Nyheter  Onsdag 22. mai 2019

Innlandet musikkråds musikerstipend tildeles Marius Westling

Siden 1991 har musikkrådet delt ut stipend til unge, lovende utøvere fra eller med tilknytning til Innlandet. Årets stipend går til Marius Westling (18) fra Hamar.

I år fikk vi inn 16 meget gode søknader fra ungdommer fra hele Innlandet. Vi ser at nivået er blitt svært høyt på mange av søkere, og flere er fanget opp av talentprogrammer eller går hos dyktige lærere allerede. Dette er en gledelig utvikling, og viser resultatene av den store innsatsen kulturskolene og de lokale lagene gjør med opplæring av unge. Her dannes fundamentet for unge utøvere, enten de skal satse på musikk som levevei, eller ha det som en hobby for livet.

Stipendet består av kr. 15000,- og et diplom.

Marius Westling

Om årets stipendvinner:

Marius Westling startet sin undervisning på fiolin ved Hamar kulturskole med Marit Lindquist som lærer allerede fra seksårsalderen. Fra 2015 til 2017 gikk han på Talentutviklingsprogrammet til Norges musikkhøgskole med folkemusikk som fordypningsområde, og hadde Bjørn Kåre Odde, Aslak Brimi og Steinar Ofsdal som lærere i fele og hardingfele. I tillegg har han tatt privattimer hos Sven Nyhus. Westling har også hatt opplæring fra Barratt Dues musikkinstitutt fra 2009. I 2017 ble han tatt inn i talentutviklingsprogrammet Unge Talenter ved instituttet. For tiden går Marius i 2. klasse på musikklinja ved Stange videregående skole. Han har hatt den viktigste folkemusikkundervisningen hjemme hos sin mor og far.

I 2016 fikk Marius Drømmestipendet som deles ut av Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd, og fikk i den anledning muligheten til å ta spilletimer med Sven Nyhus.

«Folkemusikken er et fristed for meg som musiker der jeg kan utfolde meg på en helt annen måte enn innenfor den strenge klassiske musikktradisjonen. Folkemusikken i Hedmark trenger gode utøvere som behersker instrumentet på et høyt nivå. Kvalitet fanger publikum og skaper interesse for tradisjonen. Målet er å bli en dyktig musiker som behersker flere sjangere på en overbevisende måte», sier Westling.

Westling har tidligere hatt undervisning med Kirill Troussov. Han søker stipend til å ta flere timer med Troussov, samt timer med Thomas Lomundal til fordypning i storgardsmusikk.

Vi gratulerer og ønsker Marius lykke til!

Se tidligere saker om Marius Westling her:

Tildelinger de tre siste årene:

2018: Sanger Ingrid Joramo Lund fra Kongsvinger
2017: Hornist Alexander Lohmann fra Rena
2016: Fiolinist Kristin Pas fra Sørskogbygda

Kriterier:

  • Stipendet deles ut til unge sangere/musikere i Hedmark og Oppland i alderen 13-19 år
  • Stipendet deles ut etter søknad - til en eller flere kandidater
  • Stipendet deles ut til særlige talenter innen alle musikksjangre
  • Stipendet skal knyttes til spesielle kurs, hospitantopphold, ekskursjoner og lignende