Nyheter  Mandag 22. mai 2023

Frokostseminar: Kulturfellesskap med ukrainske flyktninger

Hvilken rolle har kulturfrivilligheten spilt i inkluderingen av ukrainske flyktninger, og hvor går veien videre? Velkommen til Kulturhuset i Oslo 24. mai.

Kulturminister Anette Trettebergstuen annonserte de ekstra midlene pa HUB Ukraina Skoyen Foto John Halvdan Halvorsen

Velkommen til frokostseminar om inkludering av ukrainske flyktninger i det frivillige kulturliv på Kulturhuset i Oslo 24. mai kl. 08.30-11.00.

Kulturfellesskap med ukrainske flyktninger er et nasjonalt inkluderingsprosjekt for lag og organisasjoner i det frivillige musikk- og kulturliv som ønsker å inkludere ukrainske flyktninger i sine aktiviteter.

Det nærmer seg nå slutten på prosjektet og vi ønsker i den anledning å invitere til et evalueringsseminar. Her vil vi både dele erfaringer fra prosjektet som har vært og ha samtaler om kulturlivets rolle i inkludering fremover.

Prosjektet er et samarbeid mellom Norsk musikkråd, Musikkens studieforbund og Kulturalliansen og er finansiert av Kultur- og likestillingsdepartementet og Sparebankstiftelsen. Les mer på musikk.no/ukraina.

Alle interesserte er hjertelig velkomne!

Program

08:30-09:00 Kaffe og lett frokost

Del 1: Kulturfellesskap med ukrainske flyktninger

  • Velkommen og kort om bakgrunnen for prosjektet
  • Det frivillige musikk- og kulturliv som arena for inkludering og fellesskap. Ludvig Claeson, generalsekretær i Musikkens studieforbund og Marianne Ween, daglig leder i Kulturalliansen.
  • Lansering av prosjektrapport. Mari Romarheim Haugen, prosjektleder hos Norsk musikkråd
  • Ulike aktører deler sine erfaringer. Samtale med Ida Zalk, daglig leder Ung i kor Oslo, Anna Kargaltseva Sandvik, prosjektmedarbeider hos Akershus musikkråd og Julianna Okstad, prosjektmedarbeider hos Innlandet musikkråd. Samtalen ledes av Mari Romarheim Haugen.

Musikalsk innslag v/Vasyl Bendas (akkordeon)

Del 2: Inkludering i kulturfrivillighet: Hva er motivene, mulighetene og barrierene?

  • Hva kan det søkes om - og hva søkes det til? Jo Morten Weider, seniorrådgiver i Kulturtanken med ansvar for tilskuddsordningen Inkludering i kulturliv
  • Hva er de viktigste motivene og barrierene for inkludering i kulturfrivillighet? Karl Henrik Sivesind, forsker ved Institutt for samfunnsforskning
  • Hvordan kan kommuner og kulturfrivillighet spille på lag? Hannah Wozene Kvam, seniorrådgiver samfunnsutvikling og tverrfaglig samordning hos Viken fylkeskommune
  • Hva mener organisasjonene skal til for å lykkes med inkluderingsarbeidet? med blant annet assisterende generalsekretær Ida Marie Holmin, Frivillighet Norge og Unni Færøvik, daglig leder i Korpsnett Norge
  • Kulturdepartementets prioriteringer for å skape bred deltakelse og tilgang på kulturaktiviteter. Therese Koppang, avdelingsdirektør for sivilsamfunn og idrett.

Konferansier er Bjarne Dæhli, generalsekretær i Norsk musikkråd.