Nyheter  Mandag 30. mars 2020

Korona

Sist oppdatert onsdag 17. juni.

Korona-situasjonen fører med seg usikkerhet på alle måter - også for det frivillige musikklivet. Her har vi samla informasjon som er relevant for våre medlemmer i denne rare tida.

Oslo musikkråd er nå tilbake på kontoret. Ikke nøl med å ta kontakt på oslo@musikk.no om du har spørsmål – vi er her for å hjelpe våre medlemmer i denne utfordrende tida.

Nå, fra og med 15. juni, er det tillatt med arrangement med opptil 200 deltakere! Les FHIs regler for slike arrangement HER. Norske Konsertarrangører sin veileder for arrangementer er også en god ressurs mtp dette HER.

Oslo musikkråd har i denne perioden jobbet tett opp mot Kulturetaten og Utdanningsetaten for våre medlemmer, spesielt når det gjelder lokaler. Oslo musikkråd har iverksatt et arbeid for å tilgjengeliggjøre lokaler, nå som ikke alle kor, korps, orkester eller andre musikkgrupper har tilgang til sine ordinære lokaler. Utlån av disse lokalene vil bli administrert av Oslo musikkråd.

Her kan du lese daglig leder sitt innspill til Kulturetatens innspillsmøte for frivilligheten fredag 29. mai.

Under finner du nyttige ressurser og lenker i forbindelse med korona.

Våre tilskudd

Konsertstøtte

Konsertstøtten går som normalt.

Rapportskjema for våren 2020 finner du HER.

Søknadsskjema for høsten 2020 kommer ila uke
Voksenopplæringsmidler

Musikkens studieforbund godkjenner nå digitale timer i timeregistreringen. Informasjon om dette finner du HER.

Musikkens studieforbund fordelte 7. april 1.890 862 kr til 9802 deltakarar (772 kurs, 47 315 timar med opplæring) i Oslo!

Ressurser

Musikkhjemmekontoret er en fantastisk ressurs nesten uansett hva du lurer på når det gjelder hjemmekontormusikklivet!

Regjeringen har laget en samleside for kultur, idrett og frivillighet i forbindelse med sviktende inntekter.

De nye bestemmelsene for arrangementer har ført til en del usikkerhet for arrangørene. Regjeringen har nå publisert en oversikt med svar på de vanligste spørsmålene som har blitt stilt om arrangementer og virksomheter som må holde stengt. Disse finner du her.

Nedenfor har vi samlet nettsteder fordelt på kategorier.

Kor

Koralliansen
Norges korforbund

Korps

Korpsnett
Norges musikkorpsforbund

Orkester

Unof - fredag 3. april klokka 12:00-13:00 og 15:00-16:00 holder UNOF informasjonsmøter for orkestre på Zoom.

Musikere/bandDirigenter/instruktører

Creo
Fonoko

Arrangører

Norske Konsertarrangører

Kreativitet!

I unntakstilstanden er det et lyspunkt å se blomstrende kreativitet. Kor har øvelser over nett og musikere strømmer konserter.

Kor, orkester, band finner også løsninger for folkefinansiering på tjenester som Bidra og Spleis, som er de to største norske. I tillegg finner du informasjon om vipps-betaling HER.

I facebookgruppene Korøving i koronatiden og Alternative korøvelser deler kor erfaringer og tips om digitale korøvelser.

Norsk Sangerforum har også satt i gang en dugnad for digitalisering av noter. Bli med i facebookgruppen MuseScore - Digitale stemmer for informasjon.

De virtuelle scenene blir flere og større dag for dag. Brakkesyke 2020, Koronerulling, Digitalscenen, Vierlive, Klassisk Karantene er noen få eksempel. Ballade har også laget en samleside for nettkonserter HER.