Nyheter  Søndag 14. februar 2021

Vi elsker deg, Bent

Vi elsker deg, Bent, når du passer på oss. Men avstandsforholdet til musikken sliter på helsa. Vi trenger deg i forholdet nå, Bent, la oss få øve i små grupper. Musikk er førstehjelp for folkehelsen, la oss skape mer kjærlighet sammen!

121950367 331001111568965 8386921340224741921 n

Vi er litt skuffet over at du ikke har gått raskere frem, Bent. Vi er klare og ansvarlige, men synes du har holdt oss lenge på gress.

Valentinsdagen er en kjærlighetsdag, og en viktig dag for å pleie forholdet. Etter flere måneder uten konserter og øvelser tror kanskje mange at tilliten til helseministeren er tynnslitt. Tvert imot – kjærligheten fra musikklivet og Norsk musikkråd har aldri stått sterkere.

Vi elsker deg, Bent, fordi du har omsorg for oss, men vi har et håp om hvordan forholdet skal utvikle seg videre.

Det har gått lang tid uten at du har villet ha noe med musikklivet å gjøre, Bent. Det tærer selvsagt på forholdet. Når du stenger landsdeler som ikke har hatt særlig mye smitte er du streng. Det er bra å være myndig, men et godt forhold må også handle om tillit og det å gi frihet under ansvar.

Vi har sett at du har vært litt gretten i vinter, men selv når det blåser kaldt og fristelsene kan være mange, kommer vi til være lojale mot deg. Vi vil ikke restarte kulturlivet i stort monn før Bent sier at det er greit.

Men, og dette er viktig; i mellomtiden er det de små tingene som teller. Noen få glade toner kan gjøre underverker i et forhold. Vi trenger et påfyll av sang og musikk nå. Det kan vi få til med innendørs musikkøvelser i mindre grupper. Vi trenger ikke å samle hele koret, korpset eller orkesteret. Hvis 10 personer kan møtes til innendørs musikkøvelse vil det hjelpe veldig.

Vi trenger å synge, spille og danse også i 2021, men det krever alltid to for å danse tango. Det trengs flere toner for å lage en harmoni. I den situasjonen vi er i nå, hadde livet uten deg blitt grått og trist. Men selv om vi ikke alltid ser det, så vet vi at du føler det samme for oss: Vi vet at du dypt der inne har et bankende hjerte for musikk og kultur.

Vi har sagt fra til Abid hva vi trenger fra deg for å holde motet oppe, nå må vi snakke med deg om hvordan vi kan gjøre det mulig å møtes i musikk. Vi har tatt ansvar hele veien, så vis oss tillit, Bent, vi vil ikke misbruke den!

Kanskje vi har tvilt på om Bent Høie er den rette for oss. Men når alt kommer til alt så viser det seg at livet ikke er grønnere på den andre siden av gjerdet, det er jo bare å se til Sverige. Men vi aldri må ta hverandre for gitt. En dag selger vi instrumentene, legger ned koret og finner noe annet å bruke tiden på. Det vil vi egentlig alle tape på. Husk at det er folkehelse i hver tone, Bent.

Vi skulle gjerne sett at kulturlivet kunne åpne igjen på mandag. Tiltakene fra 4. januar skulle opprinnelig vare frem til 14. februar, men nå vet vi ikke hvor lenge de vil vare. I stedet for å furte, vil vi heller bruke muligheten til å vise at vi er glade i deg, Bent. Vi er takknemlige for din standhaftighet, men samtidig også litt skuffet over at du ikke har gått raskere frem. Vi har vært klare lenge, og vi synes du har holdt oss lenge på gress.

Et tillitsbasert forhold handler om å gi og ta. Vi må snakke sammen om når vi kan spille sammen igjen, men du må også vise oss tilliten vi fortjener. Tenk på alt vi har gjort, og alle smittevernfaglige forholdsregler vi etablerte for musikkøvelsene vi hadde i fjor.