Nyheter  Mandag 12. oktober 2020

Lansering: "Dansemelodier og viser"!

Det er spennende tider! Flere hundre år gamle melodier fra Østfold er nok en gang i ferd med å vekkes til live, denne gangen gjennom Østfold musikkråd sitt nyeste notehefte "Dansemelodier og viser fra gamle østfoldske notemanuskripter i fleksible arrangementer av Ånon Egeland».

IMG 7281w

Østfold musikkråd har lenge hatt ønske om å presentere et utvalg av gamle dansemelodier som kan spilles i små ensembler, med flere stemmer og for forskjellige instrumenter. Tiden er nå kommet! Arrangementene er laget og samlet i et vakkert notehefte som er rykende ferskt fra trykkeriet. Vi ønsker å dele begivenheten med deg og inviterer til heftelansering med musikalske drypp utført av mannen bak arrangementene, felespiller Ånon Egeland. Han har med seg musikerne Åsmund Reistad, Richard Burgess og Marianne Tomasgård som sammen vil spille noen danser fra heftet. Lanseringen vil inngå i annonsert TradSession-konsert samme kveld med Ånon Egeland og folkesanger Elfi Sverdrup.

Tid: 16.oktober 2020 kl. 20.00 (Dørene åpner kl. 19.00)

Sted: TradSession, St.Croix-huset, St.Croix gate 16, 1607 Fredrikstad.

Om notehefteheftet: Heftet består av 25 dansemelodier og sanger fra tre historiske kilder: Johannes Schodsberg Nielsen, født i Aremark i i 1799, Jacob Preuss Breder, født i Rakkestad i 1807, og Arne Hansen, som trolig var fra Tune ved Sarpsborg og født i 1828. Jeg sier trolig, fordi det er ofte er knyttet mye mystikk rundt disse gamle, personlige gamle notenedtegnelsene. «Å bla seg gjennom to hundre år gamle originalmanuskripter kan være en sterk opplevelse: Høyst personlige merker etter for lengst farne mennesker, satt på det samme sprø papiret du holder i hånda, gjør at fortida føles veldig nær», uttaler førsteamanuensis og folkemusikknestor Ånon Egeland. Han har stått for utvalg av melodiene og arrangert dem for små ensembler, godt hjulpet av Andrea Kasbo Rygh som har vært detektiv og funnet fram til tidligere ukjente kilder, blant annet fra Borgarsyssel museum ved Østfoldmuseene.

Mer om TradSession-konserten

Forhåndsbestilling av billett er nødvendig og gjøres her.

Noteheftet kan bestilles her.

Varmt velkommen til lansering og konsert!

Hilsen oss i Østfold musikkråd,

Marianne Tomasgård (folkemusikkonsulent) og Tonje Gravningsmyhr (daglig leder)