Nyheter  Fredag 5. november 2021

Til minne om Steinar Lund

Vår gode munnspillvenn Steinar Lund har gått bort.

Det var med tungt hjerte vi i styret i NMf mottok melding om at vår gode munnspillvenn Steinar brått og uventet var gått bort.

Steinar var en bauta, med sitt rolige vinnende vesen og sitt gode humør. Han var en det var lett å bli kjent med, og han var en sosial og kontaktskapende person som alltid hadde tid til en prat.

Munnspillet har vært en kjær interesse, kanskje nettopp fordi det er et instrument som knytter mennesker sammen. At Steinar også var korist i sangkor, og til og med var instrumentmaker som laget sine egne gitarer, viser bare hans allsidighet og interesse for musikk og fellesskap.

I 2019 arrangerte Steinar NMf sitt årlige seminar på Risøya hvor vi alle fikk være med på båttur ut til Sandøya hvor han bodde. Her holdt vi en minikonsert på årets pølsefestival som er en tradisjon for alle som bor på øya.

Steinar hadde i mange år en drøm om å få spille en duett sammen med Sigmund Groven. Og det var nettopp på Sandøya han fikk drømmen oppfylt. Sammen spilte de «Sommernatt ved fjorden» av Ketil Bjørnstad som i mange år bodde selv på Sandøya.

Avslutnings konserten for seminaret ble holdt i Dypvåg Kirke hvor Steinar hadde fått med seg Sandøya-koret som han og var en del av. Kor og munnspill sammen ble en fantastisk opplevelse for publikum.

Steinar var en av de faste deltakerne på NMf sine årlige munnspillseminarer. I år var ingen unntak da NMf arrangerte munnspillseminar i Selbu. At han ble 70 år under selve seminaret, var ingen hindring for å ikke delta.

Steinar hadde sitt hyggelige hjem på Vestre Sandøya, der han har bodd sammen med sin kone Wenche og katten. Når man bor på en øy, til og med på bryggekanten, blir selvsagt sjøliv og fiske en del av hverdagen, og det var det i sannhet for Steinar også. Kom man på besøk til Steinar og Wenche, ble man hentet i sjarken, og sjømat kom ofte på bordet.

Det blir noe som mangler på neste seminar, når Steinar ikke er blant oss lenger. Men vi skal ta vare på de gode minnene vi har etter den gode vennen og kjernekaren Steinar var.

Steomar gitar 3
Steinar og Sigmund
Steinar og Liv Marit
Steinar og Ivar Anton
Steinar 70 ar
Steinar Skjark C
Steinar gitar 2 C
Steinar gitar 1 C