Musikk og hørsel i sentrum

Vi har tradisjon for å starte landsmøtehelgen med et faglig program. I år har vi valgt å legge programmet til Tvibit, som er en av landets beste eksempler på et kulturhus der ungdom kan produsere og vise frem kultur de har skapt selv.

Oppmøte: Vi tar følge fra lunsjen på hotellet. Eventuelt direkte oppmøte hos Tvibit (Parkgata 27-29) kl 15:00.

Fredrik Forssman

Fredrik Forssman

Presentasjon av Tvibit produksjons- og kompetansesenter

med Fredrik Forssman, leder for Tvibit musikk.

Tvibit ble til etter ønske fra ungdom selv. Det er i dag et produksjons- og kompetansesenter for bredde og profesjonelle innen musikk, ung kultur, helse, film og kreativ virksomhet. Huset ligger midt i Tromsø sentrum og rommer blant annet 11 øvingsrom for musikk, kafé Kringla, Filmhuset, Helsestasjon for ungdom, prosjektrom og lydstudio.

Carl Christian Lein Størmer

Carl Christian Lein Størmer

Tinnitus og hørselstap hos musikere

med Carl Christian Lein Størmer MD-PhD.

Musikkelsker? Ingen kjærlighet er uten risiko. Heller ikke kjærligheten til musikk. Carl Christian Lein Størmer er lege, musiker og filmregissør. Han har tatt en medisinsk doktorgrad innen helsevitenskap på temaet hørsel hos rockemusikere, og er en av landets fremste eksperter på musikk og hørsel. Carl Christian vil ta oss med på en musikalsk/audiologisk ferd, fra hvordan vi oppfatter lyd, hvordan musikk kan skade hørselen i form av hørselstap og tinnitus, til hvordan vi som musikere kan forholde oss til både høy musikk i seg selv og hørselsskader hvis de oppstår.

829 kjetil aamann

Kjetil Aamann

Musikklek i Studio

med Kjetil Aamann

Tvibit har et fantastisk lydstudio. Kjetil Aamann er en fantastisk dirigent. Kan 80 delegater fra det frivillige musikklivet skape noe kreativt? Kjetil er kordirigent og musiker, og til daglig å finne i Norsk sangerforums sekretariat. Kjetil har et lekent forhold til musikk. I studio på Tvibit skal han lede forsamlingen gjennom morsomme musikkaktiviteter som passer for alle. Ta gjerne med egne små håndinstrumenter – Kjetil finner garantert «en stemme» til disse også!