Nyheter  Torsdag 21. februar 2019

Frivillighetsmillionen

BLI MED OG GI MUSIKK TIL BYENS INNBYGGERESandnes musikkråd har etter en del politisk press og tautrekking nå fått avklart at våre medlemsorganisasjoner kan få tilført økonomiske midler fra den såkalte "Frivillighets-millionen" i bytte mot konserter i det offentlige rom, som kommer byens innbyggere tilgode. Politisk ledelse skriver bl.a. at "midlene er tiltenkt aktiviteter som gjør noe for andre, en vinn-vinn der byens innbyggere f.eks får musikkglede og utfører får pengestøtte. Eksempler kan være om en opptrer i en institusjon, bo- og aktivitetssenter eller i det åpne rom i Langgata, utenfor det nye rådhuset eller i en park.»

Sandnes musikkråd har blitt bedt om å kartlegge hvem av våre medlemmer som planlegger denne type konserter gjennom året, og snarest melde dette inn samlet til et av formannskapets kommende møter, som beslutter tildeling av midler fra "Frivillighets-millionen". Midler overføres deretter til hver enkelt aktør etter avholdt konsert. Konsertane vil bli honorert etter nærmare retningslinjer og det gjøres en endelig vurdering av dette når vi ser omfanget av forventede egenkostnader.

Sandnes musikkråd ber derfor om at dere melder inn per e-post til daglig leder (e-post: sandnes@musikk.no) senest innen 15. mars følgende:

- Navn på musikkorganisasjon

- Planlagt konserttype

- Varighet på konsert

- Planlagt dato og sted

- Publikum målgruppe

- Forventede egenkostnader (kostnadselementer med tilhørende anslåtte delkostnader)