Nyheter  Tirsdag 19. april 2022

Framtidas folkemusikk - fagdag for musikkinteresserte

Søndag 3. april 2022 arrangerte vi Framtidas folkemusikk på Folkemusikksenteret i Buskerud. Det ble en innholdsrik fagdag med kurs, panelsamtale, konsert og nettverking.

Marit soknadskurs oks

Søknadskurs med Marit fra Musikkontoret ØKS

Panelsamtale folkemusikk

Panelsamtale "Framtidas folkemusikk"

Mio konsert

Konsert med folkrockbandet Mío

Even og Andrea konsert

Duett med Even Ellegard Westeng og Andrea Søgnen

Andrea konsert 220419 121133 1

Andrea Søgnen konsert

Even Ellegard Westeng konsert

Konsert med Even Ellegard Westeng

Tilbakemelding folkemusikk

Tilbakemelding til artistene fra fagpanelet

Folkemusikksenteret

Folkemusikksenteret i Buskerud

I samarbeid med Musikkontoret ØKS, Folkemusikksenteret i Buskerud og FolkOrg arrangerte vi en fagdag for musikkinteresserte på Folkemusikksenteret i Prestfoss. Dagen startet med et kurs i søknadsskriving holdt av Marit Stokkenes i ØKS. Her fikk de fremmøtte tips og råd om hvordan sette opp prosjektbeskrivelse, budsjett og de fikk input på søknader de hadde under utvikling.

Andre post på programmet var en panelsamtale med tittelen "Framtidas folkemusikk". Panelet bestod av Unni Løvlid - leder for folkemusikkstudiet ved NMH, Niles Røine - musiker og driver av plateselskapet Ta:lik og Andreas Ljones - musiker og produsent ved Riksscenen. Panelsamtalen ble ledet av Christin Bastiansen fra Buskerud musikkråd og tok for seg teamer som rekruttering, folkemusikkens ståsted i 2022 og utfordringer for unge folkemusikkaktører i bransjen. Det var også åpent for publikum å stille spørsmål. Panelsamtalen ble vellykket og det kom mange gode historier fra det erfarne og dyktige panelet. Samtalen ble tatt opp og blir muligens lagt ut som en podcast.

Etter lunsj og litt nettverking var det klart for konsert med unge folkemusikktalenter. Artistene spilte hvert sitt sett på 15 minutter og fikk etter endt konsert tilbakemelding av fagpanelet fra panelsamtalen. Tilbakemeldingen ble en dialog mellom artist og panel hvor det ble satt fokus på å gi råd og tips om videre progresjon og karrieremuligheter. Vi har tidligere arrangert slike "Feedbacks" i forskjellige sjangre. Arrangementet gir unge artister mulighet til å spille for erfarne bransjeaktører de ikke møter til vanlig og gir dem mulighet til videre utvikling og å knytte nye bekjentskaper.
Deltakerne sender inn søknad og blir plukket ut for å delta. Det er alltid veldig høyt nivå på artistene.

Artistene som deltok var Even Ellesgard Westeng - gitar og munnharpe, Andrea Søgnen - langeleik og bandet Mío som spiller egenkomponert folkrock. Det var stor spredning i repertoar, høyt nivå på utøverne og det ble god stemning i publikum. Dette er uten tvil artister vi kommer til å høre mer fra. Konserten ble filmet og et utvalg vil bli publisert på et senere tidspunkt.

Det var første gang det ble arrangert en slik fagdag på Folkemusikksenteret og den ble tatt godt i mot. Vi håper dette er noe vi kan gjenta ved en senere anledning.

Arrangementet ble støttet av Frifond og Buskerud folkemusikklag