Nyheter  Mandag 18. november 2019

Javid Afsari Rad trio på Trad Session 22.november

Novemberregn og høstmørke blir nok fort glemt om man oppsøker St Croix-husets røde kafé i Fredrikstad, førstkommende fredag 22/11, og får oppleve musikk inspirert av persisk, indisk og arabisk tradisjon.

Trad Session, Østfolds forum for akustisk tradisjonsmusikk, innbyr til en konsert med Javid Afsari Rad trio. Trioen nyter stor anseelse som formidlere av en musikksjanger som for de fleste nordmenn virker eksotisk og samtidig tilgjengelig. Javid Afsari Rad selv har vokst opp i Iran, men har bodd 30 år i Norge og hatt stor innflytelse på norsk musikkliv, både som musiker, komponist og kulturbærer. Han er etablert flere ensembler, bl.a. Rumi Ensemble og Norwegian World Orchestra. Han spiller santur, et instrument som har sin opprinnelse i den gamle Persia og som har spredd seg til store deler av Midtøsten og til India. Det er en type hakkebrett som likner på en siter, men som spilles med slagpinner.

Med seg har Javid den nord-indiske fiolinisten Harpreet Bansal (som har gjestet Trad Session før med sitt eget band), og Tove Margrethe Erikstad på cello. Fredrikstads egen Kaveh Mahmudiyan dukker opp som gjestemusiker på tombak (persisk tromme).

Musikken vi får høre er i hovedsak komposisjoner av Javid, men det er en stor grad av improvisasjon i framføringa.

Om artistene kan fristes til å bli med på "session" etter konserten, vites ikke. Gjør de det, så kan det bli interessant!

Arrangementet skjer i et samarbeid mellom Østfold musikkråd og St.Croix-huset og er støttet av Norsk Kulturråd. Musikalsk vert for kvelden er Richard Burgess.

Konserten starter kl. 20:00. Dørene åpnes en time før.

Entré: kr. 200/100 Billetter ved døra eller via Fredrikstad kino.