Konsertreise til London 24. - 27. mars 2023

Rogaland musikkråd har prosjektet «En reise i musikken» som består av lyttekurs med prof. Per Dahl og konsertreiser til en europeisk by. Vi ønsker å legge opp til en konsertreise i året i vårsemesteret. Vårens tur går til London og et spennende og variert program denne helgen i mars.

Fredag 24. mars
Avreise med Norwegian fra Sola kl 09.30, ankomst 10.20 på Gatwick. Innlosjering på Amba Hotel Marble Arch (tidligere Thistle Marble Arch) i den vestlige delen av Oxford Street, rett ved Marble Arch og Bond Street Station. Dette 4-stjerners hotellet har romslige rom, noe som kan være en utfordring blant andre hoteller i London.
På kvelden får vi oppleve operaen Akhnaten av Philip Glass med English National Opera kl 19.30 på London Coliseum, ett av de største West End teater- og operahus. Denne operaen vil være en spennende åpning for en helg med relativt tradisjonelle programmer på de andre konsertene. Vi har fellesmiddag i dette området før operaen.

Lørdag 25. mars
På ettermiddagen drar vi med tog til Reading for en fellesmiddag før Royal Philharmonic Orchestra skal ha konsert på kvelden i The Hexagon. Programmet blir her Mendelssohn, Tsjajkovskijs Rococovariasjonene for cello og orkester og Elgars Enigma.

Søndag 26. mars
Dagen starter med konsert i Wigmore Hall kl 11.30 med Marmen Quartet, en kort spasertur fra hotellet. Kvartetten spiller Janacek og Mozart. Dette er en relativ ung strykekvartett som har hatt konserter på The Proms og deltatt på utenlandske konkurranser. Etter konserten blir det felles lunsj i området før fritid.
På kvelden blir det konsert med The London Symphony OrchestraBarbican Centre kl 19.00. Det blir fremført Alexander Kordas filmatiske fremtidsvisjon, Things to Come, med musikk av Arthur Bliss – spilt live av det samme orkesteret som opprinnelig spilte det inn.

Mandag 27. mars
Vi har sent fly denne dagen slik at deltakerne kan ha en dag til egen disposisjon. Flyet med Norwegian går kl 21.15 fra Gatwick.

HOTELL OG REISE:
Fly med Norwegian direkte til London Gatwick. Hotellet er Amba Hotel Marble Arch (tidligere Thistle Marble Arch), i Bryanston St, Marylebone, rett ved Marble Arch Station og Bond Street Station. Tog t/r Paddington – Reading er inkludert. Til konserten fredagen og søndagen reiser vi med tuben, og her kan man reise billettløst ved å skanne kredittkortet sitt ved kontaktløs betaling.

PRIS OG PÅMELDING:
Pris kr 14 500. Tillegg for enkeltrom kr 3 600. Prisen inkluderer flyreise t/r, busstransfer flyplass t/r, sentralt beliggende hotell m/frokost og romslige rom, gode konsertbilletter til 4 konserter, 1 felles lunsj og 2 fellesmiddager på gode restauranter og tog t/r Reading.

Påmeldingsfrist 10. desember (pga reservasjoner).
Turen tar maks 25 deltakere. Påmelding er først og fremst forbeholdt lyttekurs-deltakere, men det blir åpnet opp for andre hvis ledige plasser. Vi tar imot ventelister. Første mann til mølla! NB! Påmeldingsskjema nedenfor.
Påmeldingen er bindende, noe som innebærer at reisen må betales fullt ut ved evt. avmelding. Gyldig pass og egen reiseforsikring nødvendig.
Faktura blir sendt ut etter påmeldingsfristen. Vi tar forbehold om endringer i oppgitt pris som følge av endringer i valutakurs/prisstigning. Evt etterregning for dette vil komme etter at turen er avsluttet.
Reiseledere på turen er Liv Tjemsland og Per Dahl. Før turen inviterer vi til et infomøte der Per vil presentere musikken vi får oppleve. Turen er i samarbeid med Berg-Hansen Reisebureau AS.

Påmelding til konsertreisen:

Hotellrom
Er du deltaker på lyttekurset?

Du vil stå på venteliste hvis ledige plasser.