Nyheter  Mandag 3. oktober 2022

Introkveld i Stavanger: «Kulturfellesskap med ukrainske flyktninger»

Fredag 30.september ble det arrangert en introkveld for å introdusere ukrainske flyktninger for noe av den mangfoldige kulturfrivilligheten som finnes i Stavanger. Kvelden ble arrangert av Rogaland Musikkråd i samarbeid med Ukrainsk forening i Rogaland og Universitet i Stavanger.

På tross av dagens situasjon i Ukraina, ble det en fin kveld. Formålet var å sette søkelys på samhold og kulturfellesskap. Dette ble gjort ved å gjøre en innsats for inkludering og integrering, og ved å vise frem det brede frivillige kulturtilbudet som finnes i Stavanger.

IMG 5499
Ukrainsk hjorne

En av standene som skilte seg ut var den som tilhørte den Ukrainske forening i Rogaland. Standen var fylt med nydelige ukrainske nasjonaldrakter, som minnet veldig om den norske bunaden. Draktene brukes til store begivenheter; jul, bryllup, dåp og påske, og symboliserer hvor du er fra i landet, akkurat som bunaden.

Mariana fra foreningen fortalte at hun ønsket å dele den Ukrainske kulturen sammen med nordmenn, og at vi har mye til felles som sang, kultur, og som nevnt over, nasjonaldrakten.

Suzuki

Stavanger Suzuki orkester

Gospel

Stavanger Gospel Company

Presentasjon
Petro Madlamark

Madlamark skolekorps

Madlamark

Madlamark skolekorps

Etter mingling, fortsatte kvelden i Eikenes-salen. Regionkoordinator for prosjektet «Kulturfellesskap med ukrainske flyktninger», Petro Sokach, startet med å ønske alle velkommen og deretter presentere prosjektet, på norsk og ukrainsk. Madlamark skolekorps satte deretter en flott stemning med musikk fra The Avengers, før Stavanger Suzukiorkester kom på scenen. Her fikk vi først høre vakker musikk fra to unge fiolinister, etterpå fulgte hele orkesteret med. Flere av foreldrene ble også invitert med opp på scenen av orkesteret i god Suzukiånd. Konserten ble avsluttet med Stavanger Gospel Company som fylte salen med livlig sang til en klappende sal. Petro presenterte så alle lederne for de ulike frivillige organisasjonene som fikk fortelle om de ulike aktivitetene.

Det var ingen tvil om at det finnes et bredt kulturtilbud for alle aldre i Rogaland!

Bortsjt

Kvelden stoppet ikke der. Etter en flott konsert, ble alle invitert med ut på deilig Borscht-suppe; en smakfull fyldig rødbetsuppe som stammer fra Ukraina. Det ble en fin avslutning hvor alle samlet seg rundt et godt måltid og fikk minglet enda mer. Med litt over 150 mennesker, kan vi trygt si at det var et godt oppmøte!

Liv Petro Anita
Spill av video