Nyheter  Tirsdag 21. april 2020

Digital øvelseshelg med BUJO

I helgen gjennomførte BUJO – Buskerud ungdomsjazzorkester sin første digitale samling. Musikalsk leder Magnus Aannestad Oseth og administrator Steffen Granly synes det fungerte veldig bra.

BUJO er et jazzorkester for ungdom i aldersgruppen 15 - 20 år som drives av Buskerud musikkråd og Østnorsk jazzsenter. BUJO har fire til fem øvingssamlinger i løpet av året, fortrinnsvis i helger og på fridager. Musikalsk leder i 2020 er trompeter Magnus Aannestad Oseth fra Steinberg i Nedre Eiker.
BUJO spiller flere konserter i året, et av høydepunktene har pleid å være Kongsberg Jazzfestival.
Vårens og sommerens konserter er dessverre avlyst men det jobbes med høsten.

Litt om hvordan de digitale øvelsene ble gjennomført
Teori-del: De rigget opp kamera som filmet et keyboard. Magnus spilte keyboard mens han forklarte hva han gjorde, samtidig delte Steffen skjermen sin med Sibelius og viste all teori på noter. Dette fungerte fint og teoridelen fikk god tilbakemelding fra deltakerne.

"Fellesøvelse": Noter ble sendt ut i forkant på dropbox til alle deltakere. Musikalsk leder spilte så av lydfil som deltakerne spilte til hver for seg.

De gjennomgikk også teori på hvordan man kan plukke en solo og ga deltakerne en oppgave i forbindelse med dette.

Dag to fikk alle deltakere en til en samtale med Magnus og Steffen hvor de tok for seg alt fra forventninger til å spille i orkesteret til konkrete tips om spilleteknikk og egenøving.

Les mer om BUJO her

Samspill over nett
Rigget for teori
Teori video med piano og delt skjerm med noter
En til en samtale med alle Her med Emil Olsen
Videomote med hatter