Nyheter  Onsdag 2. oktober 2019

Moro på samspillkurs i Valdres

14. - 15. september arrangerte Korpsnett Norge det første i en rekke med samspillkurs for de aller yngste korpsmusikantene. Og deltakerne var samstemte. De synes det var utrolig moro å få være med på en helg preget av korpsmusikk på Merket i Valdres.

- Dette er virkelig moro. Vi lærer så mye her. Dette burde mange flere drive med. Vi blir mye bedre kjent med hverandre. I pausene blir det litt tid til fotball og andre aktiviteter, men mest av alt sitter vi og spiller sammen, og vi får hjelp hele tiden om det er noe vi lurer på, sa en av deltagerne på helgesamlingen.

Det ble en minnerik helg hvor dyktige instruktører geleidet de unge korpsmusikerne videre i musikkens vidunderlige verden. De fikk spille sammen i grupper og felleskorps, lære å dirigere og mye annet. Det var musikalsk leder Bente Illevold som sammen med instruktørene Charlotte Richardsen og Tore Ljøkelsøy motiverte musikantene til velklang og samspill. Det var moro å observere iveren til de unge musikerne. - Det er en fantastisk gjeng vi har her. Det er moro å jobbe med så lærevillige og flotte elever, sa Illevold.

Musikkonsulent Jan Erik Helleren, forteller at det er lagt ekstra vekt på å organisere disse samlingene slik at alle skal føle seg trygge siden deltakerne er i aldersgruppen 9 - 11 år. - Derfor hadde vi engasjert Vestre Slidre skulekorps til å ha en vertskapsrolle for oss på kurset i Valdres. Det var alltid var minst to foreldre til stede som kunne bistå elevene om det var noe de lurte på eller om de fikk hjemlengsel.

Dette er virkelig moro. Vi lærer så mye her. Dette burde mange flere drive med.

Et av formålene med kursene er at de yngste musikantene skal få en introduksjon til de mer tradisjonelle sommerkursene, men av kortere varighet og med kortere reiseavstand. - For en del deltakere kan det være lenge nok med en enkelt overnatting borte fra familien. Noen av dem har kanskje aldri overnattet uten at mor eller far er sammen med dem før. Da er rammen rundt ekstra viktig, sier Helleren.

At deltakerne trivdes på Valdreskurset var helt sikkert. De stormet til øvelsene etter pausene, faktisk så kom de så tidlig at instruktørene måtte be dem vente litt ute på gangen mens de selv øvde til lærerkonserten de skulle ha på lørdagskvelden.

Kursene arrangeres med støtte fra LNU Aktivitetsstøtta, og med Dirigentløftet som aktiv medspiller.

Tekst/foto: Geir Norling

Korps 78
Korps 8
Korps 32
Korps 49
Korps 68
Korps 18