Nyheter  Tirsdag 4. februar 2020

3 kurs for kor!

Norges Korforbund (NK) tilbyr kurs for medlemmer og ikke-medlemmer 6.-8.mars i Molde.

Skjermbilde 2020 02 04 kl 15 28 07

Nybegynnerkurs i dirigering

Grunnkurs i korledelse - Prøv deg som kordirigent (1 helg, 16 timer)

Dette er kurset for deg som vil prøve deg som kordirigent og som ikke har noen erfaring fra før utover det å være korsanger.Dette er et basiskurs. Kanskje er du helt ny som hjelpedirigent? Du hjelper kanskje til med stemmeøvelser, er notekyndig og vil litt mer? Målgruppen for dette kurset er de som ønsker å lære mer om faget korledelse. Vi gjør oppmerksom på at grunnkurset arrangeres på samme tid og sted som årskonferansen for NK Nordmøre og Romsdal. Dette kan bli en helg med et helt spesielt kormiljø! Så her er det bare å hive seg på! Koralliansen har laget et program for dirigentopplæring der dirigenter og hjelpedirigenter som ikke har musikkutdanning kan styrke sin kompetanse innenfor kordireksjon.

Instruktør er Tor Halvard Nilsen.

Egenandel kr 300, resten er sponset av Koralliansen.
I tillegg må du betale eventuell overnatting og kost.

DIRIGENTKURS TRYKK HER FOR PÅMELDING

Solistkurs

Solistkurs

Blir du fort sliten eller hes i stemmen når du synger? Eller kanskje du synes det er vanskelig å få nok stemmekraft? Har du lyst til å lære mer om hvordan du kan få en bedre pust og støtte og hvordan du kan håndtere nervøsitet? Meld deg på solistkurs og få med deg noen verktøy som kan gjøre solistdrømmen både tryggere og enklere!Dette kurset er designet både for deg som alltid har drømt om å få være korsolist og for deg som har vært solist ved flere anledninger tidligere. Hensikten med kurset er å gi et innblikk i hvordan samspillet mellom kropp og stemme kan løfte vokalteknikk, sangformidling, tilstedeværelse, trygghet og sangglede til nye høyder.Ved hjelp av de banebrytende metodene Komplett sangteknikk og Timani legges det opp til en felles introduksjon der vi jobber med fysiske og vokaltekniske øvelser i fellesskap. Deretter får du mulighet til å delta på mesterklasse - et praksisfellesskap der du får individuelle instruksjoner på den sangen du skal fremføre på søndagens konsert, foran de øvrige deltakerne. Min erfaring er at en får et stort utbytte av å overvære den som blir undervist.

NB! Av tidsmessige hensyn er det kun plass til 12 aktive deltakere på mesterklassen. Tar du sjansen? Førstemann til mølla!

Deltakeravgift kr 1000. Spør gjerne om koret vil sponse deg! De trenger sikkert en solist innimellom.

SOLISTKURS TRYKK HER FOR PÅMELDING

Korsangerkurs 1

Korsanger kurs

Korsangerkurset er ledet av fabelaktige Steffen Kammler.Steffen er opprinnelig fra Tyskland, og har bodd i Norge i mange år. Han har vært kormester ved Den Norske Opera og Ballett, og jobber i dag som lærer på musikk, dans og drama, er dirigent for Cæciliaforeningens kor i Oslo, og har seminarer rundt i hele landet for kor og er mentor for mange kordirigenter. Han hadde også det musikalske ansvaret for korforbundets gigantprosjekt «Opera Hele Landet» med forestillinger på Operaen i Oslo og Olavshallen i Trondheim.

Det blir 3 økter; lørdag formiddag og ettermiddag + søndag formiddag før vi avslutter med konsert på hotellet før lunsj på søndag.
Dere skal lære dere tre låter, som dere vil få tilsendt ca 2 uker før, slik at dere kan øve litt hjemme før kurset.

Deltakeravgift 300 pr korsanger.

KORSANGERKURS TRYKK HER FOR PÅMELDING