Nyheter  Torsdag 17. desember 2020

Flotte, nye arrangementer av folkemusikk fra Østfold!

Østfold musikkråd gratulerer Vegar Vårdal med et feiende flott og flunkende nytt notehefte. Heftet inneholder folkemusikk arrangert for unge strykere!

MH 3832 Slatter fra Oslofjorden HEL 1

I heftet «Slåtter fra Oslofjorden», har Vårdal arrangert sju melodier fra Oslo og områdene rundt. Blant disse finner vi tre fra Østfold: Brudemarsj fra Onsøy, Brudedansen etter Johannes Nielsen Schodsberg og en halling nedtegnet av Christian Haslerud fra Hobøl, som Vårdal i sitt arrangement har kalt Den uendelige hallingen. Arrangementene er også spilt inn slik at man kan høre melodiene og stemmene. Ensemblet består av Vegar Vårdal selv på fele, Bjørn Kåre Odde på fele og bratsj, og Ida Marlene Christensen på cello. Vanskelighetsgraden på stykkene varierer, og det er lagt opp til at musikanter på forskjellige nivå kan spille sammen, enten i en liten gruppe eller i et stort ensemble. Arrangementene er godt gjennomarbeidet og har allerede vært brukt i flere sammenhenger, både på Saffa-kurs og hos Suzukifiolinistene.

Det er utarbeidet en lærerveiledning til hvert arrangement, og stemmene er pedagogisk tilrettelagt med fargekoder og flotte illustrasjoner. Dette er virkelig noe for kulturskoler og orkestre i Østfold som ønsker å spille lokal folkemusikk! Heftet er gitt ut av Musikk-Husets forlag og kan bestilles her: https://musikkforlagene.no/butikk/slatter-fra-oslofjorden/

Det er ikke første gang Vegar Vårdal publiserer folkemusikk fra Østfold. Vårdal er kjent fra folkemusikktrioen «Østfolk» og har, sammen med folkesanger Linn Andrea Fugleseth og gitarist Åsmund Reistad gitt ut en CD med samme navn på Grappa Musikkforlag. Siden 2013 har trioen turnert land og strand rundt med repertoaret fra CD-en. Østfold musikkråd er svært glad for at tradisjonsmusikken fra Østfold har blitt fanget opp og satt på folkemusikkartet av slike eminente musikere.