Nyheter  Fredag 24. mai 2024

Oslo-dagen 15. mai

Torleif Kvinnesland Oslo Synger2024 MG 3237

I år markerer vi to jubileer i Oslo. Det er 400 år siden Christiania ble bygget etter den store bybrannen, og 100 år siden vi fikk tilbake middelaldernavnet Oslo. Den 15. mai feirer vi også St. Hallvards dag, til minne og Oslos skytshelgen. I forbindelse med jubileet i år ble det en ekstra stor feiring den 15. mai rundt omkring i byens gater!

OSLO-FEST 2024
På Christiania Torv, akkurat der den danske kong Christian Kvart sto og sa “her skal byen ligge” for 400 år siden, ble Oslo feiret med musikk, teater og taler. Det hele ble sydd sammen av konferansier Christine Dancke. Som hun selv sier: “Det er ikke mange forunt å leve i en by hvor skogens ro er bare minutter unna yrende kulturliv, mengder av digge restauranter og havet. Tenk at jeg er en av de som får muligheten til det! Jeg elsker Oslo, spesielt Gamle Oslo og Østmarka, det er ujålete, gammelt og friskt på samme tid.”

Fra scenen fikk vi oppleve kjente og kjære artister - og nye stjerneskudd! Vi fikk høre Bare Egil Band, kledd opp som en middelalderprins, fremføre en splitter ny Oslo-sang, Døgnfluer viste frem en helt fersk kunstutstilling og en konsert laget på kun 24 timer før fremvisning. Ingrid Jasmin med dansere spilte blant annet MGP-hitten “EYA”, KIGO fremførte nyvunnet Spellemannsmusikk “Stjerner og fyrverkeri”, Vox Humana sang deler av “Byen brenner - rekviem for Oslo”, Primz fikk flere hofter til å røre på seg med sin fengende afro-sound med norsk rapmusikk, Don Martin og Castro gjorde blant annet låta "Ordfører". Ramón avsluttet det hele med allsang på et fullstappet Christiania Torv.

Oslo Dagen Ashton 153
Oslo Dagen Ashton 16

Foto: Richard Ashton

OSLO SYNGER
Samtidig som det var gatefest på Kvadraturen var det også duket for Oslo Synger i Oslo konserthus. Sangselskabet Guldbergs Akademiske Kor sto for festforestillingen og de hadde invitert med seg flere kor og artister som underholdt et nesten utsolgt Oslo Konserthus.

Mannskoret ble etablert i 1916 og består nå av 70 unike sangene som alle elsker byen vår, Oslo! I tillegg til Guldbergs var også Det Norske Jentekor og Vålerenga mannskor blant kor-gjestene. Vi fikk også oppleve fantastiske solister og artister slik som Jonas Alaska, som fremførte sin hyllest til Lillebjørn Nilsen, nemlig den ferske låta “Store Lillebjørn”.

Linnea Dale urfremførte sin nye sang, “Gjennom Oslo”, en vakker ballade som beskriver tiden da hun traff sin mann. Artisten Ehi, kjent sist fra Stjernekamp sang vakre, melodiøse toner, og konferansier Henriette Steenstrup ledet oss gjennom denne fantastiske festkonserten! Det hele ble avsluttet med 200 sangere på scenen og nærmere 1200 publikum i salen som alle stemte i “God natt, Oslo” av Lillebjørn Nilsen.

Vi gleder oss allerede til neste års feiring av byen vi er så glade i!

Spill av video
Torleif Kvinnesland Oslo Synger2024 MG 2681
Torleif Kvinnesland Oslo Synger2024 MG 2558
Torleif Kvinnesland Oslo Synger2024 MG 2651
Torleif Kvinnesland Oslo Synger2024 MG 2855

Foto: Torleif Kvinnesland