Nyheter  Tirsdag 28. april 2020

255 000 kroner i aktivitetsstøtte til kor i Innlandet

Til tross for koronaviruset, har 215 ulike korprosjekter fått tildelt aktivitetsmidler for kor. Til sammen 16 korprosjekter i Innlandet har fått tildelt en samlet sum på 255 000 kroner.

Totalt 271 søknader

Tilskuddsordningen Aktivitetsmidler for kor er en nasjonal støtteordning for kor, og forvaltes av Norges Korforbund på oppdrag fra Norsk kulturråd. Ordningen har som formål å stimulere til musikalsk utvikling og økt kvalitet i det lokale korlivet, øke samarbeidet mellom kor og profesjonelle aktører og gi publikum gode og varierte konsertopplevelser.

Utvalget har nå ferdigbehandlet søknadene som kom inn til fristen 15. mars 2020. Totalt kom det inn 271 søknader om konsertstøtte. Det ble søkt om til sammen 7,8 millioner kroner, og totalt ble 3,3 millioner kroner fordelt på 215 ulike prosjekter. Av disse er 16 av prosjektene i Innlandet.

Fordelingsutvalget bestod av Selma Holmquist (Ung kirkesang), Bengt Norbakken (Norges kirkesangforbund), dirigent Ingrid Danbolt og Martin Borgnes (Norges korforbund).

Tildelinger i Innlandet

Kor/arrangør Prosjekt Tilskudd

Brøttum korforening

Kirkekonsert med Sveinung Hølmebakk

10 000

Cantate Domino

Påskefest med Cantate Domino

30 000

Corvus Corax

Opera-/drikkeviseprosjekt i anledning 20-årsjubileum

7 000

Fredheim Blandede Kor

Steve Dobrogosz jazzmesse

12 000

Gruekoret

Operaperler på operapub

15 000

Hof kulturkirke

E. Griegs "Fire Salmer" og improvisasjoner

10 000

Lillehammer kammerkor

Jesu, meine Freude

5 000

Musikk ved Glomma

Kirkekonsert

10 000

Opera Lillehammer

Operafest på Lillehammer - Vilt og vakkert

20 000

Søndre Land kirkekor

Messe for en såret jord

30 000

Totengospel

Konsert med gjestesolist Ole Børud

20 000

Tylldalen blandakor

Bygdakveld på husa - i Kjell Aukrust sin ånd

6 000

Vallset Sanglag

Happy Together

10 000

Vingar vocale

Jazz on a summer's night

30 000

Vingrom Sangkor

Messa di Gloria

15 000

Øystre Slidre Sanglag

Requiem av Maurice Duruflé

25 000

Tilskudd til tross for Covid-19

Søknadene om prosjektstøtte ble sendt inn både før og etter at koronaviruset sørget for at alle korøvelser og offentlige konserter i Norge ble stoppet.

- Vi har likevel valgt å behandle alle søknadene uavhengig av om vi tror en konsert blir gjennomført, utsatt eller avlyst, fordi vi ønsker å skape mest mulig rettferdighet mellom søkerne. Vi har gitt tilskudd til de prosjektene som oppfyller kriteriene for støtte, som har et godt konsertprosjekt og som trenger finansiering, forteller Martin Borgnes fra Norges korforbund.

Slik situasjonen er nå, er det naturlig at mange prosjekter er avlyst eller utsatt. Det gjør at mange kor og innleide frilansere mister viktig inntekt. I den forbindelse er det lansert en ordning der det kan søkes om utsettelse av prosjektet og beholde tilskuddet. I tillegg kan en søke om å få tilskuddet utbetalt til tross for utlysningen.

- Forutsetningen for denne kompensasjonen er blant annet at halve tilskuddet deles med de eksterne profesjonelle samarbeidspartnerne på prosjektet. Men det er selvsagt ikke meningen at de eksterne skal få høyere enn avtalt honorar, presiserer Borgnes.

Les mer om aktivitetsmidler for kor

Gruekoret

Gruekoret er en av tilskuddsmottakerne til sitt prosjekt "Operaperler på operapub"