Nyheter  Mandag 30. mars 2020

Korona

Sist oppdatert onsdag 18. november.

Korona-situasjonen fører med seg usikkerhet på alle måter - også for det frivillige musikklivet. Her har vi samla informasjon som er relevant for våre medlemmer.

Smittevernveilederen

Det er viktig at alle lag som skal gjennomføre øvelser setter seg inn i og følger smittevernveilederen til Norsk musikkråd. Den finner du HER. Vi anbefaler at du melder deg på e-postvarsling ved oppdateringer på veilederen. Dette får du mulighet til når du laster ned veilederen.

Presisering vedrørende tiltak i Oslo

Fra tirsdag 17. november er ungdomskoler i Oslo på rødt nivå, og det innføres et forbud mot innendørs organiserte fritidsaktiviteter for ungdom mellom 13 og 19 år. Det innebærer at aktiviteter i for eksempel kor, korps, teater, speider, dans og organisasjoner må opphøre. Forbudet vil ikke gjelde barn i barneskolealder.
For barn under 13 år, kan altså aktiviteten fortsette som tidligere. FHI anbefaler at man unngår aktiviteter som samler barn fra ulike lokalmiljø. Bakgrunnen for dette er å forenkle smittesporing.

Som Johansen påpekte under pressekonferansen er det svært inngripende for ungdommen å miste sosiale møtepunkt både på skolen og på fritiden. Vi oppfordrer alle våre lag til å prøve så langt det lar seg gjøre å opprettholde kontakten med barn og unge digitalt. Inviter til videotreff når dere egentlig skulle møtes, for eksempel kan dere arrangere musikkquiz eller lytte på musikk sammen og diskutere det etterpå. Å treffe andre voksenpersoner enn de hjemme er viktig!

Tiltakene vil foreløpig gjelde i to uker.
Les pressemelding fra Oslo kommune her:https://www.oslo.kommune.no/po...

Lokaler
Oslo musikkråd disponerer tre mindre musikkrom på Årvoll skole som vil bli mulig å reservere via våre nettsider i løpet av kort tid. Lokaler var en utfordring før covid 19-pandemien, og er enda større i den situasjonen vi står i nå. Vi har fortløpende kontakt inn mot UDE når det gjelder tilgang på skoler. Skolene i Oslo kan i dag låne ut lokaler til musikkøvelser så lenge de følger retningslinjene. Oppdaterte retningslinjer fra UDE finner du HER. Husk også og tips oss om lokaler! HER finner du google-skjemaet der du kan fylle inn informasjon om lokalet du vet om.

Vi har også en avtale med Popsenteret om leie av lokaler der. Fristen for å søke på dette er nå over, men ta kontakt med oss, så kan du stå på venteliste.

Det er nå arrangementsforbud i Oslo, foreløpig fram til 1. desember.

Les FHIs regler for slike arrangement HER. Norske Konsertarrangører sin veileder for arrangementer er også en god ressurs mtp dette HER.

De nye bestemmelsene for arrangementer har ført til en del usikkerhet for arrangørene. Regjeringen har nå publisert en oversikt med svar på de vanligste spørsmålene som har blitt stilt om arrangementer og virksomheter som må holde stengt. Disse finner du her.


Ikke nøl med å ta kontakt på oslo@musikk.no om du har spørsmål – vi er her for å hjelpe i denne utfordrende tida.

Under finner du nyttige ressurser og lenker i forbindelse med korona.

Våre tilskudd

Stimuleringsmidler fra Oslo kommunes krisepakke til det frivillige musikklivet

FRIST: 15. SeptemberKonsertstøtte

Fristen for å søke om konsertstøtte høst 2020, var 15. august.

Voksenopplæringsmidler

Musikkens studieforbund godkjenner nå digitale timer i timeregistreringen. Informasjon om dette finner du HER.

Andre tilskuddsordninger og ressurser

Lotteri- og stiftelsestilsynet deler ut krisepakke for frivilligheita:
FRIST: 15. september

(Kompensasjonsordningen for idrett og frivillighet forlenges ut året - ny runde vil altså snart bli utlyst.)

Ung i kor deler ut 300 000 i forbindelse med kampanjen Gjensynsglede:
FRIST:
15. september

CREO deler ut 6.2 millioner kroner til musikere bosatt i Oslo.
FRIST: 1. september

Musikkhjemmekontoret er en fantastisk ressurs nesten uansett hva du lurer på når det gjelder hjemmekontormusikklivet!

Regjeringen har laget en samleside for kultur, idrett og frivillighet i forbindelse med sviktende inntekter.

Nedenfor har vi samlet nettsteder fordelt på kategorier:

Kor

Koralliansen
Norges korforbund

Korps

Korpsnett
Norges musikkorpsforbund

Orkester

Unof

Musikere/band/dirigenter/instruktører

Creo
Fonoko

Arrangører

Norske Konsertarrangører

Kreativitet!

I unntakstilstanden er det et lyspunkt å se blomstrende kreativitet. Kor har øvelser over nett og musikere strømmer konserter.

Kor, orkester, band finner også løsninger for folkefinansiering på tjenester som Bidra og Spleis, som er de to største norske. I tillegg finner du informasjon om vipps-betaling HER.

I facebookgruppene Korøving i koronatiden og Alternative korøvelser deler kor erfaringer og tips om digitale korøvelser.

Norsk Sangerforum har også satt i gang en dugnad for digitalisering av noter. Bli med i facebookgruppen MuseScore - Digitale stemmer for informasjon.

De virtuelle scenene blir flere og større dag for dag. Brakkesyke 2020, Koronerulling, Digitalscenen, Vierlive, Klassisk Karantene er noen få eksempel. Ballade har også laget en samleside for nettkonserter HER.