Nyheter  Mandag 6. desember 2021

Q&A med Ola Kvernberg

Bli med på denne Q&A'en med Ola Kvernberg, og bli bedre kjent med mannen bak fela 8.des kl.19.00 på nett.

Ola annonsebilde for livestorm

Her vil du kunne få muligheten til å stille spørsmål til en av de største virtuose musikerne vi har her til lands.I denne Q&A’en så får vi møte fiolinisten fra Fræna i Møre og Romsdal, som lever av og har skapt seg en stor karriere som jazzmusiker, multiinstrumentalist og komponist.

Ola er sønn av musikerne Liv Rypdal Kvernberg og Torbjørn Kvernberg, og bror til musikerne Kari Kvernberg Dajani og Jorun Marie Kvernberg og barnebarn til spellemann, fiolinist og folkemusikkomponist Peter L. Rypdal.

Han begynte å spille folkemusikk i ung alder, og ble klassisk skolert på den kommunale musikkskolen og studerte allerede klassisk fiolin fra han var ni år gammel. Det ble etter hvert utdanning ved Jazzlinja i Trondheim (NTNU), og de påfølgende årene oppdaget han jazzen, og flyttet fokuset helt til den optimistiske, stringswing-arven etter Django Reinhardt. Som 17-åring drev en improvisert jamsession med den legendariske norske jazzgruppen «Hot Club de Norvége» ham inn i jazzscenen og et liv med omfattende turnéer, albuminnspillinger og internasjonale opptredener. Som 20-åring hadde han en rekke spillejobber, inkludert opptredener på Birdland (NY, USA), 100 Club (London, Storbritannia), Jazz a Vienne (Frankrike), samt fire album ute på Hot Club Records.

Ola har som musiker gjort seg sterkt bemerket og har vært med på et utrolig bredt spekter av musikalske prosjekter opp igjennom tidene.

Meld deg på her: https://app.livestorm.co/p/d5b...

Denne eventen er støttet av BandOrg og KOMP