Nyheter  Mandag 3. februar 2020

Trad Session våren 2020

Velkommen til vårens Trad Session i Fredrikstad for alle som er interessert i god folkemusikk av ypperste klasse fra innland og utland.

Trad Session har ca. 10 arrangementer i året med fremragende konserter samt et samspillsforum for alle interesserte i og utenfor fylkets grenser. Vi ønsker velkommen til gamle og nye deltakere og publikum på St.Croixhusets røde kaféscene i Fredrikstad.

Richard Burgess er vert for kvelden og leder samspill / "session" etter konserten.

Konsertene starter kl. 20, dørene åpnes kl. 19.

Trad Session

PROGRAM for våren 2020

10. januar Kongero

Skandinavisk folkemusikk formidlet gjennom fire kvinnestemmer i vakker harmoni og spennende arrangement. Svenske Kongero har turnert Europa og Nord-Amerika og har 4 CD-utgivelser bak seg.

https://kongero.se/

7. februar Simon Thoumire & Ian Carr

To ringrever fra det britiske folkemusikkmiljøet. Skotten Thoumire er en utøver på det lille trekkspillinstrumentet concertina i tillegg til å være komponist og arrangør med mange store prosjekter bak seg. Engelskmannen Carr har satt sitt preg på utallige band og CD-produksjoner med sitt eminente gitarspill.

https://simonthoumire.com/

6. mars Susanne Lundeng m/band

Virvelvinden fra Nordland har gledet og forbløffet publikum i flere tiår. Nå har hun et nytt band og nytt spennende stoff å presentere. Susanne Lundeng er en musiker som er så rotfestet i tradisjonen at hun tør å ta sjanser.

http://www.susannelundeng.no/

17. april Ornungalåter

Ornunga er en liten bygd i Västra Götaland der det en gang bodde en felespiller ved navn Johan Albert Petterson. I 2018 kom fem av Sveriges fremste folkemusikere med Hans Kennemark og Jenny Gustafsson i spissen, sammen for å gjenskape musikken til denne glemte spelemannen som også har forbindelser til Østfold. Resultatet ble et album, et hefte og en turné.

8. mai Majorstuen

I 2020 er det 20-års-jubileum for det mange vil kalle for Norges fremste folkemusikkband. Det feirer de med turnéen «Jubel» der publikum selv blir trukket inn i musikken. Trad Session med sitt levende «session»-miljø blir da et selvsagt stoppested i Østfold!

http://www.majorstuen.biz/