Nyheter  Fredag 25. januar 2019

Trombonemani

I helga arrangeres det samspillhelg for trombonister på Toneheim sammen med Norsk tromboneenseble (NTE). NTE består av trombonistene Clare Farr, Petter Winroth, Sverre Riise og Audun Breen fra Kringkastingsorkesteret og Oslo filharmoniske orkester, som de siste årene har reist som et ensemble til by og bygd over hele landet og samlet grovmessingblåsere til en helg stappfull av ensemblespill, masterclass og workshop.

Ensemblets medlemmer er alle aktive som pedagoger, fra aspirant -til musikkstudentnivå. Deltakerne som er påmeldt kurset kommer fra hele landet, og vi ser fram til en lærerik samspillhelg. Helgen avsluttes med en konsert med NTE i Hamar domkirke søndag 27. januar kl. 15.00 med et repertoar som spenner seg fra barokk til jazz og samtidsmusikk. I tillegg vil deltakerne presenterer noe av det de har vært med på.


Om Norsk tromboneensemble:
Norsk tromboneensemble ble stiftet i 2013 og består av trombonistene Audun Breen, fra Oslo filharmoniske orkester og Sverre Riise, Petter Winroth og Clare Farr fra Kringkastingsorkesteret. De har svært bred erfaring som solister og kammermusikere. De behersker de fleste genre, fra barokken til samtidsmusikk, jazz og pop. Stiftelsen av Norsk tromboneensemble kommer som et resultat av musikernes sterke ønske om å utvikle seg som ensemble, å presentere variert trombonemusikk på et høyt nivå lokalt og nasjonalt og å være en inspirasjonskilde for messingblåsere i alle aldre og på alle nivå.

Med den store bredden ensemblets musikere behersker, ønsker de å inspirere et bredt publikum fra skolekorpsmusikanter til profesjonelle musikere og alminnelige konsertgjengere, gjennom en utstrakt konsert- og pedagogisk virksomhet. Under konserten i Hamar domkirke på søndag vil NTE spille musikk av blant annet Beethoven, Hvosflef, Bacharach og Gershwin.

Arrangører: Hamar domkirke, Innlandet musikkråd, Norges musikkorps forbund Hedmark og Oppland, Toneheim folkehøgskole. NTE støttes av Furestiftelsen.

Les mer om Norsk tromboneensemble på deres nettsider: http://tromboneensemble.no/