat, gaver og pynt skulle forberedes. På den siste turne i 2014 blir det gjenhør med «Den gode melodi». De har siden 1992 turnert i hele landet med programmer som for eksempel «Evert Taube i ord og toner», «Alf Prøysen - et stykke norgeshistorie», «Erik Bye - mannen med det store hjertet».Denne gangen blir det en adventskonsert om mørketid og forberedelser, lengsel etter solverv, lysfest og jul. Vi tar ikke høytiden på forskudd, men "Julekveldsvisa" er med. Og "Høstvisa" av Tove Jansson. Alf Prøysen har gitt oss mange stemningsfulle viser om denne førjulstiden, men vi unner oss kanskje en tur til Syden også? «Den gode melodi» består av Leif Blix og Lars Nygaard

Leif Blix er skuespiller og sanger, tekstforfatter og instruktør. Utdannet i London. Arbeidet ved Den Nationale Scene i Bergen, Nordland teater, Riksteateret og NRK. Medvirket i flere spillefilmer.

Lars Nygaard er musiker. Elev av trekkspillegenden Toralf Tollefsen. Medvirket på innspillinger både som trekkspiller og bassist med blant andre Stephen Ackles, Elsa Kvamme, Di Derre og Wenche Myhre.

Aase-Hogseth

Mitt hjerte er ditt - sanger om kjærlighet

Turneperiode 27. oktober - 18. november

Kari Lise Høgseth - mezzosopran og Stian Aase - accordion/trekkspill har satt sammen et knippe kjærlighetssanger som kommer rett fra hjertet. Disse sangene vil de to artistene presentere i denne konserten, og de har tatt utgangspunkt i temaet kjærlighet. Kari Lise og Stian bruker musikk fra flere sjangere, både klassisk, viser, salmer og gamle slagere.Mellom visene blir det også plass til små dikt og anekdoter.

Kari Lise Høgseth er født og oppvokst i Skien. Sesongen 2009-2010 var hun solistpraktikant ved Den norske Opera og Ballett hvor hun var solist i blant annet Rusalka av Dvořak og barneforestillingen Forhekset. Kari Lise er utdannet ved Griegakademiet og Statens Operahøgskole. Hun har blant annet gjort rollen som Ramiro i Mozarts La finta Giardiniera, Mum i Brittens Albert Herring, Fidalma i Il matrimonio segreto av Cimarosa og Mercédès i Carmen av Bizet. Hun er også jevnlig solist i kirkemusikalske verker Oppdragsgivere har blant annet vært Bergen Domkantori, Cæciliaforeningen, Glogerakademiet og Den Norske Studentersangforening. Kari Lise har gjort en rekke barneforestillinger og opera- og operettekonserter med Operatrioen De Tre Damene i 2013 opptrådte trioen blant annet på Hurtigruta og under Festspillene i Bergen. Kari Lise mottok Telemark fylkeskommunes kunstnerstipend i 2009. I 2014 har hun blant annet en av rollene i Gisle Kverndokks nyskrevne opera Påske ved Opera Sør og deltar i oppsetningen av Rigoletto på Oscarsborg.

Stian Aase er oppvokst på Sotra. Han begynte å spille trekkspill hos Truls W. Barnung ni år gammel, og fortsatte senere hos Jostein Stalheim og Olav Ullestad. Han har gjennomført fem års utdannelse ved Norges Musikkhøgskole med utøvende studium på akkordeon/trekkspill hos Erik Bergene, Jon Faukstad samt pedagogikk hos Anders Grøthe. Stian Aase er en allsidig musiker som spiller musikk i mange ulike genre både som solist og med forskjellige grupper i konsertsaler så vel som på dansescenen. I tillegg er han mye brukt som teatermusiker, seminarinstruktør samt at han har etablert seg som en svært dyktig lærer på sitt instrument. Han jobber som kulturskolelærer ved Kulturskolen i Ås og Asker Kulturskole, og som musiker for Rikskonsertene. Han har turnert store deler av Norge med folkemusikkgruppa Draugtøva og med Lars Røyseng i Duo Jupiter med forestillingen ”Trekkspill på tur” som over 50 000 barn har fått oppleve. Stian Aase spiller både folkemusikk, tango og fransk musette i tillegg til klassisk konsertmusikk.

Minde Tappel Web

Sangtimen

Turneperiode 29. september - 21. oktober

Hvem husker vel ikke sangtimen fra skolen, med sangbøkene til blandt annet Mads Berg. Dette er det vi får et gjenhør med i den andre turneen i høst. Da kan vi synge med på de visene som vi har glemt at vi husker. Kristin Minde erkjent som sanger, låtskriver og kordirigent. Men hun er også kulturleder i Kirkens bymisjon v/ ”Kulturhuset St. Hanshaugen eldre-senter i Oslo. Hun har gitt ut flere plater, og høsten 2013 gav hun ut sitt andre soloalbum til strålende kritikker. Kristins mangeårige erfaring fra å jobbe med kulturarrangement for eldre, har gjort henne til en ettertraktet sanger på sykehjem og eldresenter på Vest- og Østlandet. Blant annet arrangerte Sykehjems- etaten instutisjonsturné for alle sykehjemmene i Oslo i 2011.Med seg har hun gitaristen Espen Tappel som jobber med flere prosjekter i ulike sjangre, fra pop og rock, til folkemusikk og viser. Espen har vokst opp med mye sang og musikk, hjemme i i Stavanger. Der samlet brødrene seg rundt pianoet med gitar, bass og djembe, og sang.Med denne konserten tar de frem gamle perler fra 40-, 50-, og 60-tallet. Her får du høre velkjente slagere som ”Husker du den gang i måneskinn”, viser fra Alf Prøysen, Evert Taube og sangeren Nora Brockstedt for å nevne noen. Du inviteres også med til å synge Mads Bergs skolesanger som vi har glemt at vi husker.

Morten Og Germaine1

Norge i rødt, hvitt og blått- en festkonsert

Turneperiode 1. september - 23. september

1814 -2014. Grunnloven er 200 år! Den feirer vi hvert eneste år med stor folkefest den 17. mai. Nå er det imidlertid noe ekstra, og det skal bli jubileum for alle pengene! Mye har skjedd i Norge i løpet av disse 200 årene. Gjennom historiske begivenheter og i møte med våre flotte komponister henter vi frem musikalske skatter. Edvard Grieg er en selvskreven gjest, men musikken blir variert. Dette er det Fløytist Germaine Bouts Hexeberg og pianist Morten Fagerli skal presentere i denne konserten.Velkommen til en stund full av festlig musikk og moro!

Germaine Bouts-Hexeberg kommer fra Venlo i Nederland, og er fløytist. Hun bor nå på Snarøya, og er fløytelærer og musikklærer i Asker og Bærum. Hun har tidligere spilt i mange sammenhenger og ensembler, og bl.a. vært solist med Venlo Symfoniorkester.

Morten Fagerli spiller piano og kommer fra Løvenstad på Romerike Han har studert både i Oslo og Bergen. Morten har vært solist bl.a. med Romerike Symfoniorkester og jobber er i dag som pianolærer ved Asker kulturskole.

Kleven

Fra Johan Sebastian Bach til Scott Joplin

Turneperiode 2. juni - 25. juni

Bach, Mozart, Chopin og Grieg har alle skrevet flotte komposisjoner for klaver. Når vi føyer til Scott Joplin - «kongen av Ragtime» i dette selskapet - blir det variert klavermusikk!

Trond Akerø-Kleven er godt kjent i Akershus og har tidligere vært på turneer som akkompagnatør på piano for flere sangere. På denne turneen er Trond solist og vil han vil presentere klaveret gjennom århundrene fra Johan Sebastian Bach og frem til 20- og 30-tallets ragtime-mester Scott Joplin. En musikalsk variert, vakker og livlig samling av noen av de mest kjente klaverstykkene i musikkhistorien. Trond vil presentere stykkene med korte historier om noen av komponistene og deres komposisjoner. Dette er noen av pianostykkene Trond vil presentere: Bach - Allemande fra Fransk Suite i G-dur, Mozart - Rondo alla Turca fra sonate no 11 i A-dur, Chopin -Polonaise i A-dur, Grieg- 1), Brudefølget drar forbi - 2), Notturno, Scott Joplin - Original Rags

Trond Akerø-Kleven var ferdig utdannet som pianist ved Norges Musikkhøgskole (NMH) i 2005 med Geir Henning Bråten og Håvard Gimse som lærere. Han har også studert komposisjon ved NMH. Trond er aktiv innenfor mange sjangre, fra klassisk til vise/pop, gospel og jazz. Trond har opptrådt en rekke ganger i TV og radio, og med diverse artister og kor.

Roger-Kristiansen

Allsang for alle med Prøysen-melodier

Turneperiode 22.april - 15. mai

I år er 100 år siden Alf Prøysen ble født. Det må jo markeres. I denne allsangkonserten er det Roger Kristiansen som har med seg viser av Alf Prøysen og byr opp til allsang. Alf Prøysen, født 23. juli 1914 som Alf Olafsen på Rudshøgda i Ringsaker, var en norsk visesanger og forfatter som var aktiv i perioden fra 1945 til sin død i 1970. Han arbeidet i flere ulike medier: bøker, aviser, scene, grammofonplater, radio og tv. Mange av sangene og fortellingene hans er blitt folkeeie i Norge.

Roger Kristiansen har spesialisert seg på å levere konserter og visestunder, tilpasset eldre. Musikk hjelper til med å bringe fram gode minner, og høyner livskvaliteten er Rogers motto. Roger har arbeidet med sang og musikk i eldreomsorgen de siste 4 årene, og har en kulturarv fra sine foreldre/besteforeldre innen den folkelige musikken, men sang også latinske salmer i Nidarosdomens guttekor som barn. Roger synger, spiller gitar, ukulele og munnspill. Hans repertoar kan deles inn i følgende hovedkategorier: Dansefavoritter fra 40-50-60-tallet - Jinten hass Prøysen - Miks av viser og slagere. Roger har også jobbet som kulturkoordinator, aktivitør og vikar for musikkterapeut. Noen av hans turneer har vært for Sykehjemsetaten i Oslo, Skedsmo, og Lørenskog. Et Prøysenprogram i Kulturhuset på Oppdal står også på listen over hva denne allsidige mannen ar gjort.

Jostein

Kramgoa`låtar og svensktoppar

Turneperiode 13. januar - 4. februar

Vi starter året 2014 med melodier og hits fra vårt naboland Sverige. Jostein Sjøhaug var på turne i 2013 med allsang. Denne gangen er det de gode gamle låtene fra vårt naboland Sverige som han har med seg i gitarkofferten sin. Lyckliga gatan, Sleng en slant ut i brönnen, Der björkarna susa er noen av melodiene du får høre Musikeren

Jostein Sjøhaug er opprinnelig fra Sørvågen og blant annet kjent som stemmen til Sjøboden Joviale i den populære tv-serien om redningsskøyta Elias. Han er nå bosatt på Skedsmokorset i Skedsmo kommune. Jostein har med seg gitaren sin, og sitt gode og smittende humør. Jostein Sjøhaug er en glad trubadur som har reist land og strand rundt i mange år. Spillingene har foregått på store og små scener, privat og på institusjoner for både syke, barn voksne og eldre. Repertoaret tilpasses etter behov. Det vil si at det mangler ikke på sanger.Jostein tar gjerne en oppfordring eller to. Kan man ikke, så kan man i alle fall prøve. Det er jo også, som regel, hjelp å få blant publikummerne