Nyheter  Torsdag 16. juni 2022

Velkommen til Folkemusikkurs på Solhaug 15.-16. oktober 2022!

Programmet for årets Folkemusikkhelg i Østfold er endelig klart! Det blir en helg med lange tradisjoner som du ikke vil gå glipp av. Vi tror faktisk dette kan bli den beste samlingen noensinne! Meld deg på her!

Solhaug22

Helgen starter tradisjonen tro med TradSession konsert fredag 14.oktober på St.Croix-huset, jam session og dans til levende musikk etter konserten i samarbeid med BUL Sarpsborg. Så blir det to dager med kurs på vakre Solhaug med fremragende folkemusikere og pedagoger, god mat og topp stemning fra morgen til kveld.

Kursholdere på Solhaug-kurset 2022:
Felespiller Mats Berglund
er en av de mest innflytelsesrike folkemusikere i sin generasjon og er ikke bare en glimrende utøver, men også en viktig kunnskapskilde for musikktradisjoner på begge sider av grensen. Han har gjennom et langt liv holdt utallige kurs vil på Solhaug lære bort låter fra Värmland og Østfold, med fokus på dansbarhet, «sväng» og sekundering. Les mer om Mats her: Spelman Mats Berglund – Folkmusikern & forskaren.

Mats vil på kurset samarbeide med gitarist og bassist Åsmund Reistad. Åsmund er ekspert på å lage melodiøse og kreative arrangementer av enkle melodistemmer og er en populær og allsidig musiker med mange prosjekter på gang. Les mer om Åsmund Reistad her: https://reistadfolk.wordpress.com.

Kurset til Mats og Åsmund vil foregå både i grupper og sammen. Gjennom helgen jobbes det med samme låter, der Mats tar for seg melodistemme og sekunderingsstemme mens Åsmund lærer bort tilpasset akkompagnement til låtene.
Kurset er instrumentuavhengig, det vil si at spiller du andre instrument enn fele, gitar eller bass, som for eksempel fløyte, klarinett, trekkspill mm. så er du hjertelig velkommen! Kurset er åpent for både viderekomne og nybegynnere.

Kursavgift: kr 950,- (student 650,-) for to dagers kurs med lunsj x 2, middag og overnatting (inkludert om ønskelig).


Synnøve Brøndbo Plassen er en av landets mest spennende folkesangere for tida. Hun kommer fra Folldal i Østerdalen og har nylig kommet med sitt debutalbum Hjemve, som hun fikk en spellemannsnominasjon for i 2022. Repertoaret spenner seg fra salmer og bånsuller, til slåttestev og skillingsviser. I 2021 har hun også tatt opp en del folkesanger fra Østfold på repertoaret. Synnøve er faglærer i musikk og en ypperlig utøver og vil lære bort sanger fra sitt repertoar med spesielt fokus på hvordan lære bort folkelig sang på gehør til barn. Les mer om Synnøve her: ABOUT | Synnøve Brøndbo Plassen (synnoveplassen.com).

Kursavgift: kr. 650,- for dagskurs lørdag 15.06 med lunsj og middag.
Dersom pågangen for dette kurset blir stor utvides kurset til to dager med samme rammer som spillekurset.

For begge kurs kommer også dyktige Andrea Kasbo Rygh (USN) for å holde foredrag om sin ferske masteravhandling Springdans og pols i Østfold (USN 2020). Foredraget blir holdt på lørdag og er inkludert i kursprisen. Foredraget er åpent også for andre interesserte.

Begge kursene er åpne for både viderekomne og nybegynnere! Vi oppfordrer spesielt pedagoger i skole og kulturskole om å delta. Solhaugkurset er støttet av KOMP og Norsk Senter for folkemusikk og folkedans (SFF).

Her finner du mer informasjon om kursstedet: Solhaug | Facebook.
For mer om TradSession konserten 14.10.22: Trad Session: Mats Berglund & Folk fra Follo m.fl. | Facebook.

Det er enkel overnatting i firemannsrom m/dusj på gangen. Hver deltaker må ha med eget sengetøy/sovepose. Soveplasser deles ut etter «først til mølla»-prinsippet. Frokost kr. 50 kommer evt. i tillegg til kursprisen.

PROGRAM:

LØRDAG:

09.00-09.45 ​Frokost for de som overnatter

10.00-12.45 ​Kurs

13.00-13.45 ​Lunsj

13.45-14.45 ​Kurs ​

15.00-16.00 ​«Springdans og pols i Østfold», foredrag av Andrea Kasbo Rygh, UiSN.

16.15-16.45 Spasertur (hvis været tillater)/egenøving.

17.00-18.00​ Kurs

19.00-20.00 Middag

20.00-23.00 Sosialt: konsert, jam og dans


SØNDAG:

09.00-09.45 Frokost for de som overnatter

10.00-13.00 Kurs

13.00-14.00 Lett lunsj, info fra ØMR og evaluering.Takk for denne gang og velkommen tilbake! 😊


Adresse kurssted:

Solhaug feriehjem

Rødsbråtan 66, 1628 Engelsviken

PÅMELDING INNEN 20. SEPTEMBER

Påmelding er bindende, og kursavgift refunderes ikke etter ordinær påmeldingsfrist. Det sendes ut faktura etter påmelding.

Arrangør: Østfold musikkråd. For spørsmål, kontakt gjerne folkemusikkonsulent i Østfold på epost: marianne.tomasgard@musikk.no

Påmelding her!