Folkemusikkurs

Folkemusikkurs på Solhaug 12.-13. oktober.

Velkommen til nok en spennende kurshelg i Østfold for folkemusikkinteresserte fra nær og fjern.

John Ole Morken

John Ole Morken

Vi har vært så heldige å få felespiller og storspellemann John Ole Morken fra Ålen til å lære bort noen gode slåtter fra sitt rike repertoar fra rørostraktene. Det vil bli fokus på god danserytme, hva er egentlig trikset for å få polsen til å svinge sugende godt? John Ole vil også presentere utdrag fra siste boka si, «Den store leken. Anders Haugen. Spellmann på Rørosvidda», som mottok fagpublikasjonsprisen 2019.

Gitarist Åsmund Solberg vil parallelt med Morken instruere pols til deltakere som spiller et komp instrument (gitar, mandola, bass og andre akkordinstrumenter).

Det blir pols-undervisning i grupper og i plenum. Noter og lydfiler kan sendes ut i forkant.

I tillegg blir det anledning til å lære seg noen ukjente springdanser fra Østfold! Andrea Kasbo Rygh tar mastergrad med østfoldspringdansen som tema og vil gi kurslyden et lite innblikk i forskningsarbeidet sitt.

Solhaugkurset samler folkemusikkinteresserte fra hele østlandsområdet og er et uformelt forum for utveksling av kunnskap og erfaring. Østfold musikkråd har fokus på formidling av lokale folkemusikktradisjoner, og det vil bli anledning til å kjøpe notehefter med lokal tradisjonsmusikk utgitt av Østfold musikkråd, i løpet av kurset.

PROGRAM:

Lørdag:

09.00-09.45 Frokost for dem som overnatter
10.00-12.30 Kurs pols
12.30-14.30 Lunsj
14.30-16.30 Kurs pols
16.30-17.30 Springdanser fra Østfold med Andrea Kasbo Rygh
19.00-20.00 Middag
20.30-01.00 Jam, dansefest og dugnadsspell

Søndag:
09.00-09.45 Frokost for dem som overnatter
10.00-12.30 Kurs pols
12.30-13.30 Lett lunsj, info fra ØMR og evaluering
13.30-14.00 Opprydding og utsjekk av rom

Pris:
Kurs to dager: Kr 800,- (600,- for studenter)
Inkludert i prisen: Lunsj og middag lørdag samt frukt, kaffe og te i pausene. Lett lunsj søndag.

Mulighet for enkel overnatting i firemannsrom m/dusj på gangen m/frokost og medbrakt sengetøy/sovepose etter «først til mølla»-prinsippet.

Adresse kurssted:
Solhaug feriehjem
Rødsbråtan 66, 1628 Engelsviken

PÅMELDING INNEN 27. SEPTEMBER
Påmelding er bindende, og kursavgift refunderes ikke etter ordinær påmeldingsfrist.

Om instruktørene:

John Ole Morken (f. 1979) er komponist, plateprodusent og folkemusiker fra Ålen. John Ole har utgitt soloalbumet Slåtter fra Hessdalen, Haltdalen og Ålen (2008), ei plate han ble nominert til Spellemannsprisen for. I 2012 medvirket han i Den fjerde nattevakt ved Den norske opera & ballett. Han er en mye brukt pedagog ved Ole Bull Akademiet, fikk Holtålen kommunes kulturpris i 2002, og har hatt Statens kunstnerstipend.

Åsmund Solberg er 28 år, spiller gitar/pedal steel gitar og bor i Oslo der han jobber som musiker på heltid. Åsmund har vokst opp i Froland i Aust-Agder og har parallelt med sin jazzutdanning (i form av bachelorgrad fra konservatoriet i Kristiansand og mastergrad fra musikkhøyskolen i Gøteborg) arbeidet med å lære seg slåttemusikk fra Agder på gitar. I sin mastergrad eksperimenterte Åsmund med å kombinere jazz og norsk folkemusikk på nye måter og dette har blitt en viktig del av hans musikalske virke i dag. Han er en av få gitarister som spiller slåttemusikk på en tradisjonell måte og som samtidig har arbeidet mye med folkemusikk i band-setting og på tvers av andre sjangere.

I dag er Åsmund aktuell med utøvere som Johanne Flottorp, Karoline Wallace, og bandet Skrekk & Guro. Som instruktør er han ofte en del av Ole Bull Akademiets introduksjonskurs i folkemusikk for konservatoriestudenter

Arrangør: Østfold musikkråd. For sprøsmål, kontakt gjerne folkemusikkonsulent i Østfold på epost: marianne.tomasgard@musikk.no

Påmelding til folkemusikkurs 12. og 13. oktober 2019

Ønsker overnatting?
Student
Asmund Solberg Foto Viktor Reuter