Nyheter  Mandag 15. oktober 2018

Kammermusikkseminar på Engebråten ungdomsskole

I helgen 13.-14.oktober arrangerte UNOF Oslo Kammermusikkseminar på Engebråten ungdomsskole. Les mer her!

Seminaret har røtter helt tilbake til 90tallet, og faglig ansvarlig Kari Holtsmark har vært med hele veien. Med i år hadde vi både instruktører som har undervist i alle disse årene (Igor Rybak, bilde) og instruktører som selv har vært deltakere på seminaret og nå er profesjonelle musikere og pedagoger. Barna som melder seg på blir satt sammen i grupper og øver på et eller flere stykker med en egen instruktør i løpet av helga. Vi har også med noen etablerte grupper som hadde øvd litt på forhånd og kunne briljere med originalkvartetter av Haydn og Sjostakovitsj. «Da vi startet opp seminaret, var det mange som mente at barn ikke kunne spille kammermusikk» sier Kari Holtsmark, "men etter at seminaret hadde eksistert i noen år, og man så hva barna kan få til i løpet av kun en helg, har både kulturskolen, Barratt Dues Musikkinstitutt og flere av orkestrene i UNOF lagt inn kammerspill og strykekvartetter som en del av instrument og orkesteropplæringen".

I år ble også tilbudet utvidet egen folkemusikkgruppe. Felespilleren Elise Hildrum underviste på gehør og det svingte skikkelig av "Tripparen fra Åseral" som elevene hadde lært på gehør i løpet av seminaret. 
Seminaret ble avsluttet med en konsert med salen full av familiene til deltakerne.

PS: På søndag, 21. Oktober kan du oppleve UNOF Oslos Høstkonsert med ungdomsorkestre i Lille Sal på Oslo Konserthus kl. 1300 og 1600!