Nyheter  Fredag 28. mai 2021

Stipend til Ragna Valde Sletten og Hedda Pettersbakken

Siden 1991 har musikkrådet delt ut stipend til unge, lovende utøvere fra eller med tilknytning til Innlandet. Årets stipend går til Ragna Valde Sletten (19) fra Vågå og Hedda Pettersbakken (15) fra Eina.

I år fikk vi inn 24 søknader fra ungdommer fra hele Innlandet. Vi ser at nivået er blitt svært høyt på mange av søkere, og flere er fanget opp av talentprogrammer eller går hos dyktige lærere allerede. Dette er en gledelig utvikling, og viser resultatene av den store innsatsen kulturskolene og de lokale lagene gjør med opplæring av unge. Her dannes fundamentet for unge utøvere, enten de skal satse på musikk som levevei, eller ha det som en hobby for livet.

Hvert stipend består av 7500,- og et diplom, og tildeles Ragna Valde Sletten og Hedda Pettersbakken.

Ragna Valde Sletten

Ragna Valde Sletten

Ragna Valde Sletten

Ragna Valde Sletten (19) fra Vågå er født og oppvokst i et folkemusikk- og gammeldansmiljø som har hatt en stor betydning for hennes engasjement for folkemusikk og det framtidige folkemusikklivet for de unge. Hun er styremedlem i Gudbrandsdal folkemusikklag sitt styre for å gi råd og innspill fra et ungt perspektiv. De tre siste årene har Ragna vært elev ved folkemusikklinja ved Vinstra videregående skole.

- Mitt mål for musikkutøving er å formidle folkemusikken rundt om i landet, men også spesielt folkemusikken fra mitt distrikt. Målet er også å oppnå mitt fulle potensial. Eg er svært opptatt av å inspirere dei yngre til å gjera det same.

Til høsten begynner Ragna ved Ole Bull Akademiet på Voss. - Å få stipend vil bidra stort med skole til hausten, og større ting som prosjekt og framtidige planar. Det er også ein stor inspirasjon med tanke på at eg blei valgt ut til dette stipendet, så eg er svært takksam for det!

Hedda Pettersbakken2

Hedda Pettersbakken

Hedda Pettersbakken

- Musikk og sang har alltid vært en del av livet mitt, forteller Hedda Pettersbakken (15) fra Eina. Hun har sunget siden hun var liten, og er også svært opptatt av teater og musicals. Da hun var fem år gammel, begynte hun med teater ved Fyrverkeriet kulturskole/Vestre Toten barne- og ungdomsteater, og gikk senere over til å ta sangtimer ved kulturskolen Mjølkefabrikken.

- Jeg er kjempeglad og begynner å forstå at jeg virkelig har fått stipend, sier Hedda når vi tar kontakt med henne noen dager etter at hun fikk vite at hun var årets stipendmottaker.

Hedda skal bruke stipendet til å ta sangtimer med operasanger Eli Kristin Hansveen. - Timene med Eli Kristin vil kunne være med på å muliggjøre mitt mål om å bli en stødig og god sanger, samt å kunne livnære meg av å synge.

- Jeg setter stor pris på få et slikt stipend, da det gir meg en mulighet til å arbeide hardere med å bli bedre. Det vil være med på å gi meg mulighet til å utvikle meg som sanger og til å kunne glede andre.

Les mer om stipendet her