Nyheter  Lørdag 1. juni 2019

Dirigentløftet - en nasjonal dugnad

Norsk musikkråd inviterer til supperåd tirsdag 4. juni kl. 11 – 13 i Musikkens hus på Schous´plass.

Dirigentløftet - en nasjonal dugnad

Dirigentløftet ble lansert høsten 2018 og kor, korps, orkestre, kulturskoler, musikklinjer, folkehøyskoler, høyere utdanning og landets profesjonelle ensembler bidrar allerede med tilbud og øvingsarenaer for dirigenter i alle aldere. Dirigentløftet har en elitesatsing og en breddesatsing og Morten Wensberg, Birgitte Grong og Eline Melgalvis kommer på supperåd for å fortelle om mulighetene, tilbudene og ressursene som finnes.

Dirigentløftet er en tiårig satsning som utvikles etter musikklivets behov, så her er det også mulig å komme med innspill på hva som er viktig for deres felt. Dirigentløftet er initiert av Talent Norge og Sparebankstiftelsen DNB og du kan lese mer om satsningen på www.dirigentløftet.no

Påmelding

BR11473 Morten portrett FULL

Morten Schjelderup Wensberg

er leder for faglig råd i Dirigentløftet. Han er dekan ved Fakultet for utøvende kunstfag, Universitetet i Stavanger (UiS) og står blant annet bak nyvinninger som UiS-nettstudiene ConductIT, Digitale dirigentstudier og Digitale skolekorpsstudier og Nordens største dirigentkurs Dirigentuka.

Bilde

Birgitte Grong

er nasjonal musikkonsulent i Norges Musikkorps Forbund. Hun underviser også ved korpsdirigentstudier på Universitetet i Stavanger og Musikhögskolan Ingesund og dirigerer aspiranter og juniorer i Skiens skolemusikk.

SS310553 Eline M 001

Eline Moe Melgalvis

er prosjektleder for breddesatsningen i Dirigentløftet og jobber med musikkfeltet i Sparebankstiftelsen DNB. Hun er også tidligere styreleder i Norsk musikkråd.

Om arrangementet

Supperådet er etter hvert blitt et tradisjonsrikt forum, hvor saker av interesse for musikklivet og det frivillige kulturfeltet blir presentert og drøftet. VI serverer selvfølgelig suppe! De siste årene har vi stiftet bekjentskap med spennende innledere som Bård Vegar Solhjell, Tone Wilhelmsen Trøen, Frida Blomgren og Olav Torvund.Supperådet har etablert seg som en viktig møteplass - og den eneste arenaen hvor kulturpolitikk drøftes på tvers av amatør/profesjonell, ulike kulturuttrykk etc.