Nyheter  Fredag 24. september 2021

Nå gjenåpnes Norge

Fra lørdag 25. september kl 16.00 fjerner regjeringen de aller fleste nasjonale tiltakene. – Nå går vi tilbake til en normal hverdag, sa statsminister Erna Solberg på fredagens pressekonferanse.

IMG 0971

Nå forsvinner de aller fleste smittevernreglene - også antallsbegrensning på arrangementer.

Under dagens pressekonferanse kunne statsminister Erna Solberg annonsere at regjeringen fjerne de fleste nasjonale smitteverntiltakene, 562 dager etter at hun og regjeringen stengte ned Norge.

Over 90 prosent av befolkningen over 18 år har fått første vaksinedose, og det er forventet at denne gruppen er fullvaksinert om kort tid.

Nå går vi inn i en normal hverdag med økt beredskap, uten generelle smitteverntiltak. Det betyr at:

  • Kravet om én meter avstand fjernes
  • Restriksjoner knyttet til arrangementer og sammenkomster oppheves

Det er fortsatt krav om at man skal isolere seg hvis man er koronasmittet. Det kan også være lokale restriksjoner enkelte steder.

Gjenoppbyggingen av musikklivet starter nå

Når samfunnet nå gjenåpnes, kan vi gå tilbake til å gjennomføre musikkaktiviteter på samme måte som før pandemien. Vi er svært glad for at mange lag allerede er i gang, og håper at de lagene som har hatt lav aktivitet gjennom pandemien nå kan starte opp igjen for fullt.

Flere medlemmer har falt fra under pandemien, og mange har ikke hatt mulighet til å benytte seg av sitt faste musikktilbud. Nå skal vi rekruttere tilbake både nye og gamle medlemmer, og sammen gjenoppbygge musikklivet.